Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους στη Δυτική Όχθη
  • [02] ΠΟΥ: Επιβράδυνση της εξάπλωσής του Έμπολα στη Λιβερία
  • [03] Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται στη Ρώμη
  • [04] Δύο έφηβοι σκοτώθηκαν από ρίψη όλμου στο Ντονέτσκ
  • [05] Το "πανόραμα" του ελληνικού Πολιτισμού ταξιδεύει στη Β. Αμερική

  • [01] Τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους στη Δυτική Όχθη

    Τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν απόψε όταν τους χτύπησε ένα αυτοκίνητο στη Δυτική Όχθη, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος του εθνικού κέντρου άμεσης βοήθειας του Ισραήλ πριν από λίγο.Πρόκειται για την δεύτερη τέτοια επίθεση μέσα σε μια ημέρα.

    Ο Ζακί Χέλερ, εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας, δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους τρεις Ισραηλινούς και ότι τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες επί τόπου. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως διευκρίνισε.Ένας δεύτερος Ισραηλινός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς χωρίς να τον κατονομάζει ανέφερε ότι τα τρία πρόσωπα αυτά είναι στρατιωτικοί.

    Το συμβάν σημειώθηκε κοντά στον Παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων ελ Αρούμπ, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κοντά στον εποικισμό Γκους Ετζιόν.Νωρίτερα σήμερα, ένας Παλαιστίνιος έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να χάσει τη ζωή του, πριν πέσει νεκρός από πυρά των Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

    [02] ΠΟΥ: Επιβράδυνση της εξάπλωσής του Έμπολα στη Λιβερία

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να καταγράφει επιβράδυνση του αριθμού των κρουσμάτων Έμπολα, τα οποία καταγράφονται στη Λιβερία, αλλά επισήμανε πως η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται στη Σιέρα Λεόνε, ενώ η κατάσταση παραμένει σταθερή στη Γουινέα.

    Ο ΠΟΥ αναθεώρησε προς τα κάτω τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως συνεχίζει την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας και της ακρίβειας των στοιχείων που ανακοινώνει. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα, οι θάνατοι στη Σιέρα Λεόνε είναι 440 λιγότεροι από ό,τι είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή.

    Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών ως την 2η Νοεμβρίου ανήλθε σε 4.818 επί συνόλου 13.042 κρουσμάτων του Έμπολα σε οκτώ χώρες, είναι δηλαδή χαμηλότερος από αυτόν που είχε ανακοινώσει την Παρασκευή 31η Οκτωβρίου (4.951 θάνατοι επί συνόλου 13.567 κρουσμάτων)Β· ωστόσο, ο Οργανισμός υπογράμμισε πως θεωρεί ότι οι αριθμοί αυτοί πιθανόν είναι χαμηλότεροι από τους πραγματικούς διότι δεν καταγράφονται όλα τα κρούσματα και όλοι οι θάνατοι στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο, τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

    [03] Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται στη Ρώμη

    Ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο κάλεσε απόψε τους κατοίκους της ιταλικής πρωτεύουσας να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν αύριο τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, «λόγω του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας» που αναμένεται να πλήξει την ιταλική πρωτεύουσα.

    Λόγω έκτακτου μετεωρολογικού δελτίου και ισχυρών βροχοπτώσεων, αποφασίσθηκε να παραμείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία της Ρώμης.

    Ο νομάρχης Τζουζέπε Πεκοράρο ζήτησε από τους κατοίκους «να αποφεύγουν κατά την αυριανή ημέρα να εισέρχονται σε υπόγειους χώρους στάθμευσης και τα υπόγεια γενικότερα και να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε κλειστούς χώρους από σήμερα το βράδυ».

    [04] Δύο έφηβοι σκοτώθηκαν από ρίψη όλμου στο Ντονέτσκ

    Δύο έφηβοι, 14 και 18 ετών, σκοτώθηκαν όταν ένα βλήμα έπληξε το γήπεδο ενός σχολείου στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφερε η δημαρχία της πόλης σε ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο.

    «Εξαιτίας της ρίψης ενός βλήματος από τη ζώνη των συγκρούσεων, δύο έφηβοι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν στο γήπεδο ενός σχολείου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι το επεισόδιο σημειώθηκε 2 με 3 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όπου μαίνονται μάχες μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών στις 5 Σεπτεμβρίου δεν έχει καταφέρει να τερματίσει τον εμφύλιο πόλεμο, όπως τον χαρακτήρισε, στην ανατολική Ουκρανία.

    [05] Το "πανόραμα" του ελληνικού Πολιτισμού ταξιδεύει στη Β. Αμερική

    Στη Βόρειο Αμερική ξεκινούν περιοδεία ο Όμηρος, ο Αγαμέμνονας, ο Αχιλλέας, ο Ηρόδοτος, ο Λεωνίδας, ο Περικλής, ο Σοφοκλής, ο Πλάτων, ο Δημοσθένης, ο Φίλιππος, ο Μέγας Αλέξανδρος, πρόσωπα Ελλήνων μυθικά ή πραγματικά, που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του ιστορικού και πολιτιστικού υπόβαθρου για την ανάπτυξη των δυτικών κοινωνιών. Πρόκειται για την έκθεση «The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great» (Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο), που περιλαμβάνει 543 εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, προερχόμενα από όλα τα μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων της Ελλάδας.

    Οι διοργανωτές της έκθεσης- το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και το Consortium of North American Museums με επίσημο εκπρόσωπο το Canadian Museum of History στην Οτάβα, επισήμαναν σε σημερινή εκδήλωση για την προβολή της διετούς περιοδείας της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ότι πρόκειται για το πιο αντιπροσωπευτικό "πανόραμα" του ελληνικού πολιτισμού που έχει ταξιδεύσει ποτέ εκτός ελληνικών συνόρων.

    Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Μουσείο Point a Calliere, Montreal Archaeology and History Complex στο Μόντρεαλ, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 26 Απριλίου 2015, για να μεταφερθεί και να παρουσιαστεί στη συνέχεια στο Μουσείο Ιστορίας του Καναδά στην Οτάβα, από τις 5 Ιουνίου 2015 έως 12 Οκτωβρίου 2015. Θα ακολουθήσουν το Field Museum στο Σικάγο (24 Νοεμβρίου 2015 έως 10 Απριλίου 2016) και το μουσείο National Geographic στην Ουάσιγκτον (26 Μαΐου 2016 έως 9 Οκτωβρίου 2016)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 2014 - 21:30:26 UTC