Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιφνιδιαστική ανακοίνωση μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας - Ευφορία στις αγορές
  • [02] Το μιούζικαλ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας της Disney» από τη σκηνή του Μπρόντγουεϊ έρχεται στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Ξεκινά σήμερα το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Tαινιών στην Αθήνα

  • [01] Αιφνιδιαστική ανακοίνωση μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας - Ευφορία στις αγορές

    Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε απροσδόκητα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης ενισχύοντας το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ή άλλων στοιχείων ενεργητικού, αυξάνοντας τη ρευστότητα της ιαπωνικής οικονομίας στα 80 τρισεκατομμύρια γεν (726 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως, από τα 60-70 τρισεκατομμύρια γεν, που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

    Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε επίσης να αυξήσει την αγορά κρατικών ομολόγων κατά 30 τρισεκατομμύρια γεν και να επεκτείνει τη μέση διάρκειά τους στα 10 έτη. Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο ενισχύθηκε κατά 4,5% αμέσως μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που δημιούργησε ευφορία στους επενδυτές, ξεπερνώντας το όριο των 16.000 μονάδων, στις 16.357,7 μονάδες, ενώ το γεν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών έναντι του δολαρίου, 1 δολάριο/110,31 γεν.

    [02] Το μιούζικαλ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας της Disney» από τη σκηνή του Μπρόντγουεϊ έρχεται στη Θεσσαλονίκη

    Όταν η Μπελ, μια όμορφη κοπέλα που ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, συνάντησε το Τέρας, έναν νεαρό πρίγκιπα που μεταμορφώθηκε σε άσχημο τέρας από τα ξόρκια μιας μάγισσας, «γεννήθηκε» ένα από τα ωραιότερα παραμύθια στην ιστορία της Disney. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» ανέβηκε στην κινηματογραφική οθόνη το 1991, κερδίζοντας θεατές και διακρίσεις -ακόμη και το «βραβείο των βραβείων» , το Όσκαρ- κι από εκεί μεταπήδησε στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, το 1994, όπου κέρδισε εννέα υποψηφιότητες στα βραβεία Tony και συνέχισε επιτυχημένα για 13 χρόνια.

    Με τον τίτλο ενός εκ των πλέον μακρόβιων και επιτυχημένων εμπορικών show του Μπρόντγουεϊ όλων των εποχών, «Η Πεντάμορφη και το Τέρας της Disney»έρχεται, τον επόμενο μήνα (από Τετάρτη 12 έως και Κυριακή 23 Νοεμβρίου), για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, φιλοδοξώντας να παρασύρει μικρούς και μεγάλους σ' ένα μαγικό ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο της Disney.

    Άλλωστε, όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο σκηνοθέτης της παράστασης Ρομπ Ροθ (Rob Roth), η «μυστική συνταγή» του επιτυχημένου αυτού show δεν είναι άλλη από μια υπέροχη ιστορία που σού ζεσταίνει την καρδιά, ένα παραμύθι τόσο παλιό όσο και ο χρόνος, που «αγγίζει»ανθρώπους κάθε ηλικίας, «σπάει» το φράγμα της γλώσσας και των συνόρων.

    [03] Ξεκινά σήμερα το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Tαινιών στην Αθήνα

    Ξεκινάσήμερα τo 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (International Science Film Festival of Athens-ISFFA), με θέμα «Επιστήμη και Λογοτεχνία», που διοργανώνει το CAID-Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg.

    Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23) έως τις 7 Νοεμβρίου. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα του CAID (http://caid.gr/?lang=el_gr), καθώς και να δουν αποσπάσματα των ταινιών, μαζί με πληροφορίες για τις παράλληλες εκδηλώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 October 2014 - 8:30:31 UTC