Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Μαραθώνα
  • [02] Στόχος, συμφωνία με την τρόικα πριν την εκλογή Προέδρου
  • [03] Ισοβίτης συνελήφθη στο Άγιο Όρος, όπου κρυβόταν τα τελευταία 8 χρόνια
  • [04] Μεντβέντεφ: Κανένας λόγος για περαιτέρω υποχώρηση του ρουβλίου
  • [05] Η Ελλάδα, κόμβος στον σύγχρονο δρόμο του μεταξιού του Πεκίνου
  • [06] Μέριλ Στριπ και Ιζαμπέλ Αλιέντε, ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα τιμήσει με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, ο Μπ. Ομπάμα
  • [07] Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία, με δυο αγνοούμενους

  • [01] Διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Μαραθώνα

    Τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Μαραθώνα διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Πρόκειται για στοιχεία που είχε υποβάλει ο δήμος Μαραθώνα στη βάση δεδομένων που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Όπως ειδικότερα προκύπτει στον δήμο Μαραθώνα:

  • Το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε 19.554.565 ευρώ *Το σύνολο εξόδων σε 17.129.585 ευρώ *Τα δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα και Οργανισμούς (ανεξόφλητο κεφάλαιο): 3.940.730 ευρώ *Τα διαθέσιμα: 2.425.066 ευρώ
  • Οι απλήρωτες υποχρεώσεις: 1.431.408 ευρώ *Οι εκκρεμείς υποχρεώσεις: 1.186.885 ευρώ *Οι εκκρεμείς οφειλές προς Γενική Κυβέρνηση: 27.346 ευρώ
  • Οι εκκρεμείς οφειλές προς τρίτους: 1.159.538 ευρώ *Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές: 284.739 ευρώ *Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Γενική Κυβέρνηση: 3.013 ευρώ *Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους: 281.726 ευρώ.

    Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Ντινόπουλος, το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τον δήμο Μαραθώνα, αντιμετώπισε το πρόβλημα ρευστότητας, εγκρίνοντας προκαταβολή των τακτικών ετήσιων πόρων που λαμβάνει ο δήμος. Αναφέρεται επίσης στη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη κατά την οποία ο κ. Ντινόπουλος επεσήμανε ότι εν λόγω Δήμος και οιοσδήποτε άλλος φορέας της Γενικής Κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση.

    [02] Στόχος, συμφωνία με την τρόικα πριν την εκλογή Προέδρου

    «Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, δύσκολη αλλά είναι η τελευταία διαπραγμάτευση πριν την έξοδο μας από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη χθεσινήσύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία, όπως ανέφερε, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τους ενημέρωσε για το Eurogroup.

    Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    «Αξίζει συνεπώς τον κόπο γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έναν διπλό στόχο: Να ολοκληρώσουμε αυτή την τελευταία επιθεώρηση της τρόικας και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την επόμενη φάση μέσα στο πλαίσιο που προβλέπεται από την ΕΕ, γιατί θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο, να είμαστε μια φυσιολογική, θεσμικά ισότιμη χώρα μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά με έναν θώρακα ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει στις αγορές να κάνει εύκολα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος μας» τόνισε.

    Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, που είναι η συνεδρίαση του Eurogroup» και πως «εν πάση περιπτώσει ο ελληνικός λαός θα έχει το ταχύτερο δυνατό και σίγουρα πριν αρχίσει η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας την ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους μας ώστε η χώρα μας να αλλάξει κατάσταση και σελίδα με ασφαλή τρόπο».

    Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «φυσικά πάντα υπάρχει ένα ρώτημα και ένα δίλημμα σε όλες τις καταστάσεις που έχουν μια ιστορική αξία: Ή θα διαλέξουμε ως λαός και ως έθνος μια λύση που την έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους και που είναι όχι μόνο οργανωμένη και συγκεκριμένη αλλά και σίγουρη ή θα διαλέξουμε άλλες λύσεις που δεν μπορούν να περιγραφούν, είναι επισφαλείς, ασαφείς, υψηλού ρίσκου και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού».

    Διαβάστε επίσης:

    Γκ. Χαρδούβελης: Η τρόικα θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα

    [03] Ισοβίτης συνελήφθη στο Άγιο Όρος, όπου κρυβόταν τα τελευταία 8 χρόνια

    Σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια -ζώντας ως ερημίτης- ένας 48χρονος, καταδικασθείς σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του Δημοσίου.

    Πρόκειται -κατά πληροφορίες- για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων-εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

    Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.

    Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και χθες το μεσημέρι συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος.

    Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [04] Μεντβέντεφ: Κανένας λόγος για περαιτέρω υποχώρηση του ρουβλίου

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι για περαιτέρω αποδυνάμωση του ρουβλίου και απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην πώληση ξένων νομισμάτων. «Η θέση της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας είναι απολύτως κοινή: δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας περιορισμός στην πώληση ξένων νομισμάτων» είπε ο Μεντβέντεφ σε συνεδρίαση της κυβέρνησης. Το ρωσικό εθνικό νόμισμα, το ρούβλι, έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 30% έναντι του δολαρίου φέτος καθώς η πτώση της τιμής του πετρελαίου και οι δυτικές κυρώσεις εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης οδήγησαν σε μείωση των ρωσικών εξαγωγών και της εισροής επενδύσεων.

    [05] Η Ελλάδα, κόμβος στον σύγχρονο δρόμο του μεταξιού του Πεκίνου

    Η Κίνα, που βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο του παγκόσμιου εμπορίου, σχεδιάζει τεράστιας κλίμακας επενδύσεις για να αναβιώσει χερσαίες διαδρομές για τη διασύνδεσή της με την Ευρώπη και να αναπτύξει ναυτιλιακές διασυνδέσεις, ώστε να επεκτείνει το εμπόριό της και να αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος στο διεθνές σύστημα μεταφορών που κυριαρχείται από ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες.

    Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνπινγκ ανέπτυξε το όραμά του τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καζακστάν και το περασμένο Σάββατο εξήγγειλε τη δημιουργία ενός «Ταμείου για τον Δρόμο του Μεταξιού» με αρχικό ποσό ύψους 40 δισ. δολαρίων, το οποίο θα επενδύσει σε υποδομές και στη βιομηχανική και χρηματοπιστωτική συνεργασία, με στόχο να «σπάσει τη δυσκολία διασυνδέσεων» στην Ασία.

    Ο σύγχρονος δρόμος του μεταξιού θα ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της κινεζικής πόλης Τσονγκ- κινγκ που έχει πληθυσμό 30 εκατομμυρίων και όπου έχουν εργοστάσια εταιρείες, όπως η Hewlett Packard και η Apple. Το 2011 υπήρξε η πρώτη απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση από την κινεζική πόλη προς το Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Σύμφωνα με χάρτη που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, προβλέπονται δύο διαδρομές για το εμπόριο: Μία ηπειρωτική διαδρομή που θα περνά μέσα από το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Ιράν με προορισμό τη Βιέννη και μία θαλάσσια διαδρομή από τα κινεζικά λιμάνια προς το λιμάνι της βελγικής Αντβέρπ. Η θαλάσσια διαδρομή θα συνδέει τα κινεζικά λιμάνια του Φουτζού και του Γκουάνγκτζου με λιμάνια στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Κένυα και την Ελλάδα.

    Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές, αλλά το Xinhua ανέφερε ότι το σχέδιο θα επικεντρωθεί στην οικονομική ζώνη του δρόμου του μεταξιού της Κίνας και στην πρωτοβουλία για τον ναυτιλιακό δρόμο του μεταξιού του 21ου αιώνα, με την κατασκευή δρόμων, σιδηροδρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων κατά μήκος της κεντρικής και νότιας Ασίας.

    [06] Μέριλ Στριπ και Ιζαμπέλ Αλιέντε, ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα τιμήσει με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, ο Μπ. Ομπάμα

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα τιμήσει με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ύψιστη τιμητική διάκριση της χώρας, 19 προσωπικότητες, ανάμεσά τους η ηθοποιός Μέριλ Στριπ, ο τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ και η συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Συνολικά 19 προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής θα λάβουν από τον πρόεδρο Ομπάμα σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο στις 24 Νοεμβρίου το Μετάλλιο της Ελευθερίας για την «αξιέπαινη συμβολή τους» στην ειρήνη, στην ασφάλεια και τις τέχνες. Ο χορευτής και χορογράφος Αλβιν 'Ειλι που πέθανε το 1979 θα τιμηθεί μετά θάνατον. «Έχω ιδιαίτερη χαρά που θα απονείμω το πολυτιμότερο μετάλλιο της χώρας μας σε αυτούς τους 19 τολμηρούς και συναρπαστικούς Αμερικανούς» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    [07] Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία, με δυο αγνοούμενους

    Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ώρες την ιταλική περιφέρεια της Λιγουρίας, στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.

    Δύο άνθρωποι, 65 και 70 ετών, αγνοούνται στην τοποθεσία Λέιβι. Το σπίτι τους κατέρρευσε εξαιτίας κατολίσθησης. Αποκολλήθηκε ένα ολόκληρο κομμάτι βουνοπλαγιάς και οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι διασώστες δυσχεραίνονται λόγω της διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

    Για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Λιγουρία, με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης έχουν κινητοποιηθεί τόσο ο ιταλικός στρατός όσο και η Πολιτική Προστασία της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 November 2014 - 11:30:31 UTC