Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι τράπεζες έχουν πάρει πάνω από 200 δισ. ευρώ εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις
  • [02] ΚΚΕ: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε με υποθήκη τα δικαιώματα του λαού
  • [03] ΣτΕ: Συνταγματική η παρακράτηση επί των ελευθερίων επαγγελμάτων πανεπιστημιακών
  • [04] Προηγείται ο συνασπισμός του Προέδρου Ποροσένκο, στις βουλευτικές εκλογές της Ουκρανίας
  • [05] Τελείωσε η 13χρονη βρετανική επιχειρησιακή παρουσία στο Αφγανιστάν
  • [06] Μία νεκρή από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία
  • [07] Νίκες για ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναιτωλικό και Αστέρα

  • [01] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι τράπεζες έχουν πάρει πάνω από 200 δισ. ευρώ εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις

    «Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από την υπερφορολόγηση, τα χαράτσια και τα «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Σαμαράς μιλά για τις αντοχές των τραπεζών που έχουν πάρει πάνω από 200 δισ. ευρώ εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, χρήματα που προέρχονται από τις πλάτες των Ελλήνων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για τα «στρες τεστ» των τραπεζών.

    [02] ΚΚΕ: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε με υποθήκη τα δικαιώματα του λαού

    Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κρύβοντας ότι αυτή έγινε με μόνιμη υποθήκη τα δικαιώματα του λαού, ενώ και η μετάβαση σ? ένα άλλο πλαίσιο χρηματοδότησης, στηριγμένο στους μόνιμους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ, δε θα σημαίνει για το λαό τίποτα παρά τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα «στρες τεστ» των τραπεζών.

    [03] ΣτΕ: Συνταγματική η παρακράτηση επί των ελευθερίων επαγγελμάτων πανεπιστημιακών

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ΄ αριθμ. 3299/2014 απόφασή της έκρινε ότι είναι συνταγματική, νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία η παρακράτηση που γίνεται επί των εισοδημάτων των ελευθερίων επαγγελμάτων και των ερευνητικών προγραμμάτων των καθηγητών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Παράλληλα, κρίθηκε ότι η επίμαχη παρακράτηση δεν αποτελεί φόρο.

    Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή 59 καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η από 19.2.2002 υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι επί των ακαθάριστων αμοιβών των μελών των ΑΕΙ από την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή από ερευνητικά προγράμματα ή ερευνητικά ινστιτούτα θα υπάρχει παρακράτηση από 10% έως 15% υπέρ ειδικού λογαριασμού των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Ειδικός Λογαριασμός για την Αξιοποίηση Κονδυλίων του Ιδρύματος).

    [04] Προηγείται ο συνασπισμός του Προέδρου Ποροσένκο, στις βουλευτικές εκλογές της Ουκρανίας

    Ο συνασπισμός του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο προηγείται στις βουλευτικές εκλογές, ενώ υπερισχύουν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τις κάλπες.

    [05] Τελείωσε η 13χρονη βρετανική επιχειρησιακή παρουσία στο Αφγανιστάν

    Οι Βρετανοί στρατιώτες τερμάτισαν σήμερα τις επιχειρήσεις μάχης στο Αφγανιστάν καθώς εκείνοι και πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτειών παρέδωσαν δύο μεγάλες γειτονικές βάσεις στον αφγανικό στρατό, 13 χρόνια αφότου η υπό τις ΗΠΑ εισβολή εξαπέλυσε έναν πολύχρονο και πολυδάπανο πόλεμο εναντίον των Ταλιμπάν.

    Η αναχώρησή τους αφήνει τον νέο πρόεδρο Άσραφ Γάνι σχεδόν αβοήθητο στον αγώνα εναντίον μιας ενισχυμένης εξέγερσης των Ταλιμπάν όταν τα τελευταία ξένα στρατεύματα μάχης αποσυρθούν στο τέλος του χρόνου.

    Στα στρατόπεδα Leatherneck των ΗΠΑ και Bastion της Βρετανίας, που βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο στη νοτιοδυτική επαρχία Χελμάντ, στρατιώτες κατέβασαν για τελευταία φορά σήμερα την αμερικανική και τη βρετανική σημαία από τον ιστό και τις δίπλωσαν οριστικά.

    Ο χρόνος της αποχώρησής τους δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

    [06] Μία νεκρή από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία

    Οι σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν τη βορειοανατολική Βουλγαρία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας την ώρα που οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες και συνεχίζονται σήμερα προκάλεσαν τον αποκλεισμό των δρόμων και προβλήματα στην κυκλοφορία στα βόρεια της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

    Το πτώμα μίας γυναίκας που είχε πνιγεί εντοπίστηκε σήμερα στο Μπουργκάς (ανατολικά), όπου σημειώθηκαν κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις. Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών κηρύχθηκε χθες στο Μπουργκάς, το Χάσκοβο, το Μπανίτε (βορειοανατολικά) όπου λόγω των πλημμυρών εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους, ανακοίνωσε ο Γκεόργκι Γκάτεβ, διευθυντής της αρχής πολιτικής προστασίας.

    [07] Νίκες για ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναιτωλικό και Αστέρα

    Την 6η εφετινή του νίκη και 4η εντός έδρας πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της Βέροιας με 4-1 και παρέμεινε στην κορυφή μετά την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Μακ στο 25΄ άνοιξε το σκορ, ο Σαλπιγγίδης στο 42΄ έκανε το 2-0, στο 57΄ ο Κάτσε «έγραψε» το 3-0 και στο 79΄ ο Αθανασιάδης σημείωσε το 4-0. Η Βέροια μείωσε στο 83΄ με τον Μπεν.

    Μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας πέτυχε ο Πλατανιάς με 2-1. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ναζλίδης (16΄πεν.) και Αγκιλέρα (58΄), ενώ για τους «Φαίακες» είχε ισοφαρίσει ο Μαρκόφσκι στο 25΄.

    Χρειάστηκε να περάσουν έξι παιχνίδια για να πετύχει ο Παναιτωλικός την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε εντός έδρας με 3-1 του Πανθρακικού, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, χάρις στο χατ τρικ του Μορένο (13΄, 74΄ πέναλτι, 86΄). Είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 60΄ ο Κάσες για την ομάδα της Κομοτηνής.

    Διαβάστε επίσης:

    «Διπλό» ο Αστέρας στο Ηράκλειο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 October 2014 - 18:30:26 UTC