Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Γκιουλέκας: Αν συνεχιστεί η πολύ σφικτή πολιτική της Γερμανίας, θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη
  • [02] Φ. Κουβέλης: Δεν έχω στοιχεία για χρηματισμό βουλευτών
  • [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε ορεινή περιοχή, στο Ηράκλειο
  • [04] Νέα κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
  • [05] Σε σταθερή κατάσταση η υγεία κοριτσιού 2,5 ετών, το οποίο δηλητηριάστηκε από μανιτάρια
  • [06] Ράλι ανόδου σήμερα στο ΧΑ - Υποχωρούν τα ομόλογα
  • [07] Προτάσεις ΣΕΒ για αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου 300 δισ. ευρώ, που είχε εισηγηθεί ο Ζ. Κ. Γιούνκερ
  • [08] Ο Βλ. Πούτιν χαρακτήρισε «θετική» τη συνάντηση με τον Π. Ποροσένκο
  • [09] «Χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις» η κατάσταση του Μεγάρου Τσίλλερ - Λοβέρδου

  • [01] Κ. Γκιουλέκας: Αν συνεχιστεί η πολύ σφικτή πολιτική της Γερμανίας, θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη

    «Αν συνεχιστεί η πολύ σφικτή πολιτική που επιβάλλει η Γερμανία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη πάρα πολλούς λαούς» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. «Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια αναταραχή, σε μία τρομερή οικονομική κρίση και ιδίως οι χώρες του Νότου. Βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία. Η Ελλάδα είναι ο κρίκος μιας αλυσίδας, που αφορά όλες τις χώρες του Νότου» σημειώνει.

    Λέει πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει χαράξει έναν συγκεκριμένο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί» και προσθέτει:«Μετά από τρομερές θυσίες του ελληνικού λαού υπάρχουν απτά αποτελέσματα και πρέπει να γίνουν εμφανή στην καθημερινότητα του πολίτη. Οι επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει με αυτά που έχει σχεδιάσει. Εμείς είπαμε ότι έτσι κι αλλιώς φεύγουμε από το μνημόνιο, το οποίο τελειώνει, σταματά η επιχείρηση της τρόικας και από εκεί πέρα συνεχίζεται η συνεργασία με τους δανειστές σε μια πορεία, όπου όμως τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η ελληνική κυβέρνηση».

    Σε ερώτηση για το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ,ο κ. Γκιουλέκας εκτιμά:«Την πρωτοβουλία των κινήσεων συνεχίζει να την έχει η κυβέρνηση. Και το λέω αυτό γιατί από τη μια πλευρά έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ, που έχει δώσει τα ...ρέστα του σε υποσχεσιολογία και παροχολογία, από την άλλη, έχουμε μια κυβέρνηση που προχωρεί υπεύθυνα, σταδιακά και σιγά - σιγά ξεδιπλώνει το σχέδιό της. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η σημερινή απεικόνιση που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις βεβαίως θα ανατραπεί στην πορεία, όταν η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει το σχέδιό της και όταν οι πολίτες θα δουν αυτές τις ανάσες στην καθημερινή τους ζωή».

    Ο κ. Γκιουλέκας σημειώνει ακόμη ότι υπό προϋποθέσεις η κυβέρνηση μπορεί να βρει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Όταν το κλίμα θα έχει διαφοροποιηθεί, σαφώς υπέρ της κυβέρνησης με τα μέτρα που σας εξήγησα και θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς κάποιοι να κάνουν όνειρα θερινής νυκτός για το τι πρόκειται να συμβεί ύστερα από 4 - 5 μήνες».

    [02] Φ. Κουβέλης: Δεν έχω στοιχεία για χρηματισμό βουλευτών

    «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει Έλληνας βουλευτής που θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με κριτήριο οικονομικά ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις» δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης, που κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, ανέφερε πως ο ίδιος δεν έχει στοιχεία για ένα τέτοιο γεγονός και πρόσθεσε: «Θεωρώ πως η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί τεχνητή πόλωση, που ταράζει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

    Μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων οργανωμένων ομάδων. Πρόκειται για χωροτάκτες της πολιτικής».Τη Δευτέρα, στον εισαγγελέα έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ την Τρίτη ο βουλευτής Ι. Πανούσης.

    [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε ορεινή περιοχή, στο Ηράκλειο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε, λίγο πριν τις 11 το πρωί, σε ορεινή περιοχή της Δαμάστας Ηρακλείου. Στον τόπο της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 αυτοκίνητα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι.

    [04] Νέα κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

    Αντιμέτωπος με νέα, κακουργηματικού βαθμού, κατηγορία βρίσκεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σχετικά με την υπόθεση της αγοραπωλησίας της εταιρίας «Νεοχημική» στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία «Carlyle», και την επαναγορά της στη συνέχεια από τον επιχειρηματία με πολύ μικρότερο τίμημα.

    Σε βάρος του επιχειρηματία, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε για τις υποθέσεις της Proton Bank και της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δίωξη, που άσκησε η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη, στρέφεται και κατά πέντε συνεργατών του επιχειρηματία.

    [05] Σε σταθερή κατάσταση η υγεία κοριτσιού 2,5 ετών, το οποίο δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα, σε σταθερή κατάσταση, κοριτσάκι 2,5 ετών από τον Βόλο, το οποίο δηλητηριάστηκε από μανιτάρια. Όπως ανέφερε ο διοικητής του Ιπποκρατείου Γιώργος Καλτσίδης, αφού δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής να μεταφερθεί σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού, η κατάσταση της υγείας του δείχνει να είναι υπό έλεγχο.

    Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα πέθανε από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών μία 44χρονη στο νοσοκομείο του Πολυγύρου και χτες ένας 63χρονος μοναχός στο ΑΧΕΠΑ, ενώ σε καλή κατάσταση είναι η υγεία τεσσάρων ατόμων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χαλκιδικής για τον ίδιο λόγο.

    [06] Ράλι ανόδου σήμερα στο ΧΑ - Υποχωρούν τα ομόλογα

    Ράλι εκτόνωσης καταγράφουν οι τιμές των μετοχών μετά το «ξεπούλημα» των τριών προηγούμενων ημερών που προκάλεσε «ελεύθερη πτώση» του Γενικού Δείκτη κατά 13,56%, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές και παρά τη νέα άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου πάνω από το 9%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έχει διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 900 μονάδων και στις 11:55 διαμορφώνεται στις 907,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,42%. Η αξία των συναλλαγών κινείται και σήμερα σε υψηλά επίπεδα και ανέρχεται στα 69,41 εκατ. ευρώ.

    Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζει σήμερα καιη δευτερογενής αγορά ομολόγων.

    Πριν από λίγο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε περίπου κατά 1% σε σχέση με χθες και κυμαίνεται στο 8,2%. Αντίστοιχα, πτωτικά κινείται η απόδοση του 3ετούς ομολόγου στο 6,7% και του 5ετους τίτλου στο 7%.

    [07] Προτάσεις ΣΕΒ για αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου 300 δισ. ευρώ, που είχε εισηγηθεί ο Ζ. Κ. Γιούνκερ

    Τις προτάσεις του για την αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου των 300 δισ. ευρώ, που είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατέθεσε ο ΣΕΒ στην ευρωπαϊκή εργοδοτική οργάνωση BUSINESSEUROPE, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Forum Ευρώπης-Ασίας (Asia-Europe Business Forum) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μιλάνο παράλληλα με την Σύνοδο Κορυφής, με τη συμμετοχή σημαντικών πολιτικών ηγετών από τις δυο ηπείρους.

    Σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΕΒ , οι πόροι θα πρέπει να κατευθυνθούν σε τομείς και επενδύσεις, που θα ενισχύσουν την καινοτομία και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας όπως είναι η ενέργεια, το περιβάλλον, οι μεταφορές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τα νέα υλικά, τα τρόφιμα και τα φάρμακα. Ο Σύνδεσμος ζητά επίσης προώθηση φορολογικών κινήτρων, δυνατότητα ευρύτερης χρήσης των εργαλείων αναδιάρθρωσης και υποστήριξης της εξωστρέφειας και από μικρές και από μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην παρακολούθηση της αξιοποίησης των πόρων των ευρωπαϊκών ταμείων και της EIB (European Investment Bank).

    Ακόμη, ο ΣΕΒ πρότεινε την αναγνώριση της δυνατότητας ευελιξίας στη χρήση των πόρων από τις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα στη λειτουργία της οικονομίας και των αγορών.

    [08] Ο Βλ. Πούτιν χαρακτήρισε «θετική» τη συνάντηση με τον Π. Ποροσένκο

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και ηγέτες της ΕΕ υπήρξε «θετική», ωστόσο παρά το αισιόδοξο σχόλιό του, δεν υπάρχει ένδειξη για κάποια αποφασιστικής σημασίας εξέλιξη για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε πως ο Πούτιν θα έχει περαιτέρω συνομιλίες αργότερα σήμερα με τον Ποροσένκο, καθώς και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Το πρακτορείο, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μετέδωσε πως οι τέσσερις συμφώνησαν να συναντηθούν και μετά το τέλος της συνόδου κορυφής Ευρώπης-Ασίας που διεξάγεται στο Μιλάνο. «Συμφωνήθηκε πως λίγες ώρες μετά το τέλος της συνόδου κορυφής, η συζήτηση για την Ουκρανία θα συνεχισθεί (μεταξύ των τεσσάρων)» δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Νωρίτερα οι Πούτιν και Ποροσένκο έκαναν μια σύντομη χειραψία πριν από τις συνομιλίες με την καγκελάριο Μέρκελ, τον Πρόεδρο Ολάντ, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    [09] «Χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις» η κατάσταση του Μεγάρου Τσίλλερ - Λοβέρδου

    Προ δυσάρεστων εκπλήξεων έχουν βρεθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του Μεγάρου Τσίλλερ- Λοβέρδου. Λόγω της πολύ κακής κατάστασης διατήρησης της άλλοτε οικίας του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού προχωρούν σε επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης και εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κτιρίου εντός χρονοδιαγράμματος, μέσα στο 2015. Το Μέγαρο Τσίλλερ- Λοβέρδου στην οδό Μαυρομιχάλη 6 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Αθήνας του τέλους του 19ου αιώνα, άλλοτε ιδιωτική κατοικία του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ (και μετέπειτα κατοικία του ιδρυτή της Λαϊκής Τράπεζας, Διονύσιου Λοβέρδου) και τα τελευταία χρόνια εγκαταλειμμένο και πληγωμένο από πυρκαγιά και λεηλασίες. Το Μέγαρο δωρήθηκε από την οικογένεια Λοβέρδου στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αποκατασταθεί και να στεγάσει παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών.

    Κατά τη διάρκεια των εργασιών που εκτελούν στο κτίριο η Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων και η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων διαπιστώθηκε η πολύ κακή κατάσταση διατήρησής του, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις. «Εντοπίσαμε δομικά προβλήματα, κυρίως στη λιθοδομή του ανώτερου τμήματος, πολύ χειρότερα από ό,τι περιμέναμε», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων, Αμαλία Ανδρουλιδάκη. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στο διάκοσμο, γεγονός που οδήγησε την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, Μαρία Μερτζάνη, να εισάγει χτες στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων θέμα επικαιροποίησης των επεμβάσεων συντήρησης των διακοσμητικών στοιχείων του κτιρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 October 2014 - 10:30:31 UTC