Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: "Η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι μιας ιστορικής αλλαγής"
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: «Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία του Αμερικανού πολίτη από το Ισλαμικό Κράτος»
  • [03] Πέρασε νικηφόρα από το Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός

  • [01] Αλ. Τσίπρας: "Η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι μιας ιστορικής αλλαγής"

    Την πεποίθηση ότι η «επικείμενη ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», θα λειτουργήσει ως κίνητρο για το συνολικό, πολιτικό αναπροσανατολισμό των προοδευτικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων στον ευρωπαϊκό Νότο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Transform Europe στη Φλωρεντία με θέμα «η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι από την περιφέρεια της Ευρώπης μπορεί να ξεκινήσει η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας στην Ευρώπη. Για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο κατώφλι μιας ιστορικής πολιτικής αλλαγής και σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Σ' αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, από τώρα, επιδιώκουμε τη συνεργασία κυβερνήσεων, αλλά και πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ξεκινώντας από τον ευρωπαϊκό Νότο. Μια τέτοια συνεργασία θα αξιοποιήσει τη θετική δυναμική η οποία θα αναπτυχθεί με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μιλώντας εκτενώς για την κρίση της σοσιαλδημοκρατίας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η σημερινή κρίση της σοσιαλδημοκρατίας είναι ταυτόσημη με τη κρίση της Ευρώπης και εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, για να υπάρξει, θα πρέπει ν' αλλάξει. Διαφορετικά, θα μετατραπεί σε μικρή, συμπληρωματική δύναμη της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, «ακριβώς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου», είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: «Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία του Αμερικανού πολίτη από το Ισλαμικό Κράτος»

    «Ειδεχθές έγκλημα» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Αμερικανού πολίτη, Πίτερ Κάσινγκ, καθώς και μελών των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας «από τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας παράλληλα όλα τα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας να «συστρατευτούν ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην τρομοκρατία και στο Ισλαμικό Κράτος».

    Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος αναφέρει στη δήλωσή του:

    «Η στυγερή δολοφονία του Αμερικανού πολίτη, Πίτερ Κάσινγκ, καθώς και μελών των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας από τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, αποτελεί ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.

    Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στις κοινότητες και τους πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής που δοκιμάζονται σκληρά από το πρωτόγονο και πρωτόγνωρο αυτό καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους.

    Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας και ιδίως της ευρύτερης περιοχής να συστρατευτούν ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην τρομοκρατία και στο Ισλαμικό Κράτος, ώστε να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι αυτουργοί αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων και να σταματήσουν να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

    [03] Πέρασε νικηφόρα από το Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός

    Αγχωτική νίκη, την πέμπτη στο φετινό πρωτάθλημα, πήρε ο Ολυμπιακός με τον Μίλαν Τόμιτς στην τεχνική ηγεσία, λόγω της απουσίας του ασθενούς Γιάννη Σφαιρόπουλου.

    Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 64-54 Ρεθύμνου στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», για την 6η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και «αναρριχήθηκαν» προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας (ο Παναθηναϊκός έχει ένα ματς λιγότερο).

    Εν τω μεταξύ, τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών πανηγύρισε η ΑΕΚ, στο ντεμπούτο του Ντράγκαν Σάκοτα στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

    Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν στις... λεπτομέρειες με 67-64 του μαχητικότατου Απόλλωνα Πατρών στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα για την 6η αγωνιστική, με τους Αχαιούς να συνεχίζουν να αγνοούν τη νίκη μακριά από το «σπίτι» τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 November 2014 - 17:30:22 UTC