Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eυ. Βενιζέλος: Αρχίζει η πορεία συγκρότησης και ανάδειξης της Δημοκρατικής Παράταξης
  • [02] Βέροια-Πανιώνιος 2-2

  • [01] Eυ. Βενιζέλος: Αρχίζει η πορεία συγκρότησης και ανάδειξης της Δημοκρατικής Παράταξης

    Με τις τοποθετήσεις, εκ μέρους των ομάδων εργασίας για το Συνέδριο, αλλά και τοποθετήσεις συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, στον χώρο της «Αθηναΐδας, στον Βοτανικό.

    Αργότερα στον χώρο της «Αθηναΐδας», με πρωτοβουλία παλαιών και νυν βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Θανάσης Δημητρακόπουλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Φοίβος Ιωαννίδης, Βασίλης Γερανίδης και Γιάννης Δριβελέγκας, σε συνεργασία με τον Νίκο Σαλαγιάννη) διοργανώνεται δείπνο στο οποίο έχουν κληθεί να πάρουν μέρος όλοι οι εν ζωή βουλευτές του Κινήματος, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και βρίσκονται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, με στόχο τη συσπείρωση και ως μια επαφή ανθρώπων που έχουν προσφέρει στη διαδρομή τους στο ΠΑΣΟΚ και στη δημοκρατική παράταξη. Στο δείπνο θα παραβρεθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνεδρίαση συνεχίζεται αύριο με περαιτέρω τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.

    Αρχίζει η πορεία συγκρότησης και ανάδειξης της δημοκρατικής παράταξης η οποία φιλοδοξεί να απλωθεί σε όλη τη χώρα, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ανοίγοντας τις εργασίες της Ολομέλειας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική και αυτό είναι ή άλλη όψη του αυτοσεβασμού, που δείχνει ότι αναγνωρίζει την πολυφωνική πραγματικότητα που δεν υπάρχει μόνο στην κοινωνία, αλλά και στην ίδια την παράταξη. Προκειμένου να τερματίσει συζητήσεις περί δήθεν διάλυσης, αφομοίωσης κλπ, του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το Κίνημα μετέχει στη Δημοκρατική Παράταξη με τα όργανά του, το όνομα, τα σύμβολα, την οργανωτική του δομή και, βέβαια, με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

    «Τώρα είναι η ώρα, χρειαζόμαστε μια νέα αρχή για τη χώρα, για την ευρεία δημοκρατική παράταξη. Τώρα πρέπει να εκφράσουμε τα βασικά αιτούμενα της σημερινής συγκυρίας: συναίνεση και συνεννόηση για οριστική έξοδο από την κρίση, ρήξη με τις παθογένειες του χθές, ενότητα των ευρύτερων δυνατών δυνάμεων για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης» τόνισε εκ μέρους της Γραμματείας για το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, ο Κώστας Σκανδαλίδης.

    Σε οργανωτικά ζητήματα αναφέρθηκε εκτενώς ο Χρήστος Πρωτόπαπας, εκ μέρους της Γραμματείας Οργανωτικής Ανασυγκρότησης. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για συμπαράταξη και όχι κόμμα και απέρριψε αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί ότι πρόκειται για «κλείσιμο» του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την αυτονομία και τα όργανά του, όπως και οι άλλες κινήσεις.

    Ως πολύ σημαντικό πρώτο βήμα προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης χαρακτήρισε η Τόνια Αντωνίου, εκ μέρους της Γραμματείας, για τα μαζικά και κοινωνικά κινήματα, τη σημερινή συνεδρίαση.

    Εκ μέρους των κινήσεων, ο Γιάννης Τούντας είπε ότι οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα καλούνται να υλοποιήσουν το αίτημα της ενότητας των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και να υπηρετήσουν τα δύο κυρίαρχα αιτήματα της κοινωνίας, για σταθερότητα και για αλλαγή.

    Μεταξύ των συμμετεχόντων που έλαβαν τον λόγο, ο Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι «η Δημοκρατική Παράταξη μας έχει ανάγκη όλους» και πως αν και είναι δύσκολο το εγχείρημα «πρέπει να το τολμήσουμε και δεν θα χάσουμε».

    Η Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε για την αναγκαιότητα καλλιέργειας ενότητας ενόψει ενός πολιτικού συνεδρίου συμπαράταξης, είπε « όχι» «στην ισοπεδωτική λογική ενός λαϊκισμού που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ» και έκανε λόγο για έναν «διμέτωπο αγώνα έναντι του μικρού διπολισμού, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, χτίζοντας την ταυτότητα μας».

    «Δεν ήρθαμε για να δώσουμε τις μάχες του παρελθόντος, αλλά τη μάχη του αύριο για την παράταξη και τη χώρα», είπε, μεταξύ άλλων, ο Παντελής Καψής.

    [02] Βέροια-Πανιώνιος 2-2

    Μετά από δυνατό ματς με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες Βέροια και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προηγήθηκε στο 20΄ με τον Γιάννου, ενώ η γηπεδούχος πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο του ματς και κατάφερε ν' ανατρέψει το σκορ με τα τέρματα των Κάμπορα (38΄) και Ραούλ Μπράβο (45΄). Ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο 53΄ με το δεύτερο γκολ του Απόστολου Γιάννου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 November 2014 - 18:30:28 UTC