Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και το χαρτοφυλάκιο της ιθαγένειας στον Δ. Αβραμόπουλο
  • [02] Βουλή: Αποσύρθηκε διάταξη τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών
  • [03] Δίωξη κατ' αγνώστων για τη δράση της «Σέχτας Επαναστατών», άσκησε η Εισαγγελία
  • [04] Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα
  • [05] Εικοσιτετράωρη απεργία μέσα στον Νοέμβριο, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ
  • [06] Δάνεια ύψους 3,4 δισ.ευρώ για έργα υποδομής ενέκρινε η ETEπ
  • [07] Οι φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ παραμένουν αμετακίνητοι μετά τις συνομιλίες με την εξουσία

  • [01] Και το χαρτοφυλάκιο της ιθαγένειας στον Δ. Αβραμόπουλο

    Την πρόθεσή του να αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στον 'Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, εξέφρασε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνγκερ.

    Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τίθεται υπό την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου σε λίγο, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στον 'Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Επιβεβαιώνονται έτσι, χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες ευρωπαϊκών πρακτορείων, ότι γι' αυτή του την πρωτοβουλία είχε και την α-πριόρι στήριξη των μεγάλων ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Υποστηρίζοντας δε ότι η ΕΕ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση του ιού Εμπολα στην Αφρική, ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ είπε ότι ζήτησε ήδη από τον Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κύπριο επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, να μεταβούν στην Αφρική προκειμένου να επιδειχθεί το ενδιαφέρον και η ενεργός παρουσία της ΕΕ στο πρόβλημα αντιμετώπισης του ιού Εμπολα.

    [02] Βουλή: Αποσύρθηκε διάταξη τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών

    Αντίθετη, με διάταξη που συμπεριελήφθη σε υπουργική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται. Η τροπολογία είχε κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που καθιερώνει την αρχή της ανοιχτής διάθεσης και περαιτέρω χρήσης εγγράφων και πληροφοριών του δημοσίου. Η διάταξη της τροπολογίας που ανακοινώθηκε από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι αποσύρεται, προβλέπει ότι πράξεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης και σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών που έχουν εκδοθεί αποκλειστικά μέχρι 30.09.2014, ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσης τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ανάρτησης αυτών στο διαδίκτυο (Πρόγραμμα «Διαύγεια»).

    Η τροπολογία εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη (σ.σ. το υπουργείο Οικονομικών ήταν επισπεύδον στην κατάθεση της τροπολογίας), υπογράφεται και από συναρμόδιους υπουργούς ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως όμως εξήγησε η κ. Χριστοφιλοπούλου, έχοντας δίπλα της τον κ. Μητσοτάκη, η διάταξη αυτή παρεισέφρυσε από λάθος στη συγκεκριμένη τροπολογία και επειδή δεν διαπνέεται από πνεύμα της Διαύγειας που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αποσυρθεί. Η απόσυρση, όπως ενημέρωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, θα γίνει από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως εξήγησε η υφυπουργός, πρόθεση του υπουργείου ήταν να ρυθμίσει το θέμα της μεταφοράς μαθητών, αλλά σε μια περίοδο που προωθείται η Διαύγεια και για τις ΜΚΟ τίθεται εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο σημείο.

    [03] Δίωξη κατ' αγνώστων για τη δράση της «Σέχτας Επαναστατών», άσκησε η Εισαγγελία

    Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων δραστών μελών της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», η οποία είχε αναλάβει τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και ενός αστυνομικού, ασκήθηκε από την Εισαγγελία, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ενέργεια τής οργάνωσης. Η δίωξη, που περιλαμβάνει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, ασκήθηκε από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, μετά την πρόσφατη αποστολή στην Εισαγγελία του υλικού που συγκέντρωσε για την οργάνωση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε τέσσερις κούτες.

    Η εισαγγελέας συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες από τα ισάριθμα χτυπήματα της οργάνωσης και άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές. Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, τα αδικήματα της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και διακεκριμένη κλοπή.

    [04] Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα

    Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 8 μποφόρ).

    Πιο συγκεκριμένα:

    Αύριο Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν: α) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. β) τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

    Μεθαύριο Παρασκευή, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

    Ύφεση των φαινόμενων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

    Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 9 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

    [05] Εικοσιτετράωρη απεργία μέσα στον Νοέμβριο, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

    Τη πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης απεργίας στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και τη συνέχιση της «αποχής» από τις διαδικασίες αξιολόγησης, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, για τη διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σε σχέση με τις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού και την ενίσχυση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων «στην εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική, περιφερειακή και κεντρική αυτοδιοίκηση και διοίκηση».

    [06] Δάνεια ύψους 3,4 δισ.ευρώ για έργα υποδομής ενέκρινε η ETEπ

    Τη χορήγηση δανείων ύψους 3,4 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία και τις τηλεπικοινωνίες στη Μάλτα ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Συνολικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕπ ενέκρινε τη χορήγηση δανείων 8,4 δισ. ευρώ από τα οποία 2,9 δισ. ευρώ προορίζονται για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    [07] Οι φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ παραμένουν αμετακίνητοι μετά τις συνομιλίες με την εξουσία

    Οι επικεφαλής του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τον διάλογο με την κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν πως δεν έχει προβεί σε καμιά σημαντική χειρονομία ώστε να τερματίσουν τις διαδηλώσεις, που διαρκούν ήδη περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Οι πρώτες συνομιλίες χθες, Τρίτη, ανάμεσα στους εκπροσώπους των φοιτητών και αυτούς της κυβέρνησης με επικεφαλής την δεύτερη στην ιεραρχία της, την Κάρι Λαμ, δεν κατέληξαν σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε αναμενόταν.

    Η κυβέρνηση πρότεινε πάντως στους διαδηλωτές να συναντηθούν και πάλι σύντομα για να επιχειρήσουν να βρουν μια διέξοδο στη σοβαρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η πρώην βρετανική αποικία μετά την επιστροφή της στην Κίνα το 1997.

    Στο μεταξύ, στην Κίνα, ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας προτείνει να επιβληθεί μποϊκοτάζ στους καλλιτέχνες που υποστηρίζουν το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ και τη σχετική έκκληση, την οποία απηύθυνε μέσω του Ίντερνετ, έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 χρήστες του διαδικτύου. Η έκκληση αφορά ιδιαίτερα τους ηθοποιούς Άντονι Ουόνγκ και Τσάπμαν Το, καθώς και την τραγουδίστρια Ντενίζ Χο. Η τελευταία είναι επίσης μια φυσιογνωμία του αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 October 2014 - 10:30:32 UTC