Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργικό συμβούλιο για συντονισμό του κυβερνητικού έργου
  • [02] Τραγική κατάληξη είχε για 14χρονο το παιχνίδι με φίλους του στην αυλή σχολείου
  • [03] «ΣΚΡΑΤΣ» και κρατικό πρωτοχρονιάτικο θα πωλούν τα ΕΛΤΑ
  • [04] Νεκρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ - Παρασύρθηκε από δύο οχήματα στη Λ.Κηφισού
  • [05] Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
  • [06] Στον Αυστραλό Ρίτσαρντ Φλάναγκαν το βραβείο Μπούκερ
  • [07] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Βρετανούς νομικούς, για τα μάρμαρα
  • [08] Προληπτικά μέτρα κατά του Έμπολα στο λιμάνι του Πειραιά

  • [01] Υπουργικό συμβούλιο για συντονισμό του κυβερνητικού έργου

    Με θέμα τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου συγκαλεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει, στις 6 το απόγευμα. H κυβέρνηση βάζει μπροστά πράγματα που ήταν αδιανόητα μέχρι πριν από λίγο, αν και θα έπρεπε να έχουν γίνει, και οι μεταρρυθμίσεις καθιστούν τη χώρα πιο αποτελεσματική και πιο δίκαιη, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή παρουσίαση του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» και πρόσθεσε πως «η κοινωνική δικαιοσύνη ευνοεί την ανάπτυξη και στεριώνει τη δημοκρατία στη χώρα μας».

    [02] Τραγική κατάληξη είχε για 14χρονο το παιχνίδι με φίλους του στην αυλή σχολείου

    Σε τραγωδία κατέληξε για έναν 14χρονο το παιχνίδι με φίλους του στην αυλή σχολείου στα Κύμινα της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος μαθητής, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κρεμάστηκε με τα χέρια από τη στεφάνη της μπασκέτας, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

    Αμέσως διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις 7 χθες το απόγευμα, βυθίζοντας στο πένθος το χωριό των Κυμίνων. Η παρέα του άτυχου 14χρονου είχε μαζευτεί για παιχνίδι στην αυλή δημοτικού σχολείου, το οποίο εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε.

    [03] «ΣΚΡΑΤΣ» και κρατικό πρωτοχρονιάτικο θα πωλούν τα ΕΛΤΑ

    Λαχνούς του «ΣΚΡΑΤΣ» (ξυστό λαχείο) θα πωλούν από τον ερχόμενο Νοέμβριο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ από τον Δεκέμβριο θα αναλάβουν και την πώληση του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συζητούν με την «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την αξιοποίηση του δικτύου των ΕΛΤΑ και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, τα ΕΛΤΑ θα αναλάβουν, μέσα από το πανελλαδικό τους δίκτυο, σε πρώτη φάση την πώληση λαχνών του «ΣΚΡΑΤΣ» και στη συνέχεια του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου.

    Στις χώρες της ΕΕ η διάθεση αυτών των προϊόντων από τα ταχυδρομεία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, με το 30% των πωλήσεων των αντίστοιχων παιγνίων να πραγματοποιείται από ταχυδρομικά καταστήματα. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες αρμοδίων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα αναμενόμενα έσοδα για τα ΕΛΤΑ μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Στις διαπραγματεύσεις, που είναι σε εξέλιξη, εξετάζεται να γίνεται μέσα από το δίκτυο των ΕΛΤΑ η διακίνηση του συνόλου των λαχνών της «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», όπως και η εξόφληση των κερδών από τα λαχεία.

    Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η μελλοντική έκδοση λαχνών «ΣΚΡΑΤΣ» που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα και πρακτορεία των ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση κοινωφελών δράσεων. Στην κατεύθυνση εμπλουτισμού του προϊοντικού τους χαρτοφυλακίου, η συνεργασία ΕΛΤΑ και Ελληνικών Λαχείων αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα, τη ρευστότητα και την κερδοφορία των ΕΛΤΑ.

    [04] Νεκρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ - Παρασύρθηκε από δύο οχήματα στη Λ.Κηφισού

    Ενας 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ έχασε τη ζωή του όταν, χθες βράδυ,κατά τη διάρκεια ελέγχου στη λεωφόρο Κηφισού στου Ρέντη απέναντι από το ΙΚΕΑ παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Ο άτυχος αστυνομικός που έπεσε στο οδόστρωμα παρασύρθηκε και από δεύτερο ΙΧ αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος μαζί με ένα νακόμα συνάδελφό του είχαν σταματήσει για έλεγχο ένα ύποπτο όχημα.

    Η κυκλοφορία στη λεωφόρο διακόπηκε, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφθασε στο σημείο παρέλαβε τον άτυχο αστυνομικό και τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.

    [05] Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

    Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, σε τιμές που -μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά και την υποχώρηση των διεθνών τιμών- εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται στο 1,04-1,05 ευρώ το λίτρο.

    Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θα κινηθεί, για μεν τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις κοντά σε εγκαταστάσεις πετρελαίου περιοχές, γύρω στα 1,04 ευρώ το λίτρο, στις δε άλλες περιοχές θα είναι αυξημένη κατά το κόστος μεταφοράς κλπ και θα κυμανθεί γύρω στο 1,10 ευρώ το λίτρο. Η Ομοσπονδία υποστηρίζει πάντως ότι παρά τη μειωμένη, σε σχέση με πέρσι, τιμή, δεν πρόκειται να σημειωθεί σημαντική αύξηση της κατανάλωσης και επιμένει στο αίτημα για επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011.

    Σχετικά με τα συστήματα εισροών- εκροών η ΟΒΕ αναφέρει ότι το σύνολο των πρατηρίων περιφέρειας Αττικής, Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Π.Ε. Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων έχει σε πλήρη λειτουργία τα συστήματα εισροών- εκροών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα συστήματα, για έναν αριθμό πρατηρίων, βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης με ορίζοντα το αμέσως προσεχές διάστημα.

    [06] Στον Αυστραλό Ρίτσαρντ Φλάναγκαν το βραβείο Μπούκερ

    Ο 53χρονος Ρίτσαρντ Φλάναγκαν έγινε ο τρίτος Αυστραλός που τιμάται με το βραβείο Μπούκερ. Ο Φλάναγκαν, ο οποίος εθεωρείτο φαβορί, είναι ο νικητής του 46ου Βραβείου Μπούκερ για το μυθιστόρημά του «The Narrow Road to the Deep North» (εκδόσεις Chatto & Windus), η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο σε ένα στρατόπεδο ιαπώνων αιχμαλώτων πολέμου, στη μεθόριο Βιρμανίας-Ταϊλάνδης. Το βιβλίο εξιστορεί τη ζωή ενός χειρουργού, ο οποίος βασανίζεται από τύψεις εξαιτίας της σχέσης του με τη σύζυγο του θείου του. Πραγματεύεται ζητήματα όπως ο ηρωισμός, η στωικότητα και η απανθρωπιά.

    Γεννημένος στην Τασμανία, ο Φλάναγκαν χρειάστηκε 12 χρόνια για να γράψει το μυθιστόρημά του, ενώ διέγραψε από τον υπολογιστή του πέντε προηγούμενα. Ο πατέρας του, ο οποίος ήταν επιζήσας του διαβόητου «Σιδηροδρόμου του Θανάτου» πέθανε την ημέρα που ο γιός του ολοκλήρωσε το βιβλίο του. Το βραβείο Μπούκερ απονέμεται από το 1969 στο καλύτερο πρωτότυπο μυθιστόρημα γραμμένο στην αγγλική γλώσσα.

    [07] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Βρετανούς νομικούς, για τα μάρμαρα

    Τους διακεκριμένους νομικούς Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ θα δεχτεί σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ομάδα των Βρετανων δικηγόρων βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να υποβάλει νομικές προτάσεις για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Χθες, ο Νόρμαν Πάλμερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως είναι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί μία συναινετική λύση, ενώ, αν δεν καταστεί εφικτό αυτό, θα πρέπει να εξεταστούν άλλες προσεγγίσεις.

    [08] Προληπτικά μέτρα κατά του Έμπολα στο λιμάνι του Πειραιά

    Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, για την πρόληψη μετάδοσης του ιού Έμπολα, με επίκεντρο στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

    Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα, σε κάθε εμπορικό πλοίο που θα καταφθάνει στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, Car Terminal και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ή στο αγκυροβόλιο, θα διαβιβάζεται αμέσως και πριν επιτραπεί η αποεπιβίβαση σε αυτό, μια ειδική φόρμα, προκειμένου να συμπληρωθεί από τον πλοίαρχο του πλοίου. Σε αυτήν θα ζητείται αναλυτική καταγραφή των τελευταίων ταξιδιών του πλοίου όχι μόνο με αναφορά στο λιμάνι απόπλου αλλά και σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, ακόμα και για ανεφοδιασμό, με την υποχρέωση αναγραφής λεπτομερώς της διάρκειας του ταξιδιού.

    Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται γνωστό εάν το πλοίο έχει προσεγγίσει σε λιμάνι «ύποπτης» χώρας για μετάδοση του ιού και πριν από πόσες ημέρες, δεδομένου ότι ο χρόνος επώασης και εκδήλωσης της ασθένειας είναι 21 ημέρες. Σε περίπτωση, που υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο μέλος του πληρώματος έχει ή μπορεί να έχει ασθενήσει από τον ιό Έμπολα θα ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και το ΕΚΑΒ, ώστε να επιληφθούν σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο πρόληψης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 October 2014 - 6:30:25 UTC