Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Θεοδωράκη
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός που θα διαχειριστεί τα μνημόνια της ΕΕ και του κεφαλαίου»
  • [03] Υπερψηφίστηκαν τα δύο άρθρα 5 και 7 του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα
  • [04] Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 705 θέσεων ΠΕ και 68 θέσεων ΤΕ στο Δημόσιο
  • [05] Χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες του ΕΤΑΑ
  • [06] Δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας για «ευάλωτες» κοινωνικές ομάδες
  • [07] Μικρής έντασης επεισόδια έξω από τα Προπύλαια
  • [08] ΠΟΜΙΔΑ: Υπό προϋποθέσεις, η πλήρης αυτονομία θέρμανσης με φυσικό αέριο σε μεμονωμένα διαμερίσματα
  • [09] Στο 8,94% η απόδοση του 10ετές ομολόγου, στις 14:25 (ώρα Ελλάδος)
  • [10] Γ. Κατάινεν: Ευρωπαϊκή στήριξη και μετά το τέλος του προγράμματος
  • [11] Η ΕΕ «θα υποστηρίξει την Ελλάδα με όλους τους δυνατούς τρόπους»
  • [12] Η Περσεφόνη, το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό του τύμβου Καστά
  • [13] Τι «τρέφει» και τι «σκοτώνει» τον καρκίνο

  • [01] Σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Θεοδωράκη

    «Οι παλινωδίες του κ. Θεοδωράκη σχετικά με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικές του πολιτικού ήθους που επαγγέλλεται και των επιλεκτικών του συνομιλιών», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαντά στη δήλωση του κ. Θεοδωράκη ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα την ερχόμενη Τρίτη.

    Είχε προηγηθεί χθες το βράδυ, ένα non paper του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Θεοδωράκης είχε ζητήσει αναβολή της συνάντησης για την επόμενη εβδομάδα και επίθεση του επικεφαλής του «Ποταμιού» στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Π. Καμμένο.

    Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έντονη δυσφορία για τη στάση του κ. Θεοδωράκη «και τις συνεχείς μεταπτώσεις του» όπως αναφέρουν κύκλοι του κόμματος.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός που θα διαχειριστεί τα μνημόνια της ΕΕ και του κεφαλαίου»

    «Η κοκορομαχία κυβέρνησης, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ξεπερνά κάθε όριο αποπροσανατολισμού, θυμίζοντας τους αλήστου μνήμης καβγάδες παλιά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο που πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες και η οργάνωση του λαού», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

    «Συνειδητά συντηρούν οι μεν την τρομοκρατία οι δε την σκανδαλολογία, για να κρύψουν ότι και οι δύο πρωτοστατούν σε πολιτικά παιχνίδια και αλισβερίσια, έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και ανταγωνίζονται ψηφοθηρικά προς το λαό για ψίχουλα ελεημοσύνης».

    Ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε, επίσης, ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός που θα διαχειριστεί τα μνημόνια της ΕΕ και του κεφαλαίου, που θα συνεχίσει το δρόμο που γεννά τη σήψη και οδηγεί το λαό σε μεγαλύτερη χρεοκοπία», και τόνισε: «Ο λαός χρειάζεται να παρέμβει αποφασιστικά στις εξελίξεις, με ισχυρό κίνημα και λαϊκή συμμαχία, με δυνατό ΚΚΕ για να πάρουμε ανάσες, για να ανατρέψουμε τη σημερινή βαρβαρότητα και όσους την υπηρετούν».

    [03] Υπερψηφίστηκαν τα δύο άρθρα 5 και 7 του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα

    Δεκτά κατά πλειοψηφία, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν τα άρθρα 5 και 7 του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα και αφορούν την ονομαστικοποίηση των κουπονιών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων από ΝΠΙΔ. Τα επίμαχα άρθρα υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πλην του Απόστολου Κακλαμάνη που καταψήφισε το άρθρο 7 για τα ΝΠΙΔ. Ειδικότερα, σε σύνολο 263 παρόντων βουλευτών, υπέρ του άρθρου 5 για τα κουπόνια ψήφισαν 148 βουλευτές, «όχι», 115. Το άρθρο 7 για τα ΝΠΙΔ υπερψήφισαν 147 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 116.

    [04] Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 705 θέσεων ΠΕ και 68 θέσεων ΤΕ στο Δημόσιο

    Προκήρυξη που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, διαφόρων κλάδων - ειδικοτήτων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου (ΦΕΚ 12/9-10-2014 και 13/15-10-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ.

    Δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2014 έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, οι πίνακες των οποίων έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά και που δεν έχουν διοριστεί.

    Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄).

    [05] Χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες του ΕΤΑΑ

    Έπειτα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, εκδόθηκε η αναγκαία Κοινή Υπουργική Απόφαση, για επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, που προβλέπει ο σχετικός νόμος για τις άμεσα ασφαλισμένες στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων. Με την απόφαση, καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματος.

    Ο Συνήγορος, παρενέβη στο θέμα, ύστερα από αναφορές αυτοαπασχολούμενων γυναικών, που επιθυμούσαν να πληροφορηθούν με ποιον τρόπο θα λάβουν το επίδομα μητρότητας που προβλέπεται στο άρθρο 6 του ν. 4097/2012 «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας- Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2010/41/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες δικαιούνται λόγω κυοφορίας και λοχείας μηνιαίο επίδομα μητρότητας, ύψους διακοσίων ευρώ για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος αυτού, είναι να έχουν πλήρη κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ασφαλιστική ικανότητα για παροχές ασθένειας σε είδος), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και να ασκούν αποκλειστικά το ελεύθερο επάγγελμα.

    [06] Δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας για «ευάλωτες» κοινωνικές ομάδες

    Σε δημόσια πρόσκληση για τη δημιουργία «αναπτυξιακών συμπράξεων» προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. Η πρόσκληση έχει τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας». Στις αναπτυξιακές συμπράξεις θα συμμετάσχουν εταιρείες από το δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα με στόχο τη δημιουργία δομών στήριξης λειτουργίας και ανάπτυξης κοινωνικών επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, τη διάχυση της ιδέας της κοινωνικής οικονομίας και την εδραίωσή της μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

    Συνολικά, αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 ωφελούμενοι, άνδρες και γυναίκες, που ανήκουν στις «ευάλωτες» και «ειδικές» ομάδες του πληθυσμού. Από το σύνολο των ωφελουμένων, οι 6.489 θα είναι υποψήφιοι κοινωνικοί επιχειρηματίες και οι 6.000 θα είναι κοινωνικοί επιχειρηματίες με επιχειρήσεις που ήδη υφίστανται. Ο προϋπολογισμός της δράσης, ανέρχεται σε 19.466.000.00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση, 2014-2020».

    [07] Μικρής έντασης επεισόδια έξω από τα Προπύλαια

    Μικρή έντασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τον χώρο των προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών όταν ομάδα περίπου 100 φοιτητών επιχείρησησαν να προσεγγίσουν το κτίριο.

    Τους διαδηλωτές απώθησαν δυνάμεις της αστυνομίας, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

    Οι πόρτες των Προπυλαίων παραμένουν κλειστές, με εντολή των πρυτανικών Αρχών, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί αυτήν την εβδομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του κεντρικού κτιρίου (αναβάλλονται ή μεταφέρονται σε άλλους χώρους).

    Η σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, τοιχοκολλήθηκε στην είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Ρήγα Φεραίου. Μέλη της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους, ενώ, έπειτα από πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ, την καταγγελία ελέγχει επιτόπου η Επιθεώρηση Εργασίας.

    [08] ΠΟΜΙΔΑ: Υπό προϋποθέσεις, η πλήρης αυτονομία θέρμανσης με φυσικό αέριο σε μεμονωμένα διαμερίσματα

    Μόνο αν οι γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών αδυνατούν ή αρνούνται να αποφασίσουν για την αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με αντίστοιχο φυσικού αερίου, θα μπορούν μεμονωμένοι ιδιοκτήτες να εγκαθιστούν συστήματα αυτόνομης θέρμανσης. Και στις περιπτώσεις αυτές, όμως, όσοι αποκτούν αυτόνομη θέρμανση θα εξακολουθήσουν να συμμετάσχουν στη δαπάνη της κεντρικής θέρμανσης. Αυτή είναι η πρόταση της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφορικά με τις προϋποθέσεις αυτονόμησης μεμονωμένων διαμερισμάτων πολυκατοικιών από την κεντρική θέρμανση.

    [09] Στο 8,94% η απόδοση του 10ετές ομολόγου, στις 14:25 (ώρα Ελλάδος)

    Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου βρίσκονται πάλι στο επίκεντρο της προσοχής, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών τίτλων αυξήθηκε κατά 109 μονάδες βάσης (1,09 ποσοστιαίες μονάδες) στο 8,94% στις 14:25 (ώρα Ελλάδος), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2012. Η απόδοση άγγιξε πρόσκαιρα και το 8,995% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιανουαρίου. Η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων μειώθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,75%, έχοντας φθάσει και στο 0,715% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1989 που συγκεντρώνει τα στοιχεία αυτά το Bloomberg.

    [10] Γ. Κατάινεν: Ευρωπαϊκή στήριξη και μετά το τέλος του προγράμματος

    Τη συνέχιση της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του σημερινού προγράμματος, υπογράμμισε σήμερα ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Γιούρκι Κατάινεν, σε δήλωσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γ. Κατάινεν έχει ως εξής: «Η Ελλάδα σημείωσε τεράστια πρόοδο για να βάλει τις βάσεις ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου, με υγιή δημόσια οικονομικά, πιο ανταγωνιστική οικονομία και ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό τομέα, με αποτελεσματική εποπτεία. »Το χωρίς προηγούμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και η αναγκαία μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή απαίτησε πολύ δύσκολες επιλογές. Η Επιτροπή και η ευρωζώνη συνολικά στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας μέσα από αυτή τη διαδικασία. Είναι ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν πλέον ισχυρές αποδείξεις ότι η χώρα κάνει στροφή. »Δε θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ευρώπη θα συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα με ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστούν λογικές συνθήκες χρηματοδότησης για το ελληνικό κράτος και να δρομολογηθεί ομαλά η πλήρης και βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές. »Προς τον σκοπό αυτό θα συνεργαστούμε πολύ στενά με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει αξιολόγηση, κάτι που θα απαιτήσει ένα συνολικό πακέτο φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να συμφωνηθεί. Θα εργαστούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε μία ομαλή πορεία ευρωπαϊκής στήριξης προς τη χώρα, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού προγράμματος. Θα στηρίξουμε την Ελλάδα διαβεβαιώνοντας τους πιστωτές και τις αγορές για την ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και θα τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού και κατάλληλου χρηματοδοτικού αποθέματος (fiscal buffer)».

    Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ «θα υποστηρίξει την Ελλάδα με όλους τους δυνατούς τρόπους»

    [11] Η ΕΕ «θα υποστηρίξει την Ελλάδα με όλους τους δυνατούς τρόπους»

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαβεβαίωσε σήμερα την Ελλάδα για την υποστήριξή της και υποσχέθηκε «να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στη χώρα με όλους τους δυνατούς τρόπους». «Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, η Ευρώπη θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα με όλους τους δυνατούς τρόπους», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Σάιμον Ο' Κόνορ, ο οποίος έκανε τη δήλωσή αυτή αντιδρώντας στη θύελλα που έχει ξεσπάσει σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές.

    [12] Η Περσεφόνη, το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό του τύμβου Καστά

    Την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή, αναπαριστά το ψηφιδωτό, μεγέθους 4,5Χ3, που αποκαλύφθηκε από το έως τώρα ανασκαφικό έργο στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, σήμερα που αφαιρέθηκαν και τα τελευταία στρώματα χωμάτων από την ανατολική πλευρά του ψηφιδωτού, αποκαλύφθηκε η τρίτη μορφή της παράστασης, πίσω από τον γενειοφόρο άνδρα, ο οποίος -εκτός από το στεφάνι- φοράει και κόκκινο ιμάτιο. «Πρόκειται για γυναικεία νεανική μορφή, με κόκκινους ανεμίζοντες βοστρύχους, η οποία φοράει λευκό χιτώνα που συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψους του στήθους. Φέρει κόσμημα στον καρπό του αριστερού της χεριού» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Είναι προφανές ότι πρόκειται για την μυθολογική παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, με την παρουσία του θεού Ερμή ως ψυχοπομπού, όπως είθισται σε ανάλογες αναπαραστάσεις». Το υπουργείο επισημαίνει: «Είναι εκπληκτική η παράσταση, όχι μόνον για τον χρωματικό της πλούτο, αλλά και για την τέλεια εκτέλεση του σχεδίου. Στην παράσταση του ψηφιδωτού παρουσιάζεται και η τρίτη διάσταση, ιδιαίτερα στην απεικόνιση του ψυχοπομπού και της Περσεφόνης. Είναι φανερό ότι η παράσταση παραπέμπει και στην αντίστοιχη της αρπαγής της Περσεφόνης, στον λεγόμενο Τάφο της Περσεφόνης, στο βασιλικό νεκροταφείο των Αιγών. Όμως, η παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης, στις Αιγές, είναι τοιχογραφία. Εδώ, για πρώτη φορά, απαντάται σε βοτσαλωτό ψηφιδωτό, σε ταφικό μνημείο. Οι διαστάσεις του ψηφιδωτού δαπέδου ήτοι 4,5Χ3».

    [13] Τι «τρέφει» και τι «σκοτώνει» τον καρκίνο

    Η ζάχαρη, τα τρανς λιπαρά, το κόκκινο κρέας, το αλάτι, το λευκό αλεύρι, το αλκοόλ αλλά και το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, το άγχος και η κοιλιακή παχυσαρκία «τρέφουν» τον καρκίνο και ιδίως τον καρκίνο του μαστού.

    Αντιθέτως τα λαχανικά, τα άγρια χόρτα, τα όσπρια, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ω3 λιπαρά, η βιταμίνη D, η άσκηση και η διατήρηση υγιούς βάρους τον «σκοτώνουν».

    Τα παραπάνω επισημαίνει η ιατρός-διατροφολόγος, επιστημονική σύμβουλος του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ, Δέσποινα Κομνηνού με αφορμή το εκπαιδευτικό σεμινάριο "Στοχεύοντας τον μεταβολισμό του Καρκίνου. Τι τον τρέφει: Τι τον σκοτώνει;" που διοργανώνει σήμερα ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης (8.00 μ.μ. στα γραφεία της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης ? Αγίας Σοφίας 38).

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κομνηνού τα καρκινικά κύτταρα προγραμματίζουν τον μεταβολισμό τους έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους σε ενέργεια και πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για τον αυξημένο πολλαπλασιασμό τους. Δύο κύρια στοιχεία του μεταβολισμού των καρκινικών κυττάρων είναι οι αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη (προσλαμβάνουν 10 - 50 φορές περισσότερη γλυκόζη σε σχέση με τα υγιή κύτταρα) και σε μεθειονίνη (αμινοξύ που βρίσκεται στις ζωικές πρωτεΐνες με υψηλή πρόσληψη κυρίως στην κρεατοφαγία).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 October 2014 - 12:30:29 UTC