Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Κ. Παπούλια με Αντ. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρα και Φ. Κουβέλη
  • [02] Παρουσιάζεται το σχέδιο νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [03] Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ, 17 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση
  • [04] Αρχικές και τροποποποιητικές δηλώσεις Ε9, από το 2010, χωρίς επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες
  • [05] Το τουριστικό διαστημόπλοιο συνετρίβη επειδή ενεργοποιήθηκε νωρίτερα το σύστημα που περιστρέφει τις πτέρυγές του
  • [06] Ρωσία: Σεβόμαστε τη βούληση του λαού της νοτιοανατολικής Ουκρανίας
  • [07] Στο νοσοκομείο η Πρόεδρος της Αργεντινής, Κρ. Φερνάντες, με «λοιμώδη πυρετό»
  • [08] Το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic φαίνεται να έχει σπάσει στα δυο κατά τη διάρκεια της πτήσης
  • [09] Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης Ολάντ στον Καναδά
  • [10] Ο Μπιλ Γκέιτς προσφέρει 500 εκατ. δολάρια για καταπολέμηση των επιδημιών
  • [11] Εξαφανίζονται, με δραματικό ρυθμό, τα πιο κοινά είδη πουλιών της Ευρώπης

  • [01] Συναντήσεις Κ. Παπούλια με Αντ. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρα και Φ. Κουβέλη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις σήμερα και αύριο, Τρίτη, με τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχτεί, αρχικά (14:45) τον Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα γίνει το απόγευμα, αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας καθώς και τα ζητήματα του χρέους και της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, εν όψει μάλιστα του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και της Σύνοδου Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου.Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της ΑΟΖ και των τουρκικών προκλήσεων εν όψει των ταξιδιών του στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου και την επομένη στο Κάιρο για την πρώτη τριμερή σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου.

    Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εκθέσει στον κ. Παπούλια τίς θέσεις της αξιωματικήςε αντιπολίτευσης για το θέμα της διαχείρισης των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνει στη διάθεση του ΤΧΣ, καθώς και για το ζήτημα μιας συμφωνίας με τους δανειστές για το χρέος.

    Αύριο, το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πρόκειται να περάσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης,προτείνοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

    [02] Παρουσιάζεται το σχέδιο νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια

    Τη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση χρεών των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, τα «κόκκινα δάνεια», παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο στον διάδοχό του Κώστα Σκρέκα, και ενώ έχει δηλώσει, από την Παρασκευή, ότι θα καταθέσει ο ίδιος το νομοθέτημα, στη Βουλή.

    Υπενθυμίζεται ότι- σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές και ενώ έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις υπηρεσιακών στελεχών μέσα στο Σαββατοκύριακο που δεν επέφεραν δραστικές αλλαγές στο σχέδιο - στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίες στις 31 Δεκεμβρίου 2013 είχαν τζίρο μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ. Έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν διαγραφή οφειλών, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις: Δεν έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξή τους στο νόμο Κατσέλη -εκτός εάν παραιτηθούν αυτών των ρυθμίσεων- δεν έχουν νομικώς λυθεί ως εταιρείες ούτε έχει σταματήσει η δραστηριότητά τους, δεν έχουν υποβάλει αίτηση για πτώχευση και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

    Οι διαγραφές των απαιτήσεων και των τόκων γίνονται εφόσον οι οφειλέτες στις 30 Ιουνίου 2014 είχαν προς την τράπεζα οφειλή με καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών, είτε επίδικη είτε ρυθμισμένη, δεν είχαν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα, λόγω ρύθμισης, και είχαν μια ή περισσότερες οφειλές προς την τράπεζα συνολικού ύψους 500.000 ευρώ.

    [03] Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ, 17 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση

    Νέο τζακ ποτ προέκυψε μετά τη χθεσινοβραδινή κλήρωση του τζόκερ που για μία ακόμη φορά δεν βρέθηκε τυχερός με αποτέλεσμα η αγωνία να μεταφέρεται για την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα μοιραστούν 17 εκατομμύρια ευρώ. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν στις 9 το βράδυ είναι: 5, 9, 16, 39, 42 και Τζοκερ ο αριθμός: 12.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, έως τις 20:30 χθες το βράδυ στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, παίχτηκαν 4.110.983 δελτία και 30.277.569 στήλες. Η τελευταία φορά που είχε βρεθεί κερδισμένο δελτίο στο τζόκερ ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν ένας νικητής είχε κερδίσει 603.000 ευρώ.

    [04] Αρχικές και τροποποποιητικές δηλώσεις Ε9, από το 2010, χωρίς επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες

    Διορθώσεις στα στοιχεία των ακινήτων τους και υποβολή αρχικών δηλώσεων Ε9, από το 2010, χωρίς πρόστιμα, θα μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσω του TAXISnet. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο υπουργείο Οικονομικών για τις διορθώσεις και την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων. Ειδικότερα, θα μπορούν να υποβληθούν αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και ΦΑΠ 2010, αρχικές δηλώσεις Ε9 και ΦΑΠ 2011,2012,2013 και αρχικές και τροποιητικές δηλώσεις Ε9 για το 2014.

    Μέσω της εφαρμογής αυτής, επίσης, οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, στους οποίους δεν πέρασαν οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ, λόγω λαθών τους στα στοιχεία του Ε9, θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να κερδίσουν τη μείωση του φόρου. Η εκκαθάριση θα γίνεται αυτόματα με τη συμπλήρωση των στοιχείων και η μείωση του φόρου θα περνά στις επόμενες δόσεις αφού γίνει συμψηφισμός με τυχόν επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί στις δύο πρώτες δόσεις. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σκοπεύει να ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό τρόπο τους ιδιοκτήτες εκείνους για τους οποίους ο ΕΝΦΙΑ είχε υπολογιστεί βάσει παραδοχών λόγω ελλείψεων στοιχείων στις δηλώσεις Ε9.

    [05] Το τουριστικό διαστημόπλοιο συνετρίβη επειδή ενεργοποιήθηκε νωρίτερα το σύστημα που περιστρέφει τις πτέρυγές του

    Η έρευνα σχετικά με τα αίτια της συντριβής του τουριστικού διαστημοπλοίου της Virgin Galactic, την περασμένη εβδομάδα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενεργοποιήθηκε νωρίτερα το σύστημα του σκάφους (feathering), το οποίο περιστρέφει τις πτέρυγές του προς τα πάνω σε γωνία 65 μοιρών, στη θέση αυτή τα φτερά δημιουργούν μια ισχυρή οπισθέλκουσα δύναμη και μειώνουν την ταχύτητα καθόδου για λόγους ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών.

    Οι εμπειρογνώμονες εντόπισαν ανέπαφες τις δεξαμενές καυσίμων και τον κινητήρα του διαστημοπλοίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου του Συμβουλίου Κρίστοφερ Χαρτ σε συνέντευξη Τύπου στην Μοχάβε της Καλιφόρνιας, κοντά στον τόπο της συντριβής του. Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, της εταιρείας του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, συνετρίβη στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο κυβερνήτης του και να τραυματιστεί σοβαρά ο συγκυβερνήτης.

    [06] Ρωσία: Σεβόμαστε τη βούληση του λαού της νοτιοανατολικής Ουκρανίας

    Η Ρωσία «σέβεται τη βούληση του λαού της νοτιοανατολικής» Ουκρανίας όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές της Κυριακής στις αποσχισθείσες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. «Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι έλαβαν εντολή να λύσουν τα πρακτικά ζητήματα σχετικά με την αποκατάσταση της φυσιολογικής ζωής στις περιφέρειες» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που μετέδωσε το Ιντερφάξ.

    «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναλάβουν ενεργό δράση για την καθιέρωση διαρκούς διαλόγου μεταξύ των κεντρικών ουκρανικών αρχών και των εκπροσώπων του Ντονμπάς, στη γραμμή των συμφωνιών του Μινσκ»σημειώνει επίσης η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Από την πλευρά του το επίσημο Κίεβο λέει ότι οι εκλογές παραβιάζουν τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας και με τις οποίες στηρίζεται η εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Ουκρανίας και των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, μια περιοχή που είναι ευρέως γνωστή ως Ντονμπάς.

    [07] Στο νοσοκομείο η Πρόεδρος της Αργεντινής, Κρ. Φερνάντες, με «λοιμώδη πυρετό»

    Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ εισήχθη το βράδυ της Κυριακής σε κλινική του Μπουένος Άιρες εξαιτίας «λοιμώδους πυρετού» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο της Προέδρου. Η 61χρονη Κίρχνερ, «έχει μια λοιμώδη εμπύρετη κατάσταση εξ αιτίας της οποίας αποφασίστηκε να νοσηλευτεί στην κλινική Οταμάντι του Μπουένος Άιρες για να λάβει την κατάλληλη θεραπεία» ανέφερε η ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από τους δρ Μαρσέλο Μπαλεστέρος και Ρικάρντο Σόλα.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της χώρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Μόλις πριν από περίπου δέκα ημέρες στις 21 Οκτωβρίου επανέκαμψε στα προεδρικά της καθήκοντα από τα οποία απουσίαζε για 48 ώρες λόγω μιας φαρυγγίτιδας που την ταλαιπώρησε. Αλλά και τον περασμένο Ιούλιο, η Χριστίνα Κίρχνερ είχε επίσης αναγκαστεί να ξεκουραστεί, εξ αιτίας πονόλαιμου και λαρυγγίτιδας. Ως αποτέλεσμα αυτού είχε αλλάξει το επίσημο πρόγραμμά της και είχε αναβάλει ένα προγραμματισμένο ταξίδι της στην Παραγουάη. Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, η Πρόεδρος της Αργεντινής είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξ αιτίας ενός εγκεφαλικού αιματώματος και είχε απουσιάσει από την προεδρία της χώρας για έξι εβδομάδες, έως ότου βγουν τα θετικά αποτελέσματα των μετεγχειρητικών εξετάσεων.

    [08] Το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic φαίνεται να έχει σπάσει στα δυο κατά τη διάρκεια της πτήσης

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας η οποία εξετάζει τα αίτια της συντριβής του επιβατικού διαστημοπλοίου της Virgin Galactic κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης σε έρημο της Καλιφόρνιας, εκτιμά απο τις πρώτες ενδείξεις ότι το SpaceShipTwo φαίνεται να έχει σπάσει στα δυο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

    «Το πεδίο όπου έπεσαν τα συντρίμμια υποδηλώνει ότι υπήρξε διάλυση του σκάφους εν πτήσει»,ανέφερε ο Κρίστοφερ Χαρτ, προεδρεύων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα όταν εξετάσουμε όλες τις πηγές που διαθέτουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ηγείται των ερευνών για τη συντριβή του SpaceShipTwo το οποίο στο πλαίσιο των δοκιμών για την ικανότητα του σκάφους να εκτελεί διαστημικές πτήσεις εκτελούσε την πρώτη μηχανοκίνητη δοκιμή του από τον περασμένο Ιανουάριο.

    Από τη συντριβή του διαστημικού σκάφους της Virgin Galactic σκοτώθηκε ο κυβερνήτης και τραυματίστηκε σοβαρά ο συγκυβερνήτης.

    [09] Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης Ολάντ στον Καναδά

    Οι διμερείς πολιτικές και εμπορικές σχέσεις, η τρομοκρατία, η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια καθώς και το ακανθώδες ζήτημα της κλιματικής αλλαγής θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στον Καναδά. Ήδη ο αρχηγός του γαλλικού κράτους προσπάθησε την Κυριακή να πείσει την κυβέρνηση των συντηρητικών του Καναδά να συσπειρωθεί στη σταυροφορία για το περιβάλλον. Ο Ολάντ ο οποίος θα είναι ο οικοδεσπότης της επόμενης διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015, επιβεβαίωσε τη σημασία που έχει για τις μεγάλες χώρες να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής αναφέροντας ότι αυτή είναι μια από τις προτεραιότητές του.

    Η Γαλλία και ο Καναδάς είναι δυο χώρες αποφασισμένες να «συνεργαστούν» για τα θέματα του περιβάλλοντος και του κλίματος, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ολάντ στο Μπάνφ μια μικρή πόλη στους πρόποδες των Βραχωδών Ορέων περίπου εκατό χιλιόμετρα δυτικά του Κάλγκαρι όπου είχε συνάντηση με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ. Ο Ολάντ που συνοδεύεται από διάφορους υπουργούς και μια μεγάλη επιχειρηματική και ακαδημαϊκή αντιπροσωπεία είναι ο πρώτος Γάλλος Πρόεδρος που επισκέπτεται επισήμως τον Καναδά από το 1987 όταν τη χώρα είχε επισκεφτεί ο Φρανσουά Μιτεράν. Το 2008 ο Νικολά Σαρκοζί είχε βρεθεί στον Καναδά αλλά στο πλαίσιο μιας συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά.

    [10] Ο Μπιλ Γκέιτς προσφέρει 500 εκατ. δολάρια για καταπολέμηση των επιδημιών

    Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς θα προσφέρει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση διαφόρων επιδημιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων και η ελονοσία. Ο πρώην πρόεδρος της Microsoft, έκανε τη σχετική ανακοίνωση στο 63ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής στη Νέα Ορλεάνη σημειώνοντας επίσης ότι ο ιός Έμπολα είναι μια «πρόσκληση για δράση».

    Όπως είπε ο Μπιλ Γκέιτς το ίδρυμα που φέρει το όνομά του θα δαπανήσει περισσότερα 500 εκατομμύρια δολάρια «για να μειωθεί η εξάπλωση ασθενειών όπως η ελονοσία, η πνευμονία, η διάρροια και μια σειρά από παρασιτικές λοιμώξεις, που είναι οι κύριες αιτίες θανάτων και αναπηριών στις αναπτυσσόμενες χώρες». Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε επίσης ότι εκτός από τη δέσμευση για τη σημαντική χρηματική δαπάνη, το ίδρυμα Γκέιτς έχει αυξήσει κατά 30% το ετήσιο ποσό χρηματοδότησης για την ελονοσία. Για την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 4.900 ανθρώπους στη δυτική Αφρική από την αρχή του έτους, ο Γκέιτς είπε ότι είναι μια «κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της παγκόσμιας υγείας» επισημαίνοντας «την ανάγκη για μεγαλύτερες προσπάθειες στην αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα φάρμακα ασθενειών, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός».

    [11] Εξαφανίζονται, με δραματικό ρυθμό, τα πιο κοινά είδη πουλιών της Ευρώπης

    Οι πληθυσμοί των πουλιών της Ευρώπης έχουν εμφανίσει πολύ μεγάλη μείωση κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και οι απώλειες αφορούν κυρίως τα πιο κοινά είδη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Από την άλλη, οι αριθμοί μερικών πιο σπάνιων ειδών εμφανίζουν μια ανοδική τάση, αλλά η εξαίρεση αυτή δεν μπορεί να αναστρέψει την όλη δραματική εικόνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Ίνγκερ του Πανεπιστημίου του Έξετερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οικολογίας «Ecology Letters» αξιολόγησαν στοιχεία για 144 είδη ευρωπαϊκών πουλιών από 25 χώρες και υπολόγισαν ότι συνολικά έχει χαθεί ο αστρονομικός αριθμός των 421 εκατομμυρίων πουλιών κατά τα τελευταία 30 χρόνια. Από αυτά, τα 350 εκατομμύρια περίπου αφορούν τα πιο κοινά είδη πουλιών.

    Συγκεκριμένα, το 90% των απωλειών αφορά τα 36 πιο διαδεδομένα είδη πουλιών, όπως τα σπουργίτια (μείωση κατά 147 εκατομμύρια ή 62%), τους κορυδαλλούς (μείωση 46%), τις πέρδικες και τα ψαρόνια (μείωση 53%). Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς και τους πολίτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να σταματήσει αυτή η μαζική εξαφάνιση των πιο οικείων πουλιών της ευρωπαϊκής ηπείρου, τα οποία είναι και τα πιο ωφέλιμα για τους ανθρώπους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 November 2014 - 7:30:28 UTC