Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά και να ρυθμιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, στο επίκεντρο της συνάντησης Αντ.Σαμαρά-Ευ.Βενιζέλου
  • [03] ΔΝΤ: Υπάρχουν πολλές μορφές προληπτικής στήριξης

  • [01] Να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά και να ρυθμιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

    Την ανάγκη οι τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

    Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο πρόβλημα του χρέους, εξέφρασε φόρους ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο και με μόνη πυξίδα τη δημιουργία εντυπώσεων, ενόψει εκλογών και στο πλαίσιο αυτό «προσπαθεί να πείσει ότι το μνημόνιο πέτυχε και ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται ομαλά από τις αγορές».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι με την στάση που τηρεί η κυβέρνηση, απειλείται η δυνατότητα της επόμενης κυβέρνησης να διαμορφώσει όρους διεξόδου και σημείωσε «την κάθετη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχεδιασμούς που αντί να λύνουν, επιδεινώνουν τα προβλήματα».

    Επανέλαβε δε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά συμφωνία που θα δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα, πριν τη δημοκρατική διέξοδο» και είπε ότι την διαπραγμάτευση για το χρέος «μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία».

    Αναφερόμενος στην συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με βάση τα αποτελέσματα που μας παρουσιάστηκαν οι 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ανάγκη περαιτέρω ανακεφαλαιοποίησης, ενώ υπενθύμισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη διαθέσει για το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεκάδες δισ. ευρώ.

    Έφθασε, λοιπόν, η ώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, εφόσον και τα τεστ το επιβεβαιώνουν, οι τράπεζες να ανταποδώσουν τη στήριξη με ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

    [02] Η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, στο επίκεντρο της συνάντησης Αντ.Σαμαρά-Ευ.Βενιζέλου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν τα σενάρια περί εμπλοκής με την τρόικα και εξέφραζαν την εκτίμηση πως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν στην Αθήνα. Στη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο συζητήθηκαν τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά με την τρόικα όσο και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να επέλθει συμφωνία για την «επόμενη ημέρα» της ελληνικής οικονομίας.

    [03] ΔΝΤ: Υπάρχουν πολλές μορφές προληπτικής στήριξης

    «Η προληπτική στήριξη θα μπορούσε να λάβει πολλές μορφές» υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, επαναλαμβάνοντας ότι «η Ελλάδα θα αποφασίσει».

    Σε ερώτημα για το πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα η αποστολή του ΔΝΤ και κατά προέκταση της τρόικας, ο κ. Ράις επεσήμανε ότι αναμένουν από τις (ελληνικές) αρχές «το πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής».

    Ερωτηθείς πότε θα σταλούν οι θέσεις της Ελλάδας, ανέφερε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    Σε ερωτήσεις για την άποψη που είχε παρουσιάσει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, γύρω από το θέμα της «προληπτικής πιστωτικής γραμμής» ο κ. Ράις επανέλαβε τη θέση του Ταμείου, τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα θα αποφασίσει», σημειώνοντας παράλληλα την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα και την «πρόσβασή της στις αγορές».

    Σε άλλο ερώτημα αν «ήταν καλύτερα» για την Ελλάδα να αποταθεί για «προληπτική στήριξη» στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι «η προληπτική στήριξη θα μπορούσε να λάβει πολλές μορφές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 October 2014 - 16:30:30 UTC