Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος - Γκ. Χαρδούβελης: Τάχιστα στη Βουλή ο νόμος για τα ληξιπρόθεσμα
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • [04] Ζιν: Άφεση χρέους για την Ελλάδα
  • [05] ΣτΕ: Συνταγματικό το πρόστιμο για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης
  • [06] Ζ. Κ. Γιούνκερ στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη
  • [07] Δύο νεκροί σε επιθέσεις με πυροβολισμούς στην Οτάβα
  • [08] Η Microsoft σταματά τη χρήση του ονόματος Nokia στα νέα «έξυπνα» κινητά

  • [01] Ευ. Βενιζέλος - Γκ. Χαρδούβελης: Τάχιστα στη Βουλή ο νόμος για τα ληξιπρόθεσμα

    Η χώρα έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πλαίσιο για την έξοδό της από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην επόμενη φάση, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα θα έρθει τάχιστα στη βουλή.

    Για το εάν εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί "να τινάξει τα πράγματα στον αέρα", ο κ. Βενιζέλος απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι καθόλου». Η αξιολόγηση - συνέχισε - η αναθεώρηση του προγράμματος που γίνεται θα ολοκληρωθεί κανονικά. «Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι, πάρα πολύ προσεχτικοί και υπεύθυνοι και βεβαίως δεν υπάρχει σχέδιο Β. Ποτέ δεν υπήρχε. Αποδείχτηκε τώρα ότι όποιος σκέφτεται με όρους σχεδίου Β' παίζει με τη φωτιά».

    Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι ο νόμος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει τάχιστα και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ώρες στη Βουλή.

    Επίσης, είπε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά και πως έγινε εποικοδομητική συζήτηση στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της οικονομίας.

    [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο

    Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας, ενόψει και της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

    [03] Υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

    Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον καθορισμό του ύψους των πόρων που θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνταξιούχους, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών, Α. Ντινόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτση, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα. Οι σχετικοί πόροι, για τη χρονική περίοδο από 01.10.2014 έως 31.12.2015, θα ανέλθουν σε 65 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, η διαχείριση των ανωτέρω πόρων, η επικαιροποίηση του ενιαίου ηλεκτρονικού μητρώου ωφελούμενων και οι διαδικασίες αποτελεσματικής υλοποίησης του Προγράμματος θα καθοριστούν μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ. «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, την κοινωνική ευαισθησία της αλλά, παράλληλα, και το πώς αντιλαμβάνεται τη συλλογική λειτουργία της και τον ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [04] Ζιν: Άφεση χρέους για την Ελλάδα

    Υπέρ της άφεσης χρέους της Ελλάδας και άλλων υπερχρεωμένων χωρών τάχθηκε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, ο οποίος επισήμανε ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να επιβραβεύεται η εσφαλμένη συμπεριφορά αυτών των χωρών, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος προκειμένου να ανακάμψουν.

    Σε δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο «Το αγαπά ακόμη», εννοώντας το ευρώ, επισημαίνεται ότι ο κ. Ζιν, ο οποίος έχει ασκήσει δριμεία κριτική για την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο «The Euro Trap» (Η παγίδα του ευρώ), εμφανίστηκε αφοσιωμένος στο κοινό νόμισμα και στην ευρωπαϊκή ιδέα. «Θέλω να διατηρηθεί το ευρώ και πιστεύω στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», δήλωσε ο Γερμανός οικονομολόγος και τάχθηκε υπέρ ενός δραστικού «κουρέματος» του χρέους για την «Ελλάδα και Σία». Πρέπει να αφεθούν τα χρέη, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι με αυτό επιβραβεύεται η εσφαλμένη συμπεριφορά τους, τόνισε. Διαφορετικά αυτές οι χώρες δεν έχουν πιθανότητα ανάκαμψης, επισήμανε και, απευθυνόμενος λιγότερο προς τα κράτη και περισσότερο προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δήλωσε: «Οι τράπεζες θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι πλέον δεν θα τους βγάλουν από την δύσκολη θέση οι φορολογούμενοι», δήλωσε. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Ζιν είναι φανατικός ευρωπαϊστής και παθιασμένος επισκέπτης της Ελλάδας.

    [05] ΣτΕ: Συνταγματικό το πρόστιμο για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 3173/2014 απόφασή της έκρινε συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την επιβολή προστίμου ανερχόμενου στο 400% του κυρίου φόρου λόγω μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

    Ειδικότερα, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης ζητούσε να ακυρωθεί κύριος φόρος ύψους 45.373,4 ευρώ και πρόστιμο (πρόσθετος φόρος) ύψους 181.493 ευρώ που της επιβλήθηκε από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, επειδή δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση κατά τη μεταβίβαση μετοχών.

    Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, επιβάλλεται πρόστιμο ανερχόμενο στο 400% του κυρίου φόρου (συν το φόρο που αναλογεί).

    [06] Ζ. Κ. Γιούνκερ στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη

    Η Ευρώπη πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση, τονίζει σε αποκλειστική του δήλωση στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο επικεφαλής της Επιτροπής, η οποία πήρε χθες την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναλαμβάνει τα καθήκοντα της την 1η Νοεμβρίου, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επιδίωξη να εγκριθεί πριν το τέλος του χρόνου πακέτο 300 δισ ευρώ για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

    Η απάντηση του προέδρου της Κομισιόν στο ερώτημα ποιες είναι οι προσδοκίες του για τη νέα Επιτροπή και ποιο το μήνυμά του προς την Ελλάδα, είναι:

    «Αναμένω ασφαλώς ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε τα κράτη-μέλη ότι η διαβούλευση για τους εθνικούς προϋπολογισμούς πρέπει να συνεχισθεί -αυτό αποτελεί μια αναγκαιότητα- αλλά ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα βρούμε έναν τρόπο να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

    Γι' αυτό υπέβαλα την πρότασή μου προς τα κράτη-μέλη (σσ.της ΕΕ), προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να εγκρίνει πριν από το τέλος του χρόνου το πακέτο επενδύσεων 300 δισ ευρώ, διότι όσο κι αν είναι σημαντική αυτή η διαβούλευση, ακόμη πιο σημαντική είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας».

    [07] Δύο νεκροί σε επιθέσεις με πυροβολισμούς στην Οτάβα

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρία επεισόδια με πυροβολισμούς στο κέντρο της Οτάβας και συγκεκριμένα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Καναδά, σε εμπορικό κέντρο και στο Μνημείο των Πεσόντων, κοντά στο κτιριακό συγκρότημα της Βουλής.

    Ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

    Το κέντρο της πόλης αποκλείστηκε εντελώς λίγο μετά τις 10:00 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας), όταν τουλάχιστον ένας άνδρας, που σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες κρατούσε ένα κυνηγετικό τουφέκι, πυροβόλησε έναν στρατιώτη, τον φρουρό του Μνημείου των Πεσόντων.Ο στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του.

    [08] Η Microsoft σταματά τη χρήση του ονόματος Nokia στα νέα «έξυπνα» κινητά

    Περίπου μισό χρόνο μετά την εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της φινλανδικής εταιρείας Nokia, η οποία κάποτε ήταν κυρίαρχος στην αγορά κινητών, η αμερικανική Microsoft δεν θα χρησιμοποιεί πλέον στα νέα μοντέλα «έξυπνων» κινητών (smartphones) το όνομα Nokia. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το BBC, τα νέα μοντέλα Nokia Lumia θα ονομάζονται πλέον Microsoft Lumia.

    Το τμήμα της φινλανδικής εταιρείας, που δεν έχει εξαγοραστεί από την Microsoft, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανονικά την ονομασία Nokia. H εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας είχε γίνει τον Απρίλιο αντί 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εγκατάλειψη του brandname της Nokia, κατά το BBC, έρχεται παρά τη συμφωνία της Microsoft να χρησιμοποιεί επί μια δεκαετία το όνομα της Nokia στα προϊόντα κινητής. Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε φάση μεγάλης εσωτερικής αναδιοργάνωσης και πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλός της Σάτια Ναντέλα ανακοίνωσε την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας, από τις οποίες οι 12.500 θα αφορούν προσωπικό της Nokia.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 October 2014 - 18:30:25 UTC