Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα, ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Συνεχίζουμε χωρίς νέο μνημόνιο και νέα δάνεια
  • [03] «Όχι δάνεια σε εταιρείες- ζόμπι» ζήτησε από τον Ιω. Στουρνάρα ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [04] Κ. Σκρέκας: Κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις
  • [05] Δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [06] Αποχώρησε ο Άγγελος Δεληβοριάς από τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη
  • [07] Με την ταινία «Λευκός Θεός» ξεκινά απόψε το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα, ο Αλ. Τσίπρας

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα έχει την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το δημόσιο χρέος και την οικονομία γενικότερα, αλλά και για τις διεθνείς εξελίξεις.

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι παραμένει σταθερή η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, και μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή να διαπραγματευθεί το πρόβλημα του χρέους. Σταθερή παραμένει επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Συνεχίζουμε χωρίς νέο μνημόνιο και νέα δάνεια

    Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στην πορεία με στόχο την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης του προγράμματος εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και την αλλαγή σχέσης με την τρόϊκα, όπου το ΔΝΤ θα παρέχει μόνο τεχνική βοήθεια, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια κομματικής σύσκεψης, όπως αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη θέση του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέος δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης. Ο όποιος δανεισμός χρειαστεί η χώρα θα γίνει, είπε, από τις αγορές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το ασφαλιστικό, ούτε το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Είπε επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ενισχυθεί η λειτουργική ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

    [03] «Όχι δάνεια σε εταιρείες- ζόμπι» ζήτησε από τον Ιω. Στουρνάρα ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Tο θέμα των δανείων σε νεκρές επιχειρήσεις ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που είχε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Τράπεζας.

    «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξερχόμενος από τη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι ζήτησε τη βοήθεια της Τράπεζας της Ελλάδας ώστε οι τράπεζες να σταματήσουν να χρηματοδοτούν νεκρές εταιρείες που δεν προσφέρουν τίποτε στον ελληνικό λαό. Αίτημα, το οποίο «πάει κυρίως προς τους πολιτικούς, προς την κυβέρνηση» -όπως είπε- η οποία κατά την άποψη του κ. Θεοδωράκη «πρέπει να πάρει γρήγορα σημαντικές αποφάσεις ώστε να μην υπάρχουν εταιρείες- ζόμπι».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτηθείς, τάχθηκε επίσης υπέρ της μη οριζόντιας λύσης στο θέμα των «κόκκινων» δανείων καθώς «αυτό δεν θα είναι πράξη δικαιοσύνης» επειδή «δεν είναι όλα τα "κόκκινα" δάνεια ίδια και για εμάς δεν πρέπει να υπάρχει μια ίδια πολιτική. Και εκπλήσσομαι που κάποιοι άνθρωποι που υποτίθεται ότι προέρχονται από τα κόμματα της αριστεράς και της δικαιοσύνης λένε οριζόντια διαγραφή όλων των "κόκκινων" δανείων».

    [04] Κ. Σκρέκας: Κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις

    Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και σε δηλώσεις του για τα νέα του καθήκοντα τόνισε ότι η προσπάθειά του να δικαιώσει την επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του είναι ακόμη μεγαλύτερη.

    Ο κ. Σκρέκας είπε ότι είχε ήδη την πρώτη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Δένδια για «να μη χαθεί ούτε λεπτό» και πρόσθεσε ότι «κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την Ανάπτυξη».

    « Βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση και ο πολλαπλασιασμός της αποτελεσματικότητας του κάθε ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από τον Έλληνα φορολογούμενο, είτε από την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

    [05] Δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. Ερωτηθείς επί του θέματος και κληθείς να σχολιάσει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ανέφερε τα εξής:

    «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να σχολιάσω. Την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες».

    [06] Αποχώρησε ο Άγγελος Δεληβοριάς από τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη

    Σε κλίμα συγκίνησης, ο επί 41 χρόνια «Άγγελος του Μουσείου», ο διευθυντής που ταυτίστηκε με την κτιριακή ανάπλαση του Μουσείου, τον συνεχή εμπλουτισμό των συλλογών, την επιστημονική παραγωγή, την καθιέρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διαρκή ανάπτυξη και συνεχή παρουσία του Μουσείου Μπενάκη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μα πάνω απ' όλα, η προσωπικότητα που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του Μουσείου και εισέπραξε την αγάπη και την βαθιά εκτίμηση του κοινού, ο Άγγελος Δεληβοριάς προσκάλεσε σήμερα τους δημοσιογράφους για να ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρηση του από το τιμόνι του Μουσείου.

    Στο εξής καταλαμβάνει στη Διοικητική Επιτροπή, τη θέση του Μαρίνου Γερουλάνου, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως είχε συμφωνήσει ο ίδιος και όλα τα μέλη της ΔΕ, προκειμένου να δώσει την θέση του στον Άγγελο Δεληβοριά, όταν εκείνος θα ήταν έτοιμος να αποχωρήσει.

    Αναμενόμενη η σημερινή εξέλιξη, αφού ο Άγγελος Δεληβοριάς είχε δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι «ήρθε η ώρα να αποχωρήσει» από την θέση του διευθυντή.

    [07] Με την ταινία «Λευκός Θεός» ξεκινά απόψε το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Μ' έναν... «Λευκό Θεό» (στην ταινία που θα προβληθεί στην τελετή έναρξης πρωταγωνιστεί μια... 13χρονη που επαναστατεί ενάντια στον κόσμο των ενηλίκων αλλά και... 200 σκυλιά που επαναστατούν ενάντια στον κόσμο των ανθρώπων αλλά και των εκάστοτε ισχυρών...) αρχίζει απόψε την 55η διοργάνωσή του στο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).

    «Αντιλαμβάνεται ο θεατής τη μεταφορά για όλες τις μειονότητες ή όλους τους φτωχούς ανθρώπους που υποφέρουν κάτω από ζυγούς» υπογραμμίζει ο 39χρονος Ούγγρος σκηνοθέτης της βραβευμένης ήδη ταινίας έναρξης (θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον ερχόμενο Δεκέμβριο), Κορνέλ Μουντρούκτσο, που δεν θα είναι τελικά παρών στην αποψινή προβολή και τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

    Παρών αντίθετα, είναι ήδη στη Θεσσαλονίκη, ο Σέρβος Ζέλμιρ Ζίλνικ (το Φεστιβάλ έχει προγραμματίσει αφιέρωμα στο έργο του ιδιαίτερου δημιουργού το οποίο ?καταγράφει? με λοξή ματιά τη νεώτερη ιστορία των Βαλκανίων, και της μετασοβιετικής εποχής). Οι 13 ταινίες του αφιερώματος στο έργο του θα προβάλλονται καθημερινά στην αίθουσα ?Παύλος Ζάννας? του Φεστιβάλ.

    Κοινό στοιχείο --σαν αόρατο συνδετικό νήμα-- των σεναρίων που διαμορφώνουν τις 150 ταινίες οι οποίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ, είναι πλέον το άτομο, ο «ένας» (ως μονάδα «πάσχουσα» που παλεύει για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς του) στις σύγχρονες κοινωνίες υπό, «μετάλλαξη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 October 2014 - 16:30:35 UTC