Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις για τα τεστ αντοχής των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών τραπεζών
  • [02] Όχι της Μέρκελ στον Κάμερον, για περιορισμούς της ελεύθερης μετακίνησης εργαζομένων, στην Ε.Ε
  • [03] Συρία: Έντεκα παιδιά σκοτώθηκαν στις επιδρομές του στρατού, στην επαρχία Χομς

  • [01] Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις για τα τεστ αντοχής των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών τραπεζών

    Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνονται από την Ε.Κ.Τ, τα επίσημα αποτελέσματα της άσκησης προσημείωσης ακραίων καταστάσεων, των αποκαλούμενων "stress tests", για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank.Οι διοικήσεις των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών έχουν ενημερωθεί επίσημα από την Πέμπτη το βράδυ από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, προκειμένου σήμερα το απόγευμα, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, να προβούν οι ίδιες σε ανακοινώσεις, ώστε να ενημερώσουν τους μετόχους τους και το ευρύτερο επενδυτικό κοινό.

    Σε περίπτωση που για κάποια τράπεζα έχει προκύψει ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας στην σχετική ανακοίνωση της θα περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει στην σχετική διαδικασία. Σε ανακοίνωση με αφορμή την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΚΤ, θα προχωρήσει και η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ή όχι, θα αποτελέσει και την αφετηρία για δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης μέρους ή όλου του κεφαλαιακού αποθέματος των 11,3 δισ. ευρώ που διατηρεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η πανευρωπαϊκή αξιολόγηση των τραπεζών και τεστ αντοχής γίνονται για τρίτη φορά στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αξιολογούν την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού 130 ευρωπαϊκών τραπεζών και την αντοχή 123 τραπεζών σε περίπτωση επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών (stress test).

    [02] Όχι της Μέρκελ στον Κάμερον, για περιορισμούς της ελεύθερης μετακίνησης εργαζομένων, στην Ε.Ε

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να στηρίξει την επιβολή πιθανών περιορισμών στην ελευθερία μετακίνησης των ευρωπαίων σε άλλη χώρα της ΕΕ, οι οποίοι αναζητούν εργασία, κάτι που ενδεχομένως «εκτροχιάζει» τα σχέδια του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντείβιντ Κάμερον, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Sunday Times.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Μέρκελ στην εφημερίδα αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει οποιουσδήποτε περιορισμούς κυκλοφορίας εργαζομένων στο εσωτερικό των 28 εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Γερμανία δεν θα παρέμβει στις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ», δήλωσε η Μέρκελ.Ο Κάμερον, ο οποίος σχεδιάζει να διεξάγει δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ εάν το κόμμα του κερδίσει στις εκλογές του 2015, έχει δηλώσει ότι οφείλει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των ψηφοφόρων σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

    Όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας, η Μέρκελ δήλωσε ότι είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Κάμερον, σχετικά με την επιβολή πιθανών περιορισμών σε εργαζόμενους, οι οποίοι μετακινούνται σε χώρες της ΕΕ με το πρόσχημα ότι αναζητούν εργασία, ωστόσο στόχος τους είναι η είσπραξη επιδομάτων.

    [03] Συρία: Έντεκα παιδιά σκοτώθηκαν στις επιδρομές του στρατού, στην επαρχία Χομς

    Τουλάχιστον 25 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά,σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις αεροπορικές επιδρομές, που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον δύο περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στην επαρχία Χομς στην κεντρική Συρία,μετέδωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Στην πόλη Ταλμπίσε 18 άνθρωποι- εκ των οποίων 16 είναι μέλη της ίδιας οικογένειας- έχασαν την ζωή τους στους βομβαρδισμούς. Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι 10 παιδιά και 3 γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, την ώρα που στη μοναδική συνοικία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Χομς, το Ουάερ, 6 ενήλικες και 1 παιδί, περιλαμβανομένων 3 από την ίδια οικογένεια, σκοτώθηκαν στις επιδρομές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 October 2014 - 10:30:23 UTC