Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδίκη της βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση
  • [03] «Συμφωνία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο»
  • [04] Γκ. Χαρδούβελης: Δεν μπορούμε να καλλιεργούμε ανεδαφικές προσδοκίες
  • [05] Οι Ιρακινοί Κούρδοι Πεσμεργκά αναχώρησαν για την Κομπάνι
  • [06] Ένας πιλότος νεκρός και ένας τραυματίας από τη συντριβή του διαστημικού σκάφους Virgin Galactic
  • [07] Τηλεφωνική συνομιλία Ν. Αναστασιάδη - Τζο Μπάιντεν

  • [01] Καταδίκη της βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα

    Την θέση του για καμία ανοχή προς εκείνους που βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην Αθήνα, εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

    Ο κ. Κικίλιας, από τις ΗΠΑ που βρίσκεται, με αφορμή τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, δήλωσε: «Θέλω να καταδικάσω αυτή την αποτρόπαια πράξη και να τονίσω, ότι η Πολιτεία δεν θα δείξει καμία ανοχή σε αυτούς που προσβάλουν την μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».

    Τον «βαθύτατο αποτροπιασμό» του εξέφρασε, σε δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός ΕξωτερικώνΕυάγγελος Βενιζέλοςγια τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «βάρβαρη πράξη» που «προσβάλλει βάναυσα την ιστορία όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού», που σέβεται και τιμά τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

    Η ΝΔ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα από ακραία νεοναζιστικά στοιχεία» τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου και τονίζει:

    «Η άνανδρη πράξη τους αποτελεί ύβρη στη μνήμη των εξήντα χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες».

    Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος προσβάλλει την ελληνική κοινωνία και τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

    «Πρέπει να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι στην αναβίωση του αντισημιτισμού και του φασισμού που αποτελούν κίνδυνο για όλη την Ευρώπη».

    Τη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος, στο οποίο «για δεύτερη φορά το 2014 νεοναζιστές άφησαν τα μαύρα σημάδια τους» καταδικάζει και η ΔΗΜΑΡ. «Η πολιτεία να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους ενέργειες, που δηλητηριάζουν την κοινωνία με αντισημιτισμό και ρατσισμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση

    Σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ.

    «Βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξανακυλήσει η χώρα στα ελλείμματα και στα χρέη. Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Συνέχισε λέγοντας ότι βάζουμε πρώτα την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, και αναπτύσσουμε ανακλαστικά εξωστρέφειας . Η Ελλάδα σημαίνει ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, αυτά είναι τα ιδανικά μας, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χαρακτηρίζοντας εκείνους που προκαλούν τα επεισόδια «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων». Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει. Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας. Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση».

    [03] «Συμφωνία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο»

    Συμφωνία, η οποία από το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, επιτεύχθηκε στην αποψινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Κινήματος με κυβερνητικά στελέχη, αρμόδια για θέματα δημόσιας διοίκησης. Όπως ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, υπάρχει δέσμευση για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα λειτουργήσει εντός ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αξιολόγησης και θα είναι πιο δίκαιο, αξιοκρατικό, αποτελεσματικό και παραγωγικό.

    Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν, πάντως, οι δύο πλευρές, θα τεθεί υπόψη των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι θα πάρουν και την τελική απόφαση. Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς ΠΑΣΟΚ οι Χ. Πρωτόπαπας, Π. Ρήγας και Γ. Κουτσούκος και από την κυβέρνηση οι Δ. Σταμάτης, Κ. Μητσοτάκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου.

    Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές περιλαμβάνει τέσσερα σημεία.

    1. Το νέο σύστημα αμοιβών (μισθολόγιο) θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 για όλο το δημόσιο τομέα. Θα έχει προηγηθεί, μέχρι το τέλος του 2014 και θα έχει δημιουργηθεί το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015. Πάνω σε αυτό το σύστημα θα κτιστεί το νέο μισθολόγιο.

    2. Σχετικά με την προσωπική διαφορά και σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι αμοιβές θα διατηρηθούν ως έχουν, αλλά από την 1η Ιουλίου 2015 θα εφαρμοστεί πιλοτικό σύστημα με εσωτερική ανακατανομή και σύνδεση με το είδος εργασίας και το είδος των θέσεων.

    3. Για την προσωπική διαφορά σε άλλα υπουργεία θα υπάρξει εξορθολογισμός, από τον οποίο ενδέχεται να υπάρξει περικοπή σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων, για να δοθεί σε κάποια άλλα στελέχη.

    4. Για τους νεοεισερχόμενους θα εφαρμοστεί πιλοτικά σύστημα μείωσης του βασικού μισθού. Αυτό δεν θα ισχύσει για κατηγορίες νεοεισερχομένων που τοποθετούνται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, στους οποίους θα δίνεται κάποια ενίσχυση ή κάποιο επίδομα.

    [04] Γκ. Χαρδούβελης: Δεν μπορούμε να καλλιεργούμε ανεδαφικές προσδοκίες

    Τα 11,4 δισ. ευρώ «που βρίσκονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών, θα μπορούσαν να περιληφθούν - με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων- στο "κεφαλαιακό απόθεμα" της χώρας για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών» στη μετά Μνημόνιο εποχή, καθώς, αυτά τελικά δεν θα χρησιμοποιηθούν μετά και τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών στα stress tests της ΕΚΤ.

    Στη σχετική προαναγγελία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε ομιλία του στο πολυσυνέδριο Capital + Vision «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα: Το επόμενο βήμα».

    Περιγράφοντας τη νέα σχέση με τους εταίρους, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτή θα προσδιορισθεί επακριβώς την επόμενη περίοδο, έως τις αρχές του 2015 και θα βασίζεται:

    -στη δυνατότητα χρηματοδότησης της χώρας από τις διεθνείς αγορές

    -στην ύπαρξη ενός κεφαλαιακού αποθέματος που θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των αγορών προς τη χώρα

    -και στο νέο μεταρρυθμιστικό πρότυπο.

    Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, οι βασικοί πυλώνες του νέου μεταρρυθμιστικού προγράμματος θα περιλαμβάνουν:

    -τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

    -τη βελτίωση της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα

    -την ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης και του εκπαιδευτικού συστήματος

    -την εφαρμογή ενός προγράμματος σταδιακών φοροαπαλλαγών σε συμφωνία όμως με το στόχο της δημοσιονομικής σύγκλισης.

    Παράλληλα, όμως, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι «οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επίγνωση ότι δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος. Η χώρα δεν θα βρεθεί από την "κόλαση" στον "παράδεισο", από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς προσπάθεια. Δεν μπορούμε, δηλαδή, να καλλιεργούμε ανεδαφικές προσδοκίες για την ικανοποίηση πάσης φύσεως αιτημάτων».

    [05] Οι Ιρακινοί Κούρδοι Πεσμεργκά αναχώρησαν για την Κομπάνι

    Μια οχηματοπομπή Ιρακινών Κούρδων Πεσμεργκά στο έδαφος της Τουρκίας κατευθύνεται στα σύνορα με τη Συρία ώστε στη συνέχεια να μεταβεί στην πόλη Κομπάνι για να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις με στόχο να απωθηθούν οι αντάρτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που την πολιορκούν, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της αναχώρησής της.

    Οι Πεσμεργκά, με πάνω από 12 φορτηγάκια, τζιπ και θωρακισμένα οχήματα ξεκίνησαν από το σημείο όπου περίμεναν, 8 χλμ. από τα σύνορα, με κατεύθυνση την Κομπάνι, που πολιορκείται από το ΙΚ εδώ και πάνω από 40 ημέρες.

    [06] Ένας πιλότος νεκρός και ένας τραυματίας από τη συντριβή του διαστημικού σκάφους Virgin Galactic

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά από τη συντριβή του ιδιωτικού, τουριστικού διαστημόπλοιου της εταιρείας Virgin Galactic που πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN και CNBC επικαλούμενα την τροχαία αυτοκινητοδρόμων της Πολιτείας.

    Στο διαστημικό σκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι, διευκρίνισε η αεροπορική και διαστημική βάση Μοχάβε.

    Τα τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες όπου διακρίνονται τα συντρίμμια του SpaceShip2 στην έρημο.

    Η εταιρεία του Βρετανού πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον ανέφερε νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter ότι παρουσιάστηκε μια "σοβαρή ανωμαλία" κατά τη δοκιμαστική πτήση. "Θα συνεργαστούμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσουμε τα αίτια του ατυχήματος και να παράσχουμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσε.

    [07] Τηλεφωνική συνομιλία Ν. Αναστασιάδη - Τζο Μπάιντεν

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε απόψε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

    Σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρει ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Μπάιντεν συζήτησαν το θέμα της απαράδεκτης παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) από την Τουρκία, όπως επίσης και τις προσπάθειες από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών για τερματισμό των προκλήσεων αυτών.

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρεται στη δήλωση, «έδειξε πλήρη κατανόηση στις θέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ιδιαίτερα για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ της».

    Ο Κύπριος εκπρόσωπος σημειώνει στη δήλωσή του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «έκανε σαφές πως χωρίς την άρση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών». Ο αντιπρόεδρος Μπάϊντεν, προστίθεται, «εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ για την ανάληψη εντονότερης διπλωματικής δράσης, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό, μακρά προκλήσεων και παράνομων ενεργειών, να επαναρχίσει ο διάλογος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 October 2014 - 20:30:27 UTC