Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [02] Μόνο με την παρουσία εισαγγελέα η κατ΄ οίκον έρευνα από εφοριακούς
  • [03] Για κακούργημα ο γιατρός που κατηγορείται ότι πήρε «φακελάκι»
  • [04] Κομισιόν: Στα ίδια επίπεδα η υπερχρέωση των νοικοκυριών στην Ελλάδα
  • [05] ΠΟΥ: Η επιδημία του Έμπολα συνεχίζει να εξαπλώνεται γεωγραφικά
  • [06] Ο Φρ. Ολάντ κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της με τη Συρία
  • [07] Ο Γιόσκα Φίσερ προειδοποιεί πως μια πολιτική κρίση υποβόσκει στην Ευρώπη

  • [01] Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια

    Τη στήριξή του στην πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη ωριαία συνάντηση που είχε σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος, ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για τη στήριξη του και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την έρευνα της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες περί «χρηματισμού βουλευτών», υποστήριξε ότι «ζούμε μέρες του '65» και τόνισε ότι συμφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «μετά τις εκλογές».

    Ο Αλ. Τσίπρας στη δήλωσή του τόνισε ότι η πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια», βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίες, όπως τις παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ, για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία». Πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, όμως και πτυχές όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις» και είπε ότι «συμφωνήσαμε, στο βαθμό που ο πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε». Η συζήτηση περιστράφηκε στα προβλήματα της οικονομίας και ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν «τα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναγκαία, κατά τη δική μας εκτίμηση, σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων από διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες μας, που με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Διότι, δυστυχώς, η χώρα μας έχει αυτά τα πολύ αρνητικά ρεκόρ και, βεβαίως, όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας».

    [02] Μόνο με την παρουσία εισαγγελέα η κατ΄ οίκον έρευνα από εφοριακούς

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Νικόλαος Παντελής, σε γνωμοδότησή του αναφέρει ότι η κατ΄ οίκον έρευνα υπαλλήλων των ΔΟΥ και των άλλων φορολογικών υπηρεσιών σε κατοικίες φορολογουμένων πολιτών είναι δυνατή ακόμη και εκτός του επίσημου ωραρίου, δηλαδή και κατά τις νυκτερινές ώρες, αλλά υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης εντολής εισαγγελέα και της υποχρεωτικής παρουσίας εισαγγελικού λειτουργού.

    [03] Για κακούργημα ο γιατρός που κατηγορείται ότι πήρε «φακελάκι»

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος» που συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι απαίτησε και έλαβε «φακελάκι» 50 ευρώ από ασθενή προκειμένου να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας.

    Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι δωροληψία κατ' επάγγελμα. Ο 64χρονος γιατρός παραπέμφθηκε να δικαστεί σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

    Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπηρεσία στην οποία κατέφυγε προηγουμένως η ασθενής, καταγγέλλοντας την χρηματική αξίωση του γιατρού. Ακολούθησε επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που συνέλαβαν το γιατρό επ' αυτοφώρω στο γραφείο του με το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Από το ίδιο σημείο κατασχέθηκαν ένας φάκελος που περιείχε το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ, όπως επίσης χειρόγραφες σημειώσεις.

    [04] Κομισιόν: Στα ίδια επίπεδα η υπερχρέωση των νοικοκυριών στην Ελλάδα

    Στη σημαντική αύξηση που εμφάνισε η συνολική ιδιωτική υπερχρέωση σε αρκετά κράτη μέλη από το 2008, αναφέρεται η τριμηνιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν για την κατάσταση της οικονομίας στην ευρωζώνη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, την περίοδο 2008-2013 διψήφιες αυξήσεις στην ιδιωτική υπερχρέωση σημειώθηκαν στην Κύπρο και στην Ιρλανδία, ενώ στη Ισπανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα υπήρξαν μεν πιο συγκρατημένες αυξήσεις αλλά ξεπέρασαν τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Εξάλλου, σύμφωνα με την Επιτροπή, η υπερχρέωση των νοικοκυριών είτε υποχώρησε σε μικρό βαθμό σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Σλοβενία και Ιταλία, είτε παρέμεινε στα ίδια επίπεδα όπως στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία και τη Φινλανδία.

    Στην ίδια έκθεση, η Κομισιόν τονίζει ότι στην Ελλάδα η συρρίκνωση της οικονομίας συνέχισε να δυσκολεύει την προσπάθεια μείωσης του χρέους προς το ΑΕΠ, αλλά η συνεισφορά άλλων παραγόντων συνέβαλε στο να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση του χρέους.

    Μεταξύ των χωρών που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες για απομόχλευση (σ.σ. γενικευμένη τάση μείωσης των χρεών σε βάρος των πιστωτών) του χρέους των νοικοκυριών, το ύψος του χρέους που θα πρέπει να μειωθεί υπερβαίνει το 10% σε επτά κράτη μέλη μεταξύ των οποίων στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Κύπρο και την Ισπανία.

    Η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Ισπανία μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με ιδιωτική απομόχλευση που μπορεί να φτάσει το 30% του ΑΕΠ, προειδοποιεί η Κομισιόν, η οποία αναφέρει ακόμη ότι σχετικά μεγάλες πιέσεις για άμεση και δραστήρια απομόχλευση θα πρέπει να αναμένεται ότι θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια, στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στη Σλοβενία.

    [05] ΠΟΥ: Η επιδημία του Έμπολα συνεχίζει να εξαπλώνεται γεωγραφικά

    Ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, της χειρότερης στην Ιστορία, θα ξεπεράσει τα 9.000 αυτή την εβδομάδα, ενώ ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται γεωγραφικά στη Γουινέα, στη Σιέρα Λεόνε και στη Λιβερία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ο απολογισμός των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας, που καταγράφηκε αρχικά στη Γουινέα τον Μάρτιο, έχει φθάσει τους 4.447 επί συνόλου 8.914 κρουσμάτων, ανέφερε ο Μπρους Έιλγουορντ, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. Αν και υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης των μολύνσεων σε ορισμένες από τις περιοχές οι οποίες πλήττονται περισσότερο, ο Έιλγουορντ επισήμανε πως ο Έμπολα πλέον έχει εξαπλωθεί σε «περισσότερες συνοικίες, κομητείες και νομαρχίες» από ό,τι πριν από έναν μήνα, ενώ προειδοποίησε πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

    [06] Ο Φρ. Ολάντ κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της με τη Συρία

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε σήμερα ότι η Τουρκία πρέπει «οπωσδήποτε να ανοίξει» τα σύνορά της με τη Συρία για να επιτρέψει να περάσει βοήθεια στους Κούρδους που υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι, η οποία πολιορκείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

    «Η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει τα σύνορά της» για να επιτρέψει να περάσει βοήθεια στους υπερασπιστές του Κομπάνι, οι οποίοι είναι «σύροι Κούρδοι», δήλωσε ο Ολάντ, κάνοντας «έκκληση ώστε, πέραν του συνασπισμού (που έχει σχηματιστεί υπό τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ), όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες να μπορούν να προσφέρουν» σε όσους προσπαθούν να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών «την υποστήριξη που αναμένουν από εμάς, δηλαδή απλώς τα μέσα να αμύνονται κατά της τρομοκρατίας». «Εκεί, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας μάρτυρας, είναι η πόλη Κομπάνι η οποία μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή στα χέρια των τρομοκρατών», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Παρά τις καθημερινές αεροπορικές επιδρομές που διεξάγουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, το ΙΚ έφτασε χθες Δεύτερα για πρώτη φορά στο κέντρο της κουρδικής πόλη Κομπάνι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [07] Ο Γιόσκα Φίσερ προειδοποιεί πως μια πολιτική κρίση υποβόσκει στην Ευρώπη

    Πριν από έξι χρόνια, μερικές εβδομάδες μετά την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers, ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να συζητήσουν μια κοινή απάντηση στον οικονομικό σεισμό που συγκλόνιζε την ήπειρό τους. Η Γαλλία και αρκετές άλλες χώρες ασκούσαν πίεση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου το οποίο θα βοηθούσε την ένωση να αντιμετωπίσει τον οικονομικό σεισμό. Η Γερμανίδα Άγγελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση, επιμένοντας ότι κάθε χώρα έπρεπε να καταστρώσει το δικό της σχέδιο για να αντιμετωπίσει αυτή που έμελλε να είναι η χειρότερη οικονομική κρίση μετά το Μεγάλο Κραχ. Στο νέο βιβλίο του με τίτλο "Η Ευρώπη αποτυγχάνει;", ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ ανάγει αυτό που περιγράφει ως επικίνδυνη εξέλιξη του ευρωπαϊκού σχεδίου στα γεγονότα τα οποία εκτυλίχθηκαν τον Οκτώβριο του 2008 στο Παρίσι. Η απόφαση συνιστούσε ρήξη με την πολιτική που εφάρμοζε επί δεκαετίες η Γερμανία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έβαλε την ένωση σ' ένα επικίνδυνο δρόμο "επανεθνικοποίησης", ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυσή της στα χρόνια που έρχονται, πιστεύει ο Φίσερ. Στην πατρίδα της, η Μέρκελ είναι πολύ δημοφιλής επειδή υπερασπίσθηκε τα γερμανικά συμφέροντα στη διάρκεια της κρίσης της ευρωζώνης. Όμως ο Φίσερ βλέπει μια αντιδραστική καγκελάριο που αντί να συνασπίσει τους επιφυλακτικούς Γερμανούς πίσω από την Ευρώπη, τους έστρεψε άθελά της εναντίον της ένωσης. "Το μεγάλο ερώτημα είναι αν κινούμαστε προς μια Γερμανική Ευρώπη ή συνεχίζουμε στο μεταπολεμικό δρόμο μιας Ευρωπαϊκής Γερμανίας", δήλωσε ο Φίσερ προς το Ρόιτερς στο γραφείο του που βλέπει στην πλατεία Γκεντάρμενμαρκτ στο κέντρο του Βερολίνου. "Ακόμη και σήμερα, ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο στόχος της Μέρκελ, ποια Ευρώπη θέλει", δήλωσε. Ο 66χρονος Φίσερ βρίσκεται εκτός πολιτικής από το 2005, όταν η Μέρκελ τερμάτισε την επταετή θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών και αντικαγκελαρίου κερδίζοντας με μικρή διαφορά τον σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 October 2014 - 14:30:25 UTC