Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες
  • [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αχαρνών
  • [03] Στους δήμους που επλήγησαν από την καταιγίδα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής
  • [04] Ν. Δένδιας: Έτοιμη η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια
  • [05] Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης
  • [06] Στην Αθήνα ο πολυβραβευμένος σεναριογράφος Πολ Λάβερτι

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες

    Η «πολιτική ολιγωρία και ανευθυνότητα δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την σημερινή περιοδεία του στην Παλαιά Κοκκινιά που έχει πληγεί από τις χθεσινές πλημμύρες.

    Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι χρειάζεται άμεσα να εκπονηθεί μελέτη και να κατασκευασθεί εδώ και τώρα ένα μεγάλο και αποτελεσματικό αντιπλημμυρικό έργο που θα προστατεύσει και θα θωρακίσει την περιοχή, πριν θρηνήσουμε θύματα, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι θα φέρει την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στην βουλή .

    Επίσης τόνισε την ανάγκη να καταγραφούν , χωρίς καμία καθυστέρηση, οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως, χωρίς γραφειοκρατικούς δαιδάλους, όλοι ανεξαιρέτως οι πληγέντες.

    [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αχαρνών

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών από τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό.Καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και πάρα πολλά εμπορεύματα έχουν καταστραφεί. Η άσφαλτος έχει φύγει από το οδόστρωμα σε όλη την έκταση του δήμου, με καθιζήσεις σε πολλά σημεία. Έχουν καταρρεύσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στα ρέματα της πόλης. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και αρκετές οικογένειες έχουν μείνει άστεγες.

    Διαβάστε επίσης:

    Στους δήμους που επλήγησαν από την καταιγίδα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής

    [03] Στους δήμους που επλήγησαν από την καταιγίδα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής

    Από χθες στις δυο το μεσημέρι κινητοποιήθηκαν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να συνδράμουν στους δήμους που επλήγησαν βαριά από την νεροποντή. Τα συνεργεία συνεχίζουν και σήμερα αδιαλείπτως απάντληση νερών από τους δρόμους, καθαρισμό φρεατίων (σε όσους δήμους δεν είχαν κάνει), καθάρισμα από φερτά υλικά και καθάρισμα ρεμάτων.

    Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα, συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται στους δήμους Καματερού, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Αιγάλεω, Περιστερίου, Φυλής και στο Ίλιον.

    Ειδικά στο Περιστέρι, η περιοχή Τσαλαβούτα «καταβυθίσθηκε» στην κυριολεξία στο νερό και όλη η περιοχή -όπως σημειώνει- μοιάζει με λίμνη.

    Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ευχαρίστησε τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς επίσης τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται στους δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

    «Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές - οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο» αναφέρει η κ.Δούρου στη δήλωσή της, υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους.

    [04] Ν. Δένδιας: Έτοιμη η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια

    Αλλαγή της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αντικατάστασή της από διάταξη που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένειας, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

    Αναφέρει ότι η ισχύουσα διάταξη έχει αξιοποιηθεί μόνον σε 3.000 περιπτώσεις ενώ ο συνολικός αριθμός είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Προσθέτει πως με τη νέα ρύθμιση «δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ελληνική κοινωνία».

    Ο κ Δένδιας δηλώνει ότι εξετάζει και το θέμα της ελάφρυνσης των συνεπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση. Πάντως, υπογραμμίζει, ότι μετά τη ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια - είναι έτοιμη για κατάθεση στην Βουλή και αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης- θα προωθηθεί η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά.

    Ο υπουργός ανάπτυξης σε συνέντευξή του στην Ημερησία ανέφερε ότι δεκατρία δισ. ευρώ, από τα μη εξυπερούμενα επιχειρηματικά δάνεια αφορούν σε μικρές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα σε μεγαλύτερες. Συνολικά δε, είπε, το μέγεθος του ιδιωτικού χρέους (εξυπηρετούμενο και μη) προς τις τράπεζες φτάνει στα 215 δισ. ευρώ. Το μη εξυπηρετούμενο χρέος προς τις τράπεζες ανέρχεται στα 86 δισ. ( 50 δισ. ευρώ επιχειρηματικά και 36 δισ. ευρώ ιδιωτών) ανέφερε ο Ν. Δένδιας.

    [05] Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

    Στο Ιατρικό Κέντρο της Αθήνας νοσηλεύεται από χθες ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος υπαβάλλεται σε σειρά εξετάσεων.

    Σύμφωνα με το ιατρικό περιβάλλον, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά ο Μίκης Θεοδωράκης θα επιστρέψει στο σπίτι του, την προσεχή Δευτέρα.

    [06] Στην Αθήνα ο πολυβραβευμένος σεναριογράφος Πολ Λάβερτι

    Ο σεναριογράφος Πολ Λάβερτi, όπως είχε προαναγγείλει ο Κεν Λόουτς, ο συνεργάτης του, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, για να μάθει από τις ίδιες την ιστορία του αγώνα τους.

    Η ιστορία τους έχει κοινά με το σενάριο που έγραψε για την ταινία του Κεν Λόουτς «Ψωμί και τριαντάφυλλα», σχολίασε ο Πολ Λάβερτι, αμέσως μετά το masterclass, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

    Συμμερίζεται τις απόψεις του Κεν Λόοουτς γι αυτό άλλωστε και συνεργάζονται πάνω από μια εικοσαετία, ξεκινώντας από την ταινία το «Τραγούδι της Κάρλας» (1996) και δίνοντας αριστουργήματα, με κορυφαίο «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» (2006), για τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας (1919-1921).

    Ο πολυβραβευμένος σεναριογράφος και πολιτικός ακτιβιστής Πολ Λάβερτι, απόψε θα παραστεί στην προβολή της ταινίας τους «Το όνομα μου είναι Τζο» (1998) και αύριο Κυριακή, στην προβολή της τελευταίας τους ταινίας «Jimmy's Hall»(2014), με την οποία ρίχνει την αυλαία του το 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 October 2014 - 16:30:24 UTC