Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνα της αντιτρομοκρατικής στο πατρικό σπίτι του 31χρονου
  • [02] Ν. Δένδιας: Νέο αναπτυξιακό μοντέλο
  • [03] «Τα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ενθαρρυντικά»
  • [04] Οι Κούρδοι ζητούν ενισχύσεις για την υπεράσπιση του Κομπάνι
  • [05] Ο Ελ Γκρέκο εμπνέει. Έκθεση στο Ηράκλειο, γενέθλια πόλη του μεγάλου ζωγράφου

  • [01] Έρευνα της αντιτρομοκρατικής στο πατρικό σπίτι του 31χρονου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο πατρικό σπίτι του 31χρονου Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος συνελήφθη προχθές το βράδυ στο γκαράζ που χρησιμοποιούσε η ομάδα Μαζιώτη στον Βύρωνα .

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία του βρέθηκαν από τη μοτοσικλέτα του, την οποία είχε αφήσει σε μικρή απόσταση από το γκαράζ στον Βύρωνα και η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς από τα κλειδιά που είχε επάνω του.

    [02] Ν. Δένδιας: Νέο αναπτυξιακό μοντέλο

    Διαμορφώνεται ένα αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ως σκοπό να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα οικονομικό περιβάλλον επιχειρηματικά φιλικό, ανταγωνιστικό και λιγότερο γραφειοκρατικό, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του ως επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία και Ηλεκτρονική Κινητικότητα», που διοργάνωσε η πρεσβεία της Γερμανίας για την ημέρα της Γερμανικής Ενότητας.

    Ο υπουργός σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι υποφέραμε από τα αποτελέσματα ενός αποτυχημένου μοντέλου βασισμένου στον κρατισμό, την κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλιών και την κρατικοδίαιτη ιδιωτική πρωτοβουλία. Η Ελλάδα αγωνίζεται να απελευθερωθεί μια για πάντα από αυτά τα δεσμά, όπως επίσης και από τις ανέξοδες παραπλανητικές και μη πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις. Κατά τα 2 τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία έχουν κατορθώσει να κοιτάζουν πάνω από το δικό τους...Τείχος του Βερολίνου».

    [03] «Τα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ενθαρρυντικά»

    Τελείωσε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Άννας Στρατινάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    «Τα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ενθαρρυντικά» ανέφερε μετά τη συνάντηση, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων.

    Ανέφερε επίσης ότι με τη σημερινή συνάντηση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε εκτενής παρουσίαση των σχεδίων του υπουργείου για την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3863/2010), από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

    Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος εξετάσθηκε με λεπτομέρειες, το σχέδιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για τα εργασιακά, το οποίο αποτελεί και θέση της ελληνικής κυβέρνησης χωρίς οι εκπρόσωποι των δανειστών να εκφράσουν αντιρρήσεις.

    [04] Οι Κούρδοι ζητούν ενισχύσεις για την υπεράσπιση του Κομπάνι

    Η κυριότερη ένοπλη οργάνωση των Κούρδων στη Συρία κάλεσε τους Κούρδους όλης της περιοχής να βοηθήσουν για να αποτραπεί μια σφαγή στο Κομπάνι, την ώρα που οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στα περίχωρα της κουρδικής αυτής πόλης και τη βομβαρδίζουν.

    Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, η κύρια κουρδική πολιτοφυλακή) δεσμεύθηκαν να αντισταθούν «χωρίς τέλος» στο ΙΚ καθώς αυτό πλησιάζει στο Κομπάνι. «Κάθε σπίτι και δρόμος θα είναι ο τάφος τους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    «Η έκκλησή μας προς τους νεαρούς άνδρες και γυναίκες του Κουρδιστάν (...) είναι να έρθουν για να γίνουν μέρος της αντίστασης αυτής» προσθέτει.

    Ο Έσματ αλ Σέχι, επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται το Κομπάνι, δήλωσε ότι η απόσταση μεταξύ των μαχητών του και των ανταρτών είναι τώρα λιγότερο από ένα χιλιόμετρο.

    [05] Ο Ελ Γκρέκο εμπνέει. Έκθεση στο Ηράκλειο, γενέθλια πόλη του μεγάλου ζωγράφου

    Δέκα ζωγράφοι και δύο φωτογράφοι, εμπνεόμενοι από το έργο του Ελ Γκρέκο, με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατο του, εκθέτουν τα έργα τους στη γενέθλια πόλη του μεγάλου ζωγράφου, το Ηράκλειο. Η έκθεση-αφιέρωμα με τίτλο «Αναζητώντας τον El Greco» γίνεται στην πύλη Bitturi των ενετικών τειχών του Ηρακλείου από το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, ως τις 12 Οκτωβρίου. Η ζωγράφος Ράνια Καπελιάρη, που οργάνωσε την έκθεση, γράφει στο εισαγωγικό της σημείωμα: «Καλωσορίζουμε με το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης στη ζωή μας πάλι τον Δομίνικο, κλίνοντας με τρόμο το κεφάλι μπροστά στον κύκλο του έργου του».

    Έργα τους παρουσιάζουν στην έκθεση, που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, οι κυρίες Ρ. Καπελιάρη, Τα Δρογώση, Σ Χαιμ, Μ Στεφανίδου, Δ Ταράση,Ε. Νικολάκη, Γ. Κοκκίνη, Κ. Σωρούλα, Ν Μιχαηλίδου, Μ. Αποστόλου, Μ.Πρωτόπαππα και ο Ν. Αποστόλου.

    Στη φωτογραφία έργο της Ράνιας Καπελιάρη (λάδι) με τίτλο «Άγιος Σεβαστιανός».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 October 2014 - 20:30:23 UTC