Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η παράνομη μετανάστευση στο επίκεντρο συνάντησης Χ.Β. Ρομπάι - Μ. Βαρβιτσιώτη
  • [02] Στο Κάιρο ο Αντ. Σαμαράς για την τριμερή Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
  • [03] Έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα - Εκτροχιασμός βαγονιών στην Αμφίκλεια
  • [04] Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατεύματα στο Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών
  • [05] Ο αιγυπτιακός Τύπος για τη σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
  • [06] Σε αυτοκτονία αποδίδεται και επίσημα ο θάνατος του ηθοποιού Ρόμπιν Ουίλιαμς

  • [01] Η παράνομη μετανάστευση στο επίκεντρο συνάντησης Χ.Β. Ρομπάι - Μ. Βαρβιτσιώτη

    Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια, επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, το βράδυ της Παρασκευής. Τον κ. Ρομπάι υποδέχθηκε στο υπουργείο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκέφθηκε το Γραφείο Συνδέσμων του Οργανισμού για την Διαχείριση της Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα της Ευρώπης (FRONTEX), το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπου μαζί με τον κ. Βαρβιτσιώτη συμμετείχαν από κοινού σε σύσκεψη με τον Διευθυντή Επιχειρήσεων του Frontex Κλάους Ρέσλερ και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε μια εκτενής ενημέρωση προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ε.Ε. για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που ακολουθείται για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα, όπου και διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές το πολύ υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ Frontex και Λιμενικού Σώματος.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου επεσήμανε τη δραματική άνοδο που παρουσιάζει το φαινόμενο τους τελευταίους μήνες, λόγω των γεωπολιτικών αναταραχών στη Μεσόγειο που δημιούργησαν ένα τεράστιο προσφυγικό ρεύμα. Ο κ. Ρομπάι από την πλευρά του, υπογράμμισε τη χρησιμότητα της συνάντησής του με τον κ. Βαρβιτσιώτη. «Φεύγω πολύ πιο καλά ενημερωμένος για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Είστε το μόνο μέλος της κυβέρνησης που συνάντησα κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα, επειδή γνωρίζω πόσο έχετε αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα. Μετά από όσα άκουσα είμαι σίγουρος ότι η παράνομη μετανάστευση θα αποτελέσει ένα κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα τα επόμενα χρόνια σε επίπεδο Ε.Ε», τόνισε.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, δήλωσε: «Ως Ελληνική Πολιτεία στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι δε θα αφήσουμε τα σύνορά μας ανοχύρωτα. Και στην προσπάθειά μας αυτή είναι σημαντική η παρουσία του Frontex, για δύο λόγους: Πρώτον γιατί δίνει το μήνυμα της ευρωπαϊκής συνδρομής στην προσπάθειά μας αυτή. Δεύτερον, επειδή δίνει το μήνυμα στους γείτονές μας ότι η Ευρώπη είναι παρούσα στα σύνορά της και ξέρει να τα προστατεύει , ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της».

    [02] Στο Κάιρο ο Αντ. Σαμαράς για την τριμερή Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

    Στο Κάιρο βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι και στην συνέχεια θα μετάσχει στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου. Το ανακοινωθέν θα περιλαμβάνει αναφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των γεωποπολιτικών και οικονομικών σχέσεων των τριών χωρών σε μία σειρά τομείς πέραν της ενέργειας.

    Ο πρωθυπουργός χθες από την Κύπρο αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό κόσμο και υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία θα αποτελέσει στρατηγικό κρίκο για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι σύμβουλοί του κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός. Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Κάιρο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο αιγυπτιακός Τύπος για τη σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

    [03] Έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα - Εκτροχιασμός βαγονιών στην Αμφίκλεια

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές πρόκειται να εκδηλωθούν και σήμερα, Σάββατο. Το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά. Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα, όμως από το απόγευμα θα ασθενήσουν.

    Στο μεταξύ, διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, στον σταθμό Λιλαία στην περιοχή της Αμφίκλειας, λόγω εκτροχιασμού κενών βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αριθμό 80505, χωρίς ευτυχώς κανείς από το προσωπικό να πάθει τίποτα. Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στις 02:40 και σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οφείλεται σε κατολίσθηση εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρές βροχοπτώσεις που επικρατούν στην περιοχή.

    Oι επιβάτες της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, με πολύωρη, δυστυχώς, καθυστέρηση. Επίσης, και για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα με τα πρωινά δρομολόγια των τραίνων, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου - Τιθορέας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.Υπενθυμίζεται ότι στο τμήμα αυτό που συνέβη ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές. Για περισσότερη ενημέρωση το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

    [04] Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατεύματα στο Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών

    H κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σχεδόν θα διπλασιάσει τον αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ καθώς θα στείλει 1.500 Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους επιπλέον προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να παράσχουν στήριξη στις ιρακινές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των Κούρδων, στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε επίσης εντολή στους Αμερικανούς στρατιώτες να αναπτυχθούν σε περιοχές εκτός της Βαγδάτης και του Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του Ιρακινού Κουρδιστάν (βόρεια) όπου βρίσκονται αυτή τη στιγή, διευκρίνισε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου. Τα στρατεύματα αυτά «δεν θα εμπλακούν σε μάχες» υπογράμμισε ο ίδιος.

    Ορισμένοι σύμβουλοι θα σταλούν στην επαρχία Άνμπαρ (δυτικά) όπου ο ιρακινός στρατός αναγκάστηκε να τραπεί σε οπισθοχώρηση το καλοκαίρι μπροστά στην επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα αξιωματικός του στρατού. Οι επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις θα μεταβούν στο Ιράκ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματικό.

    [05] Ο αιγυπτιακός Τύπος για τη σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

    H εφημερίδα «Al-Gomhuria» σε σημερινό της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, με τίτλο: «Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου για την αποκατάσταση της ισορροπίας στη Μεσόγειο» και υπότιτλο: «Συνεργασία στο φυσικό αέριο και τον τουρισμό - Συζήτηση των θαλάσσιων συνόρων - Καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των τουρκικών βλέψεων», αναφέρεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της Egyptian United Nations Association, Πρέσβεως Nabil Badr, ο οποίος τόνισε ότι η Σύνοδος Κορυφής αποτελεί μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη στο πεδίο δράσης των τριών χωρών, βασιζόμενη στις καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Η σημερινή συνάντηση αντιπροσωπεύει τη σύγκλιση των τριών χωρών μετά τις 30 Ιουνίου, τόσο στην περιοχή της Μεσογείου όσο και στους διεθνείς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.Ο κ. Badr διευκρίνισε ότι ο πολιτικός και οικονομικός συντονισμός μέσω της Συνόδου Κορυφής εκφράζει μια βασική συμφωνία συμφερόντων και κοινές κατευθύνσεις όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων, όπως είναι οι βλέψεις της Τουρκίας ή άλλων χωρών της περιοχής, καθώς και η συνέχιση του παλαιστινιακού προβλήματος λόγω της ισραηλινής αδιαλλαξίας.

    Η εφημερίδα Al-Dostour, σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο: «Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, για την αντιμετώπιση των τουρκικών πειρατικών πράξεων για το αέριο της Μεσογείου», αναφέρει ότι η σημερινή Σύνοδος Κορυφής, πέραν των συζητήσεων για τις περιφερειακές σχέσεις και τους τρόπους ανάπτυξής τους, θα ασχοληθεί και με τους τρόπους αντιμετώπισης των τουρκικών ερευνών για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο. Το δημοσίευμα αναφέρεται στο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα ΜΜΕ για τη «Σύνοδο Κορυφής της Ενέργειας», η οποία πραγματοποιείται για την επίτευξη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών στον ενεργειακό τομέα, τονίζοντας ότι διεθνή έντυπα και ειδησεογραφικά πρακτορεία επαίνεσαν το ρόλο του αιγυπτίου Προέδρου στην επίλυση της κρίσης μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, όσον αφορά τα δικαιώματα φυσικού αερίου στην περιοχή, μετά την είσοδο του Barbaros για έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

    [06] Σε αυτοκτονία αποδίδεται και επίσημα ο θάνατος του ηθοποιού Ρόμπιν Ουίλιαμς

    Σε αυτοκτονία αποδίδουν και επισήμως οι αμερικανικές αρχές το θάνατο του διάσημου ηθοποιού Ρόμπιν Ουίλιαμς, ο οποίος βρέθηκε τον Αύγουστο νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Ο 63χρονος ηθοποιός, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 11 Αυγούστου στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, πέθανε από ασφυξία λόγω απαγχονισμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές της κομητείας.

    Ο Ουίλιαμς, ο οποίος βρισκόταν στα πρώτα στάδια της νόσου Πάρκινσον, υπέφερε από βαριά κατάθλιψη είχε δηλώσει η χήρα του ηθοποιού, Σούζαν Σνάιντερ, αμέσως μετά την αναγγελία του θανάτου του. Ο Ουίλιαμς δεν ήθελε να μοιραστεί αυτή τη δυσμενή διάγνωση με τους θαυμαστές του, δήλωσε η ίδια. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθησαν κατά τη νεκροψία έδειξαν ότι ο οργανισμός του Ουίλιαμς ήταν καθαρός από αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, ενώ τα φάρμακα που εντοπίστηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν χορηγηθεί στον ηθοποιό για θεραπευτικούς σκοπούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 November 2014 - 9:30:23 UTC