Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΓΑ: Έως τις 18 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων
  • [02] Έκκληση Μπ. Κερέ προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης για ταχύτερη προώθηση των μεταρρυθμίσεων
  • [03] Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν 93 Κούρδους ομήρους
  • [04] Έφεση της εισαγγελίας κατά της απόφασης του δικαστηρίου για τον Όσκαρ Πιστόριους
  • [05] Κ. Περιστέρη: Η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο
  • [06] Κατασκευάστηκαν, για πρώτη φορά, μικρές μπαταρίες ασφαλείς για τα παιδιά

  • [01] ΟΓΑ: Έως τις 18 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων

    Στις 18 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το οικογενειακό επίδομα που τους αναλογεί, μαζί με την πληρωμή του τέταρτου τριμήνου, όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Ξενοφώντα Βεργίνη.

    Παράλληλα, η διοίκηση του Οργανισμού υπενθυμίζει ότι, οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το πρώτο τρίμηνο του 2014, είτε η προκαταβολή αφορά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, είτε το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν νέες αιτήσεις Α21 για το τρέχον έτος, με δεδομένο ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013, δεν λαμβάνονται υπόψη. Συνιστά ακόμη στους πολίτες, να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει και σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση - τροποποίηση του Α21, προκειμένου να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους.

    [02] Έκκληση Μπ. Κερέ προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης για ταχύτερη προώθηση των μεταρρυθμίσεων

    Η ευρωζώνη κινδυνεύει να απολέσει τα όποια οφέλη της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και να εμφανίσει υστέρηση ανάπτυξης, εάν οι κυβερνήσεις δεν αντιστοιχίσουν την νομισματική επέκταση που προωθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με μέτρα δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής για την υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ. Ο κ. Κερέ, μέλος της εξαμελούς διοικούσας επιτροπής της ΕΚΤ, παρότρυνε τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να προωθήσουν ταχέως μεταρρυθμίσεις για την αναμόρφωση των οικονομιών τους.

    «Εάν δεν υπάρξει το κατάλληλο μίγμα νομισματικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής διατρέχουμε εκ νέου τον κίνδυνο μιας αυτοεκπληρούμενης απώλειας της τρέχουσας χρονικής συγκυρίας και μιας καθυστέρησης της ανάπτυξης» είπε ο κ.Κερέ. «Από την πλευρά μας είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας σε αυτό το μίγμα, μέσω του οποίου θα εκπληρωθεί η καταστατική μας δέσμευση για τη διαμόρφωση του πληθωρισμού προς το 2%». Η εμπειρία της κρίσης στην ευρωζώνη και προσαρμογές που έγιναν σε χώρες της Βαλτικής κατέδειξαν ότι «συνολικά, εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα έναντι περισσότερο σταδιακών προσεγγίσεων», πρόσθεσε ο Κερέ στη διάρκεια ομιλίας του στη Λευκωσία. Αναφερόμενος στην Κύπρο είπε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη υιοθέτησης νομοθετημάτων που θα επιταχύνουν την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους.

    [03] Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν 93 Κούρδους ομήρους

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε 93 Κούρδους αμάχους τους οποίους είχε απαγάγει τον Φεβρουάριο καθώς διέφευγαν προς το Ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Περισσότεροι από 160 Κούρδοι άμαχοι είχαν απαχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το Ισλαμικό Κράτος που τούς κατηγόρησε ότι είναι μέλη του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης, του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, οι μαχητές του οποίου υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι απέναντι στην επίθεση των δυνάμεων των τζιχαντιστών.

    Το Παρατηρητήριο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον λόγο για τον οποίο απελευθερώθηκαν οι Κούρδοι όμηροι. Πενήντα τρεις από αυτούς κατόρθωσαν να εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος, ενώ 40 βρίσκονται σε συριακό έδαφος. Η τύχη 70 από τους Κούρδους ομήρους του Ισλαμικού Κράτους παραμένει άγνωστη.

    [04] Έφεση της εισαγγελίας κατά της απόφασης του δικαστηρίου για τον Όσκαρ Πιστόριους

    Η εισαγγελία της Νότιας Αφρικής, δυσαρεστημένη από την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Πρετόρια που καταδίκασε τον Όσκαρ Πιστόριους για φόνο εξ αμελείας, κατέθεσε σήμερα έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, ανοίγοντας τον δρόμο για την αναθεώρηση της δίκης του παραολυμπιονίκη που βρίσκεται στη φυλακή από τον Οκτώβριο, μετά τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ το 2013. «Ανακοινώνουμε σήμερα ότι η εθνική εισαγγελία εφεσιβάλλει τόσο την ετυμηγορία όσο και την απόφαση για την επιβολή της ποινής», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Νότιας Αφρικής Νάτι Μνκούμπε.

    Ο Οσκαρ Πιστόριους καταδικάσθηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για φόνο εξ αμελείας.

    [05] Κ. Περιστέρη: Η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο

    «Η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο» αναφέρει η Κατερίνα Περιστέρη, απαντώντας στις απόψεις που ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πορεία του ανασκαφικού έργου, στον τύμβο Καστά της Αμφιπόλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η υπεύθυνη ανασκαφέας και διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, εκφράζοντας το σύνολο της ανασκαφικής ομάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Κάποιοι εκ των εμφανιζόμενων συχνά στα ΜΜΕ, οι οποίοι εκφέρουν γνώμη για το έργο, το οποίο επιτελεί η ομάδα μας, ούτε είναι αρχαιολόγοι, ούτε έχουν βρεθεί σε ανασκαφή παρόμοια με τη δικιά μας, ούτε όμως, εξόσων γνωρίζουμε, και σε οποιουδήποτε άλλου είδους ανασκαφή. Είναι, τουλάχιστον, αντιεπιστημονικό, μέσα από ένα γραφείο να εκφέρει κάποιος άποψη, τόσο για ένα αντικείμενο έρευνας με το οποίο δεν έχει ποτέ ασχοληθεί, όσο και για έναν αρχαιολογικό χώρο τον οποίο ποτέ δεν έχει επισκεφθεί. Η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο, στον απαραίτητο χρόνο, υπακούοντας απολύτως στις ανάγκες του έργου και των ευρημάτων. Οτιδήποτε λέγεται για άσκηση οποιουδήποτε είδους πίεσης, είναι εκ του πονηρού. Δουλεύουμε με βάση τα ανασκαφικά στρώματα, από όπου αφαιρείται σταδιακά και με ιδιαίτερη προσοχή το αμμώδες χώμα».

    [06] Κατασκευάστηκαν, για πρώτη φορά, μικρές μπαταρίες ασφαλείς για τα παιδιά

    Ερευνητές στις ΗΠΑ κατασκεύασαν τις πρώτες ασφαλείς στρογγυλές μπαταρίες για τα παιδιά, οι οποίες διαθέτουν μια ειδική εξωτερική επικάλυψη, που αποτρέπει την παραμικρή βλάβη στον οργανισμό ενός παιδιού, ακόμη και αν καταπιεί τη μπαταρία. Περίπου πέντε δισεκατομμύρια μπαταρίες «κουμπιά» παράγονται κάθε χρόνο διεθνώς και, με το πέρασμα του χρόνου, γίνονται ολοένα πιο δυνατές, άρα και δυνητικά πιο επικίνδυνες αν τις καταπιεί κανείς. Οι μικρές αυτές μπαταρίες, που χρησιμοποιούνται σε κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές (παιγνίδια, κομπιουτεράκια, ρολόγια κ.α.), είναι επικίνδυνες γιατί ένα παιδί μπορεί να τις καταπιεί εύκολα. Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο καταγράφονται χιλιάδες τέτοια περιστατικά, κυρίως σε παιδιά κάτω των έξι ετών, μερικά από τα οποία οποία δυστυχώς αποβαίνουν μοιραία, ιδίως όταν οι γονείς δεν έχουν καταλάβει ότι το παιδί τους κατάπιε μπαταρία.

    Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι, χάρη στη νέα επικάλυψη, η μπαταρία παράγει ηλεκτρισμό μόνο όταν πιέζεται (όταν τοποθετείται στη θέση της σε κάποια συσκευή) και όλο τον υπόλοιπο χρόνο είναι μονωμένη, αδρανής και ασφαλής, ακόμη κι αν βρίσκεται μέσα στο στομάχι. Η μόνωση είναι κρίσιμος παράγων, επειδή οι τραυματισμοί και οι θάνατοι συμβαίνουν, όταν οι μπαταρίες -αφού κάποιος τις καταπιεί- βραχούν από το σάλιο και τα υγρά του στομάχου και απελευθερώσουν ρεύμα μέσα στον οργανισμό μέσα σε λίγες μόνο ώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 November 2014 - 9:30:23 UTC