Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπακώστα: Ο λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές
  • [02] Γ. Καρασμάνης: Στον αγροτικό τομέα, μετά από μια περίοδο στασιμότητας, αρχίζει να επικρατεί μια νότα αισιοδοξίας
  • [03] Χ. Γεωργιάδης: «Χειροπιαστά αποτελέσματα» προόδου της κυπριακής οικονομίας
  • [04] «Γιγάντιο βήμα» για νέα θεραπεία του διαβήτη τύπου 1, με τη βοήθεια των βλαστοκυττάρων
  • [05] Αβάσιμοι αποδείχθηκαν οι φόβοι για κρούσμα του Έμπολα, στην Αυστραλία

  • [01] Κ. Παπακώστα: Ο λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές

    «Ο λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές. Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή, αποτελεί μια συνταγματική πρόβλεψη προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνητική ομαλότητα» ανέφερε στην ομιλία της η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, απαντώντας στην επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης.«Κατά τη σημερινή συζήτηση, παρέχεται ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια στη χώρα, απέναντι στον λαϊκισμό, που καθημερινά εξαπολύεται σε υπερβολικά μεγάλες δόσεις, απέναντι στο αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας που επιδιώκει να δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε η υφυπουργός.

    «Η χώρα μας έφτασε εδώ που έφτασε ακριβώς επειδή είχε διολισθήσει σε λογικές και σε πρακτικές λαϊκισμού. Δεν επιστρέφουμε στον λαϊκισμό. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη μεμψιμοιρία, άλλη γκρίνια και μικροκομματικά παιχνίδια. Θέλει έργο, θέλει πράξεις. Η κυβέρνηση δρα - κι εσείς κάθεστε και κρίνετε, και απλώς επικρίνετε, χωρίς να προτείνετε και χωρίς να έχετε και σχέδιο! Ωραία στάση, αγαπητοί συνάδελφοι! Αλλος κάνει τη λάντζα - κι εσείς απλώς συντηρείτε και εκτρέφετε τα φαινόμενα του λαϊκισμού!» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ πως καλύπτει ακόμα και τους «απατεώνες πλαστογράφους που κατέλαβαν στο Δημόσιο, θέσεις που δεν τους αξίζουν».

    Για τα θέματα της αρμοδιότητάς της, η κ. Παπακώστα κατηγόρησε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ πως άλλαξε στάση απέναντι στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση: «Απορώ γιατί κάποιοι ψάχνουν ευκαιρίες να σαμποτάρουν αυτή τη μεταρρύθμιση, πυροδοτώντας αντιδράσεις με το φυτίλι του λαϊκισμού περί δήθεν λουκέτου στα ψυχιατρικά νοσοκομεία» σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξάλλου, η κα Παπακώστα αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο συνεργασίας του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Παιδείας για το «κοινωνικό σχολείο», με τη δημιουργία «ατομικού δελτίου υγείας του μαθητή ώστε να ελέγχουμε το προφίλ της υγείας των παιδιών μας». 'Αλλη άμεση προτεραιότητα του υπουργείου, είναι και η στελέχωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, «μιας δομής που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με 11 εκατομμύρια ευρώ και παραμένει αναξιοποίητη».

    [02] Γ. Καρασμάνης: Στον αγροτικό τομέα, μετά από μια περίοδο στασιμότητας, αρχίζει να επικρατεί μια νότα αισιοδοξίας

    «Στον αγροτικό τομέα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές ελπίδες φωτός. Μετά από μια περίοδο στασιμότητας αρχίζει να επικρατεί μια νότα αισιοδοξίας» ανέφερε στην ομιλία του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης. Θεμέλιο της αισιοδοξίας αυτής, όπως προέκυψε από την ομιλία του υπουργού, αποτελούν τα 20 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η χώρα από τη διαπραγμάτευση για τη Νέα Αγροτική Πολιτική, που, όπως είπε, «ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά».

    Στην κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων, έχει ενισχυθεί η κτηνοτροφία κατά 25%, η οποία είχε αδικηθεί κατά τα προηγούμενα κοινοτικά καθεστώτα, σημείωσε ο κ. Καρασμάνης. Από κει και πέρα, βασική επιλογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι η στήριξη των νέων αγροτών, «παρέχοντας μπόνους 25% επί της αξίας των δικαιωμάτων ενισχύσεων για μία πενταετία για τους νέους κάτω των 40 ετών. Συνολικά 11.116 νέοι παραγωγοί εντάσσονται στο πρόγραμμα και θα λάβουν ενισχύσεις ύψους 194 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ 3224 είναι επιλαχόντες. Στόχος, μάλιστα, του υπουργείου είναι να αποδοθεί η πρώτη δόση, το 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης, δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 136 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα μέσα στο 2015. Μέσα από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2015-2020, κατευθύνουμε για τους νέους αγρότες 240 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νέων αγροτών που θα εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα θα είναι περίπου 16.000. 60 εκ. ευρώ αφιερώνονται με ειδικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, και σε όσους επιθυμούν να ασκήσουν το αγροτικό επάγγελμα για πρώτη φορά από το 2015».

    [03] Χ. Γεωργιάδης: «Χειροπιαστά αποτελέσματα» προόδου της κυπριακής οικονομίας

    «Διαφαίνονται θετικότατες προοπτικές και χειροπιαστά αποτελέσματα» για την κυπριακή οικονομία, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Για πρώτη φορά από το 2007 η ανεργία μειώνεται» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία επέφεραν «εκκρεμότητα» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

    «Η παρουσία μου στην Ουάσιγκτον σχετίζεται με την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση με το ΔΝΤ, που αποτελεί πυλώνα και της τρόικα, σε σχέση με την πρόοδο της προσπάθειας για την σταθεροποίηση, μεταρρύθμιση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομάς. Μιας προσπάθεια που πρέπει να πω έχει διανύσει τεράστια απόσταση και ήδη διαφαίνονται θετικότατες προοπτικές και χειροπιαστά αποτελέσματα. Τόσο σε σχέση με τον τραπεζικό τομέα, όσο και με τα δημοσιοοικονομικά, αλλά κυρίως με την πραγματική οικονομία. Για παράδειγμα, η ανεργία, για πρώτη φορά από το 2007, έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά να καταγράφει πτωτική πορεία» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.

    Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «ο ποιο σημαντικός, υποβοηθητικός παράγοντας είναι το γεγονός πως η οικονομία γενικότερα σταθεροποιείται και έτσι θα επιτρέψει τη σταδιακή αποπληρωμή του χρέους, μαζί βεβαίως με τις αναδιαρθρώσεις του δανεισμού και οι οποίες θα υποβοηθηθούν και από ένα αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο».

    [04] «Γιγάντιο βήμα» για νέα θεραπεία του διαβήτη τύπου 1, με τη βοήθεια των βλαστοκυττάρων

    Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έκαναν ένα «γιγάντιο βήμα», όπως το χαρακτήρισαν, για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1, του λεγόμενου και «παιδικού». Οι ερευνητές κατάφεραν, χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα (εμβρυικά ή πολυδύναμα), να παράγουν για πρώτη φορά δισεκατομμύρια ανθρώπινα κύτταρα βήτα που παράγουν ινσουλίνη. Η μαζική αυτή παραγωγή είναι πολύτιμη για την αναγκαία μεταμόσχευση νέων κυττάρων στο πάγκρεας. Οι πρώτες δοκιμές σε ποντίκια υπήρξαν άκρως ενθαρρυντικές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται δοκιμές σε μεγαλύτερα ζώα (πιθήκους). Οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να αρχίσουν σε λίγα χρόνια.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Νταγκ Μέλτον (του οποίου και τα δύο παιδιά του, ηλικίας 23 και 27 ετών σήμερα, διαγνώστηκαν με διαβήτη πριν από χρόνια), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Cell" (Κύτταρο). Η διαδικασία της μετατροπής των βλαστικών κυττάρων σε παγκρεατικά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, αλλά αποτελεσματική.

    [05] Αβάσιμοι αποδείχθηκαν οι φόβοι για κρούσμα του Έμπολα, στην Αυστραλία

    Αβάσιμοι αποδείχθηκαν οι φόβοι για κρούσμα του Έμπολα στην Αυστραλία. Η Αυστραλή νοσοκόμα από το Κερνς, Σου Έλεν Κόβακ, που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σιέρα Λεόνε έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως δεν έχει μολυνθεί από τον ιό του Έμπολα. Η Αυστραλή εργαζόταν τους τελευταίους μήνες σε νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στη Σιέρα Λεόνε όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με Εμπολα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας Ζάνετ Γιανγκ ενημέρωσε ότι η νοσοκόμα, μόλις επέστρεψε, είχε συμπτώματα του ιού και πυρετό. Οι γιατροί την υπέβαλαν σε εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 October 2014 - 8:30:24 UTC