Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Π. Καμμένου - Αλ. Τσίπρα αύριο στη Βουλή για τα «κόκκινα δάνεια»
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Σε μια διεθνή συγκυρία τόσο βεβαρημένη, δεν θα έπρεπε η Τουρκία να επιβαρύνει την κατάσταση
  • [03] Λ. Γρηγοράκος: Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης για τον ιό Έμπολα
  • [04] Περισσότερες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις ζητά και από την Γερμανία ο Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [05] Σειρά επιθέσεων πλήττει το Αφγανιστάν - Τουλάχιστον τρεις νεκροί, 22 τραυματίες
  • [06] Στον Γάλλο Ζαν Τιρόλ το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών

  • [01] Συνάντηση Π. Καμμένου - Αλ. Τσίπρα αύριο στη Βουλή για τα «κόκκινα δάνεια»

    Αύριο το μεσημέρι στις 12:30 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσει την πρόταση του κόμματός του για τα «κόκκινα δάνεια».

    Ο κ. Καμμένος θα ζητήσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την προώθηση της πρότασης.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Τσίπρα στην Βουλή.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Σε μια διεθνή συγκυρία τόσο βεβαρημένη, δεν θα έπρεπε η Τουρκία να επιβαρύνει την κατάσταση

    Με την υπογραφή διμερούς συμφωνίας συνεργασίας στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης, μεταξύ της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισφραγίστηκε η συνάντηση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, που ακολούθησαν. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες της Λευκωσίας για την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε δε ότι εξετάστηκαν σε βάθος οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και σημείωσε ότι σε μια διεθνή συγκυρία τόσο βεβαρημένη, δεν θα έπρεπε η Τουρκία να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, με ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και υπονομεύουν την πορεία των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι υποχρέωση όλων να βοηθήσουν τις συνομιλίες, αλλά παρατήρησε ότι παρατηρούνται συμπεριφορές που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ο πυρήνας του προβλήματος είναι πάντα ο ίδιος, δηλαδή «η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία» και πρόσθεσε ότι από αυτήν τη μήτρα ξεκινούν μια σειρά από προβλήματα. Αναφέρθηκε επίσης, στις πρωτοβουλίες, πολιτικές και διπλωματικές, τόσο της ελληνικής όσο και της ελληνοκυπριακής πλευράς για την αντιμετώπιση του θέματος, υπενθυμίζοντας τις χθεσινές του επαφές, στο περιθώριο της Διάσκεψης στο Κάιρο για την Ανοικοδόμηση της Γάζας και τις συζητήσεις που είχε με ομολόγους του για το Κυπριακό. Στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της συνεργασίας Αθήνας- Λευκωσίας, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε σειρά ενεργειών, όπως η υπογραφή της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας στους τομείς της Έρευνας και της Διάσωσης, καθώς και έμφαση στα θέματα θαλάσσιας πολιτικής και ενέργειας.

    [03] Λ. Γρηγοράκος: Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης για τον ιό Έμπολα

    Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην πρόληψη τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα, τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος. «Όλα είναι υπό έλεγχο» υπογράμμισε ο κ. Γρηγοράκος και ανέφερε ότι το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου θα προωθηθούν τυχόν ύποπτα κρούσματα, είναι πανέτοιμο. «Κατά τη συνάντηση που είχα με τα ΔΣ των νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμινγκ» επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού αντιμετώπισης» σημείωσε. Ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να παραμείνουμε ψύχραιμοι γιατί ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτήν τη στιγμή δεν απαιτούνται περισσότερα χρήματα, όμως σε αντίθετη περίπτωση το κόστος θα είναι πολύ υψηλό, σε βαθμό που θα ανατραπεί η οικονομική πολιτική στην υγεία.

    «Μας ενδιαφέρει απολύτως, να ελέγχουμε όχι μόνο τις εισόδους αλλά και τις εξόδους από τις χώρες, με ειδικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, προκειμένου να εντοπίζονται από την αλλαγή της θερμοκρασίας άτομα ύποπτα. Σύντομα θα εγκατασταθεί τέτοιο μηχάνημα και στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για καλύτερο έλεγχο των επισκεπτών από τις επικίνδυνες περιοχές» πρόσθεσε.

    [04] Περισσότερες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις ζητά και από την Γερμανία ο Γ. Ντάισελμπλουμ

    Να μην επαναπαύεται στις δάφνες των μεταρρυθμίσεων που εφήρμοσε στο παρελθόν στην αγορά εργασίας κάλεσε την Γερμανία ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση προκειμένου η χώρα να παραμείνει ανταγωνιστική.«Δεν μπορεί να κοιτάζει κανείς αυτάρεσκα πίσω στις μεταρρυθμίσεις που έκανε πριν από χρόνια. Πρέπει να κοιτάζει μπροστά. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν είναι κάτι που κάνει κανείς κάθε δέκα ή είκοσι χρόνια», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ στην Frankfurter Allgemeiner Zeitung, αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας Hartz IV, η οποία έγινε στην Γερμανία πριν από μια δεκαετία και θεωρείται το θεμέλιο για την σταθερή ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

    Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup επαινεί τις μικρότερες χώρες, όπως αυτές της Βαλτικής, αλλά και τις χώρες σε κρίση, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, οι οποίες, όπως λέει, τα προηγούμενα χρόνια εφήρμοσαν μεγάλες μεταρρυθμίσεις και όλες επέστρεψαν στην ανάπτυξη. Κάποιες μεγάλες χώρες δεν έχουν όμως προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Προφανή παραδείγματα είναι η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά επίσης και η Γερμανία θα πρέπει να σκεφτεί πώς θα διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της», προσθέτει. Αναφέρεται μάλιστα ειδικά στην μείωση του ορίου συνταξιοδότησης που αποφάσισε η κυβέρνηση συνασπισμού στο Βερολίνο για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων, μέτρο το οποίο, όπως σημειώνει, κινείται σε «εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι σε άλλες χώρες» και ζητά περισσότερες επενδύσεις σε αυτοκινητόδρομους, στην έρευνα και στην παιδεία. Επισημαίνει μάλιστα ότι υπάρχει η σχετική δημοσιονομική ευελιξία και ότι οι Βρυξέλλες δεν απαιτούν απολύτως ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

    [05] Σειρά επιθέσεων πλήττει το Αφγανιστάν - Τουλάχιστον τρεις νεκροί, 22 τραυματίες

    Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σήμερα στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ όταν βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από κλινική με αποτέλεσμα να σκοτώσει μια γυναίκα και να τραυματίσει ακόμη επτά ανθρώπους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη Άχμαντ Ζία Αμπντουλζάι. Λίγο αργότερα βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε πολυσύχναστη αγορά της περιοχής Καραμπάγ, στα βόρεια περίχωρα της αφγανικής πρωτεύουσας, προκάλεσε τον τραυματισμό 22 ανθρώπων, οι πέντε μεταξύ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τέσσερα παιδιά, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Σάμιχ Σαρίφι. Νωρίς το πρωί καμικάζι βομβιστής είχε οδηγήσει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του εναντίον αυτοκινητοπομπής της ISAF, επίσης στην Καμπούλ, προκαλώντας τον θάνατο ενός πολίτη, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Οδό Τζαλαλαμπάντ, οδική αρτηρία στην οποία βρίσκονται αμερικανική στρατιωτική βάση και συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένουν εργαζόμενοι στον ΟΗΕ, διεθνείς εργολάβοι και εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής.

    [06] Στον Γάλλο Ζαν Τιρόλ το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών

    Ο Γάλλος οικονομολόγος Ζαν Τιρόλ κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών 2014 για την ανάλυσή του όσον αφορά την ισχύ και τη ρύθμιση της αγοράς, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία των Επιστημών σήμερα. «Ο Ζαν Τιρόλ είναι ένας από τους οικονομολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην εποχή μας», ανέφερε η Ακαδημία. «Πάνω απ' όλα αποσαφήνισε πώς μπορούμε να κατανοήσουμε και να ρυθμίσουμε βιομηχανικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται λίγες ισχυρές επιχειρήσεις». Ο οικονομολόγος θα λάβει χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορόνων (περίπου 962 χιλιάδες ευρώ). Το βραβείο Οικονομικών Επιστημών, το οποίο επισήμως ονομάζεται Βραβείο της Τραπέζης της Σουηδίας για τις Οικονομικές Επιστήμες στην Μνήμη του Άλφρεντ Νόμπελ, άρχισε να απονέμεται το 1968. Δεν αποτελούσε μέρος της αρχικής ομάδας των βραβείων που περιέγραφε στη διαθήκη του ο μεγιστάνας και εφευρέτης της δυναμίτιδας Νόμπελ το 1895.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 October 2014 - 12:30:24 UTC