Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: «Άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων»
  • [02] Μικρή μείωση εμφανίζει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο
  • [03] Ένταση έξω από τη Νομική
  • [04] Το Κάνσας γίνεται η 33η πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου
  • [05] Επίθεση στο μετρό του Καΐρου - Επτά τραυματίες
  • [06] Νέα έκρηξη βόμβας στη Λιβύη, έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
  • [07] «Έξυπνο» κινητό χρησιμοποιεί μικρά ηλεκτροσόκ στο κεφάλι για να φτιάξει τη διάθεση του χρήστη

  • [01] Σ. Βούλτεψη: «Άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων»

    «Η νομιμότητα θα επιβληθεί επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός, αυτό απαιτούν οι Έλληνες φορολογούμενοι» δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη, για την αποκατάσταση της τάξης στα πανεπιστήμια.

    «Όσοι πιστεύουν ότι θα επιβάλουν τον νομό της ζούγκλας στα πανεπιστήμια, ας το μάθουν μια για πάντα και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Μικρή μείωση εμφανίζει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο

    Σχετικά μειωμένος κατά 0,39%, ή κατά 3.226 άτομα, εμφανίζεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητούν εργασία ανήλθε για τον μήνα Σεπτέμβριο 2014 σε 832.618 άτομα, έναντι 835.844 τον Αύγουστο.

    Από αυτά 448.941 (ποσοστό 53,92%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώοτου ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 383.677 (ποσοστό 46,08%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    Οριακή μείωση κατά 2,60% ή κατά 3.600 άτομα, εμφανίζει επίσης ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων που δεν αναζητούν εργασία, καθώς και ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων, ο οποίος μειώθηκε κατά 0,64% ή κατά 717 άτομα.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων είναι ηλικίας 30 έως 44 ετών με δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι γυναίκες εγγεγραμμένοι άνεργοι, είναι περισσότεροι από τους άνδρες.

    [03] Ένταση έξω από τη Νομική

    Επεισόδια σημειώθηκαν, νωρίτερα το πρωί, έξω από τη Νομική όταν περίπου 30-40 φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στη σχολή.

    Οι πόρτες όμως έχουν κλείσει, από χθες το βράδυ, στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στην είσοδο υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία εμπόδισε τους φοιτητές να περάσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

    Αυτό ήταν η αιτία να δημιουργηθεί ένταση, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους φοιτητές.

    Αυτήν την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη, ωστόσο έχουν συγκεντρωθεί άτομα στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας και στην οδό Σίνα.

    Η κίνηση στην οδό Σόλωνος διεξάγεται κανονικά.

    [04] Το Κάνσας γίνεται η 33η πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

    Το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε σήμερα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται στο Κάνσας, την 33η αμερικανική πολιτεία από τις 50, όπου ο γάμος των γκέι είναι στο εξής νόμιμος, όπως και στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

    Σε μια πολυαναμενόμενη απόφαση, επτά από τους εννέα ανώτατους δικαστές απέρριψαν το αίτημα της πολιτείας του Κάνσας να αποκλείσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην πολιτεία αυτή. Η απόφαση τίθεται σε άμεση ισχύ. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει έτσι την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή που ακυρώνει την απαγόρευση των γάμων αυτών στη νομοθεσία του Κάνσας. Μόνο δύο υπερσυντηρητικοί δικαστές, ο 'Αντονιν Σκάλια και ο Κλάρενς Τόμας τάχθηκαν κατά, όπως αναφέρει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

    Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φίλου αναγνωριζόταν πλέον σε 32 από τις 50 πολιτείες, όπως και στην Περιφέρεια της Ουάσινγκτον.

    [05] Επίθεση στο μετρό του Καΐρου - Επτά τραυματίες

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη μικρής ισχύος βόμβας σε βαγόνι συρμού του μετρό του Καΐρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Η βομβιστική επίθεση σημειώνεται μία ημέρα αφού πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου έγινε στόχος «τρομοκρατικής» επίθεσης στη Μεσόγειο.

    Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι οκτώ στρατιωτικοί αγνοούνται μετά την επίθεση αυτή.

    [06] Νέα έκρηξη βόμβας στη Λιβύη, έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

    Βόμβα εξερράγη πριν από λίγο έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    [07] «Έξυπνο» κινητό χρησιμοποιεί μικρά ηλεκτροσόκ στο κεφάλι για να φτιάξει τη διάθεση του χρήστη

    Ένα ζευγάρι ηλεκτροδίων που συνδέεται με ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, προκαλεί ένα μικρό ηλεκτροσόκ, με αποτέλεσμα να αλλάζει η ψυχική διάθεση του χρήστη, είτε «ανεβάζοντάς» τον όπως ο καφές, είτε αντίθετα ηρεμώντας τον.

    Αυτή είναι η νέα πρόταση της αμερικανικής εταιρείας Thync, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στην αρχή του 2015, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση σε όποιον θέλει να ηρεμήσει ή να αλλάξει την ψυχολογία του, χωρίς να καταφύγει σε φάρμακα ή ψυχολόγους - και κυρίως αξιοποιώντας και σε αυτή την περίπτωση το ολοένα πιο «πολυτάλαντο» κινητό του.

    Αν και όχι όλοι, μερικοί χρήστες στις δοκιμές ανέφεραν ότι, μέσα σε λίγα λεπτά, ένιωσαν πολύ διαφορετικά. Το αποτέλεσμα, αν και διαφέρει από άτομο σε άτομο, διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

    Η εταιρεία ήδη εξετάζει μια ανάλογη συσκευή που θα δουλεύει με υπέρηχους αντί για ηλεκτρικό ρεύμα, στοχεύοντας σε μια σειρά από ψυχιατρικές και νευρολογικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, το μετατραυματικό στρες και τα τρέμουλα της νόσου Πάρκινσον.

    Όμως η σχετική έρευνα για τη δράση των υπερήχων στον εγκέφαλο βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και θα απαιτήσει αρκετό χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 November 2014 - 9:30:26 UTC