Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Στύλιος δεν εννοούσε αυτό που είπε
  • [02] Ποινική δίωξη κατ΄αγνώστων άσκησε η Εισαγγελία για την τοποθέτηση βόμβας στο πολιτικό γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη, το 2010
  • [03] Δύο οι σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά
  • [04] Αναβλήθηκε η δίκη του Μ. Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση χρημάτων της ΑΕΚ
  • [05] Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός ακυρώνει επίσκεψή του αύριο στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις εκρήξεις
  • [06] Δημιουργήθηκε φάντασμα ...εργαστηρίου!

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Στύλιος δεν εννοούσε αυτό που είπε

    Για άτυχη στιγμή έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στη λεκτική επίθεση του πρώην υφυπουργού Παιδείας, εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. «Δεν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Στύλιος εννοούσε αυτό που είπε. Κανείς δεν πιστεύει αυτήν τη στιγμή ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει στον ναζισμό» είπε, μεταξύ άλλων, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο πρωθυπουργός αντέδρασε ακαριαία, τόνισε η κ. Βούλτεψη: «Ήταν άμεση η αντίδρασή του και ζήτησε την παραίτηση του κ. Στύλιου».

    [02] Ποινική δίωξη κατ΄αγνώστων άσκησε η Εισαγγελία για την τοποθέτηση βόμβας στο πολιτικό γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη, το 2010

    Ποινική δίωξη κατ'αγνώστων δραστών, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση» άσκησε η Εισαγγελία για την υπόθεση της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού το 2010 στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    Τη δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη μετά την αποστολή πριν τρεις ημέρες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της δικογραφίας που σχημάτισε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στις 17 Φεβρουαρίου 2010 στο γραφείο του κ. Χρυσοχοϊδη, ενέργεια που είχε αναλάβει η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση».

    [03] Δύο οι σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά

    Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν, το πρωί στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, η πρώτη ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών και έγινε στις 09:41 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και στις 09:53 ακολούθησε η δεύτερη δόνηση, μεγέθους 3,6 βαθμών, με το ίδιο επίκεντρο.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο ίδιος εστιακός χώρος που είχε δώσει τους σεισμούς του περασμένου χειμώνα.

    Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, χωρίς να ανησυχούν.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκκάτος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς είναι ένα φαινόμενο που πια το έχουν συνηθίσει όλοι οι κάτοικοι του νησιού». Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές ή τραυματισμοί.

    [04] Αναβλήθηκε η δίκη του Μ. Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση χρημάτων της ΑΕΚ

    Σε αναβολή, για τις 29 Απριλίου 2015, της εκδίκασης σκέλους της υπόθεσης υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΑΕΚ του πρώην προέδρου της ομάδας Μάκη Ψωμιάδη και των συγκατηγορουμένων του, προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης, που αφορά άλλο χρηματικό ποσό από αυτό των περίπου 21 εκατ. ευρώ, για το οποίο ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη τον περασμένο Απρίλιο, αναβλήθηκε καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση των Αρχών της ΠΓΔΜ για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα.

    Το αίτημα αναβολής, που έγινε δεκτό από το δικαστήριο ώστε να αποσταλεί από τα Σκόπια η σχετική απόφαση έκδοσης και για την παρούσα υπόθεση, υπέβαλε η υπεράσπιση του βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος απουσίαζε από το εδώλιο λόγω ασθενείας. Και σε αυτήν τη δικογραφία είναι συγκατηγορούμενοι του επιχειρηματία τα ξαδέλφια του Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιώτη, που κρίθηκε αθώος για την υπόθεση των 21 εκατομμυρίων και Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου που καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση. Στην εκδίκαση προτίθεται να παρασταθεί ως Πολιτική Αγωγή το Δημόσιο καθώς έχουν εκχωρηθεί προς αυτό οι απαιτήσεις της ΠΑΕ από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία.

    [05] Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός ακυρώνει επίσκεψή του αύριο στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις εκρήξεις

    Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ράμι Χαμντάλα ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις εκρήξεις σε σπίτια και οχήματα στελεχών της Φάταχ στο έδαφος αυτό. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης συμφιλίωσης επρόκειτο να συναντηθεί στη Γάζα με τη νέα ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

    Η Μογκερίνι «διατηρεί στο πρόγραμμά της» την επίσκεψη στη Γάζα, ωστόσο με τον πρωθυπουργό Χαμντάλα θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τη σειρά των εκρήξεων νωρίς σήμερα το πρωί που είχαν στόχο στελέχη του κόμματος Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, την ώρα που το κόμμα προετοιμάζει εκδηλώσεις για την 10η επέτειο του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ.

    [06] Δημιουργήθηκε φάντασμα ...εργαστηρίου!

    Ταφαντάσματακαιοιαόρατεςπαρουσίεςμυστηριωδώνόντων«κυνηγούν»τουςανθρώπους απόταπανάρχαιαχρόνιαμέχρισήμερα,αλλάμάλλονείναιπλάσματατηςφαντασίαςμας.

    ΕπιστήμονεςστηνΕλβετίαέδειξανμεεργαστηριακάπειράματαότιοι«παρουσίες»πουκαμία φοράνιώθουμεγύρωμας,πιθανόταταδενείναιπαράψευδαισθήσειςπουδημιουργείονους, ότανστιγμιαίαχάνειτηνεπαφήτουστονχώρομετοίδιοτουτοσώμα,εξαιτίας υπερβολικήςκόπωσης,ασθένειαςήέντονουψυχολογικούστρες.

    Τογεγονόςαυτόδημιουργείμιαιδιόμορφηδιάστασηκαισύγχυσηανάμεσαστοσώμακαι στονου,μεσυνέπειαοτελευταίοςναμηνερμηνεύεισωστάτασήματαπουδέχεταικαινα νομίζειότιέναάλλοσώμαυπάρχεικοντάτου ενώστηνπραγματικότηταδενπρόκειται παράγιατοδικότου.

    ΠέρααπότουςμύθουςκαιτιςιστορίεςσεόλαταμήκηκαιπλάτητηςΓης,μέχρι σήμεραοιασθενείςμεψυχιατρικέςκαινευρολογικέςπαθήσειςαναφέρουνπαράξενες«παρουσίες»γύρωτους-γιαναμηναναφέρουμετιςουκολίγεςαναφορέςερευνητώνστο πεδίοτηςπαραψυχολογίας,τωνμέντιουμκ.α. Οιεπιστήμονεςανέκαθενυποψιάζοντανότιαυτάτα«φαντάσματα»ήσανδημιουργήματατου μυαλούκαιαυτήτηφοράφαίνεταιότιτοαπέδειξαν,«δημιουργώντας»τησχετική ψευδαίσθησηστοεργαστήριο.Ηαίσθησητηςαόρατης{παρουσίας"ήταντόσοέντονη,πουδύοαπότουςεθελοντέςστοπείραμαεκλιπαρούσαννασταματήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 November 2014 - 11:30:28 UTC