Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Ψήφος εμπιστοσύνης για σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα
  • [02] Συμβολική κατάληψη εργαζομένων στο γραφείο του δημάρχου Γ. Μπουτάρη
  • [03] ΟΟΣΑ: H γερμανική και η ιταλική οικονομία χάνουν ορμή
  • [04] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,137 δισ. ευρώ, μέσω εξάμηνων έντοκων γραμματίων
  • [05] Οπισθοχώρηση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους μετά τις αεροπορικές επιδρομές
  • [06] Η οξίνιση των ωκεανών αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Ψήφος εμπιστοσύνης για σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα

    Με την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι έχει συμπαγή πλειοψηφία απέναντι στην τρόικα, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος. Με την κίνηση αυτή, σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος η κυβέρνηση «δείχνει ότι εκπροσωπεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και επιπλέον ότι σε αυτή τη διαπραγμάτευση έχει τη δυνατότητα να δράσει και μονομερώς».

    Ερωτηθείς για την απόφαση του πρωθυπουργού να ορίσει ως αντικαταστάτη του στη συζήτηση τον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη, ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει: «Ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μετάσχει στη συζήτηση, δεδομένου ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Δεύτερον, το ποιον επιλέγει ο πρωθυπουργός για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση είναι καθαρά δικό του θέμα. Είναι καθαρά θέμα δικής του επιλογής, δεν σηματοδοτεί τίποτε παραπάνω. Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι ο κ. Βορίδης ήταν ο καταλληλότερος την περίοδο αυτή για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση».

    Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει: «Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση και αυτό είναι απάντηση σε εκείνους που λένε ότι δεν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Κάθε άλλο, το βλέπετε. Αυτό διαφοροποιεί την κυβέρνηση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου που όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ απολύτως τίποτε, αλλά αποδέχθηκαν τις δεσμεύσεις που είχε επιβάλει η τρόικα την εποχή εκείνη, τις μνημονιακές, και μάλιστα με υπουργούς οι οποίοι ομολογούν πως δεν διάβασαν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν και με τις οποίες δέσμευσαν και τον ελληνικό λαό και τις επόμενες κυβερνήσεις, όπως τη σημερινή».

    Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι «δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας για αλλότριους σκοπούς».

    [02] Συμβολική κατάληψη εργαζομένων στο γραφείο του δημάρχου Γ. Μπουτάρη

    Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι του κεντρικού Δήμου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. «Εμμένουμε στη θέση μας σαν εργαζόμενοι και δεν αποδεχόμαστε την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, πιστεύοντας ότι οι δύο αυτοί νόμοι θα οδηγήσουν χιλιάδες κόσμου στην ανεργία» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης.

    Ο κ. Μπουτάρης έφυγε από το γραφείο του, αφήνοντας τους εργαζόμενους να παραμείνουν στο χώρο και να κάνουν δηλώσεις.

    Η κατάληψη έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας, από τις 11:30 το πρωί, που κήρυξε για σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

    [03] ΟΟΣΑ: H γερμανική και η ιταλική οικονομία χάνουν ορμή

    H γερμανική και η ιταλική οικονομία χάνουν ορμή, ενώ οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες του κόσμου συνεχίζουν να εμφανίζουν σταθερή αναπτυξιακή δυναμική, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Τα στοιχεία αυτά προστίθενται σε μία σειρά πρόσφατων ερευνών που εμφανίζουν εξασθένηση της οικονομίας της Ευρωζώνης και ήρθαν μία ημέρα μετά την αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τους ρυθμούς ανάπτυξης. Ο βασικός πρόδρομος δείκτης του ΟΟΣΑ, μέλη του οποίου είναι 33 χώρες, παρέμεινε σταθερός τον Αύγουστο στις 100,4 μονάδες, πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 100 μονάδων. Στην Ευρωζώνη, ωστόσο, οι ενδείξεις υποδηλώνουν εξασθένηση της ανάπτυξης, με τον δείκτη της Γερμανίας να υποχωρεί στις 99,7 μονάδες από 100,1 μονάδες τον Ιούλιο.

    [04] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,137 δισ. ευρώ, μέσω εξάμηνων έντοκων γραμματίων

    Το ποσόν των 1,137 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, μέσω δημοπρασίας εξάμηνων έντοκων γραμματίων, με αμετάβλητο επιτοκιακό κόστος. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), διενεργήθηκε δημοπρασία έντοκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της οποίας, ως είθισται, έγιναν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές, που ανήλθαν σε 262,5 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,00%, αμετάβλητη έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας που είχε διενεργηθεί στις 02/09/2014. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,335 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,67 φορές.

    [05] Οπισθοχώρηση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους μετά τις αεροπορικές επιδρομές

    Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος οπισθοχώρησαν από ορισμένες συνοικίες της πόλης μετά τις αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, «οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναγκάσθηκαν να αποσυρθούν από ορισμένες ανατολικές συνοικίες του Αιν αλ-Αραμπ (Κομπάνι) και από τη νοτιο-δυτική περιφέρεια της πόλης». Οι δυνάμεις των τζιχαντιστών δεν είναι πλέον παρούσες στην δυτική πλευρά, αλλά κρατούν θέσεις στην ανατολική πλευρά της πόλης και στη νότια περιφέρειά της, διευκρίνισε ο ίδιος.

    [06] Η οξίνιση των ωκεανών αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή

    Η οξίνιση των ωκεανών αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 26% τα τελευταία 200 χρόνια, απορροφώντας περισσότερο από το ένα τέταρτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα, ένα φαινόμενο που θα συνεχιστεί, επισημαίνει η έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Σεούλ. Περί τους 30 ερευνητές στους οποίους είχε ανατεθεί η επανεξέταση εκατοντάδων μελετών που υπάρχουν για το φαινόμενο αυτό, στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη βιοποικιλότητα, συνέταξαν μια έκθεση την οποία παρουσίασαν στην Πιονγκτσάνγκ της Κορέας, με αφορμή της 12η σύνοδο της CDB, της συνθήκης του ΟΗΕ που ορίζει το πλαίσιο της βιοποικιλότητας. Η έκθεση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του φαινομένου --το οποίο εξελίσσεται με πρωτοφανή ταχύτητα-- τις πολυποίκιλες επιδράσεις του και το γεγονός ότι η οξίνιση θα συνεχιστεί τις προσεχείς δεκαετίες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 October 2014 - 12:30:23 UTC