Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία για την καταβολή της δαπάνης της μεταφοράς μαθητών
  • [02] Ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά την κρίση στη στεγαστική πίστη, διαπιστώνει η Εθνική Τράπεζα
  • [03] «Δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας αλλά δεν καταλήξαμε» για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [04] Οδομαχίες στο Κομπάνι, χιλιάδες κάτοικοι φεύγουν προς την Τουρκία
  • [05] «Με διάταγμα η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Σουηδία»

  • [01] Τροπολογία για την καταβολή της δαπάνης της μεταφοράς μαθητών

    Τροπολογία με την οποία καλύπτεται μεταβατικά το οικονομικό πρόβλημα της μη έγκαιρης σύναψης σύμβασης για τη μεταφορά μαθητών, κατέθεσε στο σχέδιο νόμου για τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόφιλος Λεονταρίδης.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, οι δαπάνες για μεταφορά μαθητών που γίνονται από την έναρξη του σχολικού έτους και μέχρι τη σύναψη της σύμβασης μεταφοράς, και για χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους δύο μήνες, καταβάλλονται και εξοφλούνται νομίμως εφόσον ο οικείος περιφερειάρχης βεβαιώσει με σχετική πράξη την εκτέλεση της μεταφοράς των μαθητών και εφόσον η σχετική δαπάνη είναι σύμφωνη με τους όρους και το περιεχόμενο της οικείας σύμβασης μεταφοράς που θα συναφθεί για το σχολικό έτος 2014-2015.

    [02] Ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά την κρίση στη στεγαστική πίστη, διαπιστώνει η Εθνική Τράπεζα

    Την αισιοδοξία της για την ανάκαμψη της στεγαστικής πίστης για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση, εξέφρασε η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου από το βήμα του Συνεδρίου της Prodexpo.

    Για πρώτη φορά στην Εθνική Τράπεζα βλέπουμε από τον Μάιο του τρέχοντος έτους ανάπτυξη της στεγαστικής πίστης, με αποκορύφωμα τον Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια στιγμή τα τρία στα τέσσερα αιτήματα για λήψη στεγαστικών δανείων εγκρίνονται, είπε η κ.Τζάκου, επισημαίνοντας ότι οι αιτήσεις έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά.

    Στην διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και το πρώτο εξάμηνο του 2015 η Εθνική έχει προγραμματίσει να δώσει στεγαστικά δάνεια συνολικού ποσού 250 εκατ. ευρώ, είπε η κ.Τζάκου.

    Αναφερόμενη στο βάθος της κρίσης που πέρασε η στεγαστική πίστη, είπε μεταξύ άλλων ότι σε επίπεδο τραπεζικού συστήματος τα νέα στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν υποχώρησαν από 15 δισ. ευρώ περίπου το 2007 σε 170 εκατ. ευρώ περίπου το 2013. Επισήμανε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της στεγαστικής πίστης υπάρχουν καθώς, μεταξύ άλλων, οι Έλληνες δεν είναι υπερδανεισμένοι σε σχέση με τους κατοίκους της ευρωζώνης.

    [03] «Δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας αλλά δεν καταλήξαμε» για τα «κόκκινα» δάνεια

    "Δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας αλλά δεν καταλήξαμε" σχολίασε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη υπουργική συνάντηση με την τρόικα σήμερα το απόγευμα. Όπως δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης σύσκεψης, δεν θα κλείσει η συμφωνία μέχρι αύριο που φεύγει η τρόικα ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και αύριο συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων.

    Στη συνάντηση με την τρόικα που μετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γκ. Χαρδούβελης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν επιπλέον διασφαλίσεις και επιπλέον ελέγχους στο πλαίσιο της ρύθμισης των κόκκινων δανείων για τους πολύ μεγάλους οφειλέτες - οφειλέτες δεκάδων εκατομμυρίων - όπως σχολίασε ο ίδιος παράγοντας.

    Από το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμούν ότι οι διασφαλίσεις που ζητήθηκαν είναι εύκολο να δοθούν ενώ οι νέες διευκρινίσεις που ζητά η τρόικα, ιδιαίτερα για τη δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων, φαίνεται ότι δεν επιτρέπουν την εκτίμηση για το πότε θα υπάρξει συμφωνία.

    [04] Οδομαχίες στο Κομπάνι, χιλιάδες κάτοικοι φεύγουν προς την Τουρκία

    Οδομαχίες μαίνονται στην πολιορκημένη κουρδική πόλη Κομπάνι της Συρίας καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν να διεισδύσουν στις ανατολικές συνοικίες της, χρησιμοποιώντας άρματα και παγιδευμένα αυτοκίνητα, ανέφερε ένας Κούρδος αξιωματούχος.

    Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχονται "από σπίτι σε σπίτι" στα ανατολικά της πόλης, είπε ο Μουστάφα Μπάλι, ο επικεφαλής της ημιεπίσημης τοπικής Ένωσης Ελεύθερων Μέσων Ενημέρωσης.

    Οι YPG εκκένωσαν την περιοχή και στέλνουν όλους τους άμαχους και τους τοπικούς αξιωματούχους προς τα σύνορα με την Τουρκία, πρόσθεσε ο Μπάλι σημειώνοντας ότι ορισμένοι κάτοικοι επιμένουν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

    Ένας μεταφραστής που εργάζεται για το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα των Κούρδων της Συρίας, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, εγκατέλειψαν την πόλη. "Ακούμε τους ήχους των συγκρούσεων στον δρόμο", πρόσθεσε ο Άλι Μοχάμεντ ενώ κατευθυνόταν και ο ίδιος προς τα σύνορα με την Τουρκία.

    [05] «Με διάταγμα η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Σουηδία»

    Η απόφαση του Σουηδού πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν να αναγνωρίσει «το κράτος της Παλαιστίνης», γεγονός που σημαίνει ότι η Σουηδία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προχωρά σε αυτό το βήμα, δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

    «Είναι ένα κυβερνητικό διάταγμα. Δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο» δήλωσε η Κάριν Νίλουντ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

    Η απόφαση θα επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο σε μια ημερομηνία που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

    Ο Λεβέν δήλωσε την Παρασκευή ότι «η λύση των δύο κρατών (ισραηλινού και παλαιστινιακού) προϋποθέτει την αμοιβαία αναγνώριση και τη βούληση για ειρηνική συνύπαρξη, για το λόγο αυτό η Σουηδία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 October 2014 - 18:30:24 UTC