Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Β. Κικίλια στις ΗΠΑ
  • [02] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Παπούλιας, για την 28η Οκτωβρίου
  • [03] Χαμηλές θερμοκρασίες σε κεντρική και δυτική Μακεδονία - Ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα
  • [04] Ο Π. Ποροσένκο ξεκινά συνομιλίες για σχηματισμό κοινοβουλευτικής συμμαχίας
  • [05] Ντίλμα Ρουσέφ: Δέσμεση για πολιτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία

  • [01] Επαφές Β. Κικίλια στις ΗΠΑ

    Σειρά σημαντικών επαφών με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και τους επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έφθασε στην Ουάσινγκτον χθες το βράδυ. «Η επίσκεψή μου στις ΗΠΑ και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI), της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (FBI), αλλά και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συνολική προσέγγιση των ζητημάτων ασφαλείας τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον διεθνικό χαρακτήρα» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά την άφιξή του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

    Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι «η ασφάλεια των κοινωνιών μας δέχεται όλο και πιο σοβαρές απειλές,n όσον αφορά τόσο την κλίμακα όσο και το βαθμό εξειδίκευσής τους. Πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα στον τομέα της ασφάλειας έχουν διασυνοριακό και διατομεακό χαρακτήρα. Κανένα κράτος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του αυτές τις απειλές κι εδώ εδράζεται η αξία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των υπηρεσιών τους».

    Το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα ξεκινήσει σήμερα με επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής μονάδων της Υπηρεσίας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) και θα έχει συνάντηση με τον αντιστράτηγο James R. Clapper. Το απόγευμα, ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων στην Πρεσβεία της Ελλάδας. Αύριο, θα μεταβεί εκ νέου στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή της John O. Brennan. Ακολούθως, θα επισκεφθεί τα γραφεία του FBI.

    [02] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Παπούλιας, για την 28η Οκτωβρίου

    Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, και στις 6.40 μ.μ. θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό. Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση, στην παρέλαση, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [03] Χαμηλές θερμοκρασίες σε κεντρική και δυτική Μακεδονία - Ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα

    Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ μετά τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τα προηγούμενα 24ωρα, ανοιχτά για τους χιονοδρόμους, είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Πισοδέρι της Φλώρινας, αλλά και στη Βασιλίτσα του νομού Γρεβενών. Η λειτουργία των χιονοδρομικών, θα διαρκέσει όσο το χιόνι είναι αρκετό, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις θα καλύψει την αυριανή εορταστική ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

    Στους 11 βαθμούς Κελσίου με συννεφιά και υγρασία 72%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Λάρισα, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες. Στους 6 βαθμούς Κελσίου με αίθριο καιρό και υγρασία 76% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, ενώ στους 7 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία τον Πολύγυρο, με βροχερό καιρό, αλλά και υγρασία 84%. Στους 6 βαθμούς Κελσίου, με αίθριο καιρό και υγρασία 76% είναι η θερμοκρασία στη Φλώρινα, στην Κοζάνη, αλλά και στην Καστοριά.

    [04] Ο Π. Ποροσένκο ξεκινά συνομιλίες για σχηματισμό κοινοβουλευτικής συμμαχίας

    Ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει σήμερα συνομιλίες για τον σχηματισμό μιας συμμαχίας στο κοινοβούλιο έπειτα από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις οποίες, σύμφωνα με τα έξιτ πολ, κυριάρχησαν ο δικός του πολιτικός συνασπισμός και άλλες φιλοδυτικές δυνάμεις. Ο Ποροσένκο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών αναμένονται σε δέκα ημέρες και πως το διάστημα αυτό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες. Είπε ότι θα διορίσει πρωθυπουργό από τη συμμαχία που σχηματίστηκε.

    [05] Ντίλμα Ρουσέφ: Δέσμεση για πολιτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία

    Η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία επικράτησε του αντιπάλου της, Αέσιο Νέβες, στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, δήλωσε ότι προτεραιότητά της στη δεύτερή της θητεία ως πρόεδρος της χώρας αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ υποσχέθηκε πως θα συνεργαστεί με το κογκρέσο σχετικά με τις αλλαγές που είναι απαραίτητο να γίνουν στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας της η Ρουσέφ επανέλαβε τη δέσμευσή της για δημοσιονομική πειθαρχία και τον περιορισμό του πληθωρισμού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 October 2014 - 6:30:23 UTC