Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης; Δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν δεν αλλάξει η κυβερνητική πολιτική
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ των μνημονίων επίπεδα
  • [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Γκ. Χαρδούβελη με την τρόικα
  • [04] ΕΛΚ: «Ελάχιστα πειστικός», ο Μοσκοβισί
  • [05] Αναβλήθηκε η τριμερής συνάντηση ΕΕ - Ουκρανίας - Ρωσίας για το φυσικό αέριο
  • [06] Β. Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει μια ανεξάρτητη και ισχυρή οικονομία

  • [01] Φ. Κουβέλης; Δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν δεν αλλάξει η κυβερνητική πολιτική

    Από το βήμα του 3ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, τις εργασίες του οποίου άνοιξε με την ομιλία του, ο Φώτης Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, όσο ακολουθείται η σημερινή πολιτική.

    «Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κυριαρχηθεί από κομματικά παιχνίδια. Τίποτα δεν κατισχύει των θεσμών και η εκλογή πρέπει να γίνει στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο. Ο επικαθορισμός των πολιτικών εξελίξεων από το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ήδη επιχειρείται, θα επιφέρει μια προεκλογική διελκυστίνδα που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα. Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότατα ζητήματα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Και δεν μπορεί η κυβέρνηση στη διαδικασία της Προεδρικής εκλογής να περιμένει να υπάρξουν συναινέσεις και συμπτώσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, τη στιγμή που οι πολιτικές της συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα», είπε ο κ. Κουβέλης.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ των μνημονίων επίπεδα

    Η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων αποκαθιστά τη δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις, τόνισε ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη Τύπου για τη σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Στρατούλης, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ των μνημονίων επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ μικτά μηνιαία, ανεξαρτήτως ηλικίας, από 586 ευρώ μικτά μηνιαία και 511 ευρώ μικτά μηνιαία για τους κάτω των 25 ετών που είχε μειωθεί και τον επανακαθορισμό του, με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συνάπτεται μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων.

    Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με την επαναφορά των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, της μετενέργειας, καθώς και του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ.

    [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Γκ. Χαρδούβελη με την τρόικα

    Νέο ραντεβού έχουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Στη συνέχεια, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο ΥΠΟΙΚ, όπου αναμένεται να συζητηθούν θέματα τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, όπως το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση εκπροσώπων της κεφαλαιαγοράς με στελέχη της τρόικας και τον Γ. Μαυραγάνη

    [04] ΕΛΚ: «Ελάχιστα πειστικός», ο Μοσκοβισί

    «Ελάχιστα πειστικός», ήταν σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ο προτεινόμενος Επίτροπος για θέματα οικονομίας και φορολογίας, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της σημερινής ακρόασής του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΛΚ, η Ευρώπη χρειάζεται σταθερότητα και ίση μεταχείριση για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και όχι τον «κύριο ελαστικότητα» που ψάχνει να βρει «κενά» στους κανόνες.

    Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΚ στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών και νομισματικών θεμάτων, Μπούρκχαρντ Μπαλτς δηλώνει τα εξής: "Ο κ. Μοσκοβισί ήταν ελάχιστα πειστικός. Δεν κατάφερε να πείσει τη δική του κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και να προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Πώς θα μπορέσει τώρα να πείσει 28 κράτη-μέλη;"

    [05] Αναβλήθηκε η τριμερής συνάντηση ΕΕ - Ουκρανίας - Ρωσίας για το φυσικό αέριο

    Αναβλήθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες για να διευθετηθεί το θέμα της παροχής φυσικού αερίου από τη Μόσχα στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή.

    «Δεν θα υπάρξει τριμερής συνάντηση ως το Σαββατοκύριακο», είπε η πηγή αυτή.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διευκρινίσει ότι ο Oυκρανός υπουργός Ενέργειας Γιούρι Πρόνταν αναμενόταν να φτάσει στις Βρυξέλλες αύριο Παρασκευή για να συμμετάσχει σε μια διεθνή διάσκεψη.

    Ο Πρόνταν θα συναντηθεί με τον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ για «να προετοιμάσει την επόμενη τριμερή συνάντηση με τη Ρωσία, ο χρόνος και ο τόπος της οποίας δεν έχουν ακόμη καθοριστεί», διευκρίνισε η Επιτροπή.

    [06] Β. Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει μια ανεξάρτητη και ισχυρή οικονομία

    Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε έντονα τις «αδικαιολόγητες» κυρώσεις που έχουν επιβάλει κράτη της Δύσης σε βάρος της χώρας του σήμερα, κρίνοντας πάντως ότι δεν θα εμποδίσουν τη Ρωσία να γίνει μια μεγαλύτερη οικονομική δύναμη.

    Μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο VTB Russia Calling, ο Πούτιν είπε πως παρά τις αντίξοες συνθήκες η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει μια ανεξάρτητη και ισχυρή οικονομία, με υγιές ισοζύγιο και χωρίς την ανάγκη να περιορίζει τις κινήσεις κεφαλαίων.

    «Θέλουμε αληθινά μια χώρα που είναι ισχυρή, ευημερούσα, ελεύθερη και ανοικτή στον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν στο κοινό επιχειρηματιών στο συνέδριο αυτό.

    «Δεν σχεδιάζουμε να επιβάλουμε περιορισμούς στην κίνηση ή στις αγοραπωλησίες συναλλάγματος ή στην κίνηση κεφαλαίου», επέμεινε, μιλώντας μετά την ταχεία πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου, ιδίως λόγω των δυτικών κυρώσεων.

    Ο ίδιος επανέλαβε τη σημασία που αποδίδει στην ανάπτυξη δεσμών με τους εταίρους της Ρωσίας στην ανατολή, συγχαίροντας τις εταιρείες οι οποίες έχουν ήδη συνάψει συμφωνίες με κινεζικές επιχειρήσεις και τονίζοντας πως η Μόσχα θα επιδιώξει να υιοθετηθούν τα εθνικά νομίσματα στις εμπορικές συναλλαγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιδιώκει η χώρα του να πάψει να χρησιμοποιεί το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και αποθεματικό νόμισμα, ειδικά στο πεδίο της ενέργειας και ειδικά στις δοσοληψίες με χώρες όπως η Κίνα.

    «Στη χρήση των εθνικών νομισμάτων βλέπουμε έναν αξιόπιστο μηχανισμό για την μείωση των (οικονομικών) κινδύνων», εξήγησε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 October 2014 - 16:30:23 UTC