Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οδ. Βουδούρης: «Δεν υπάρχει κοινή θέση» των ανεξάρτητων βουλευτών
  • [02] Σ. Βούλτεψη: Όλοι αυτοί οι θετικοί δείκτες πρέπει να περάσουν στην κοινωνία
  • [03] Το κρούσμα γρίπης των πτηνών στη Βρετανία δεν οφείλεται στο θανατηφόρο στέλεχος H5N1
  • [04] Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για τις «χρυσές βίζες»
  • [05] Οι πρόωρες γέννες η Νο 1 αιτία θανάτου των μικρών παιδιών
  • [06] Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Λουίς Νούνιες
  • [07] Τρεις εβδομάδες εκτός ο Μόντριτς

  • [01] Οδ. Βουδούρης: «Δεν υπάρχει κοινή θέση» των ανεξάρτητων βουλευτών

    «Δεν υπάρχει κοινή θέση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, διότι οι αφετηρίες και οι στοχεύσεις μας είναι τελείως διαφορετικές» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης αναφορικά με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Βουδούρης σημειώνει ότι ο συντονιστής της Ομάδας των Ανεξαρτήτων βουλευτών Πάρις Μουτσινάς έχει διολισθήσει «προς κυβερνητικές θέσεις, στήριξης στην ουσία αυτής της κυβέρνησης και προσπάθεια αποτροπής των εκλογών. Πραγματικά εκπλήσσομαι και στεναχωριέμαι γιατί βλέπω το φίλο μου τον Πάρι Μουτσινά να προσπαθεί μέσω αυτής της συντονιστικής αρμοδιότητας που του έχουμε εμπιστευθεί να προσπαθεί να περάσει μια γραμμή» τονίζει ο κ. Βουδούρης.

    Ερωτηθείς αν βλέπει το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βουδούρης υπογραμμίζει: «Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει, ακούγονται πολλά και προφανώς θα γίνονται διάφορα στο παρασκήνιο, μην είμαστε αφελείς. Η κυβέρνηση προφανώς θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να προσεγγίσει διάφορους βουλευτές και προφανώς από τους ανεξάρτητους. Τώρα έχουμε δει και στο παρελθόν καταστάσεις αντίστοιχες και θα ήταν τελείως αφελές να πιστέψουμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και τώρα. Αλλά εν πάση περιπτώσει και να το έχει κάνει, σε προσωπικό επίπεδο είναι αυτονόητο δικαίωμά του, δεν μπορεί όμως να μιλάει εξ ονόματος της κοινοβουλευτικής ομάδας».

    [02] Σ. Βούλτεψη: Όλοι αυτοί οι θετικοί δείκτες πρέπει να περάσουν στην κοινωνία

    «Όλοι αυτοί οι θετικοί δείκτες πρέπει να περάσουν στην κοινωνία» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφερόμενη στην ανάπτυξη που καταγράφηκε στο τρίτο τρίμηνο. Μιλώντας στον ΑΝΤ-1, σημείωσε ότι η πολιτεία γνωρίζει τα προβλήματα της κοινωνίας και ότι κάνει κινήσεις για να βγει από την κρίση. Για να επιτευχθεί αυτό όμως, τόνισε ότι «θα πρέπει να έχουμε κάνει ένα εθνικό σχέδιο», το οποίο όπως ανέφερε είναι σε εξέλιξη. «Η τρόικα θα έρθει» είπε η Σοφία Βουλτεψη και πρόσθεσε: «συζητούμε με τους εταίρους και τους δανειστές μας όλα μας τα θέματα». Η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχθηκε, ότι έγινε λάθος με τις δόσεις στην εφορία, αλλά υποστήριξε ότι ήταν «λάθος που δεν επηρέασε τους πολίτες». Σχετικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε βεβαία ότι «όταν έρθει η ώρα θα βρεθούν οι 180 και περισσότεροι βουλευτές και πως θα προχωρήσει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει το έργο της».

    Η Σοφία Βούλτεψη εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι τα σχέδια των στελεχών της «φέρνουν σύγχυση και θα οδηγήσουν στην χρεοκοπία. Ο λαός δεν είναι χρεοκοπημένος, περνάει δυσκολίες αλλά θα έρθει σε καλό δρόμο». Επέκρινε την αντιπολίτευση γιατί «η χούντα συνδέεται με την τρόικα» και έτσι προκαλείται σύγχυση στην ιστορική μνήμη και κατέληξε: «Στη χούντα δεν μπορούσαμε ούτε να κάνουμε πορείες, ούτε απεργίες».

    [03] Το κρούσμα γρίπης των πτηνών στη Βρετανία δεν οφείλεται στο θανατηφόρο στέλεχος H5N1

    Το κρούσμα γρίπης των πτηνών που εντοπίσθηκε σε αγρόκτημα της βόρειας Αγγλίας δεν οφείλεται στο θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης H5N1, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, καθώς οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη αρχίσει τη σφαγή χιλιάδων πουλερικών. Η ανακοίνωση γίνεται μία ημέρα αφού οι αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν κρούσματα γρίπης των πτηνών του στελέχους H5N8 σε αγρόκτημα της κεντρικής Ολλανδίας, αν και δεν είναι σαφές εάν οι δύο αυτές περιπτώσεις συνδέονται μεταξύ τους.

    Ο επικεφαλής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Βρετανίας Νάιτζελ Γκίμπενς δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι, αν και το στέλεχος της γρίπης των πτηνών στη βόρεια Αγγλίας προκαλεί σοβαρή ασθένεια στα πουλερικά, δεν συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έχει ορίσει ζώνη απαγόρευσης γύρω από το αγρόκτημα του Γιορκσάιρ και έχει αρχίσει η σφαγή των πουλερικών για να προληφθεί η μετάδοση της νόσου. Ωστόσο, θα χρειασθεί μέρες για να ταυτοποιηθεί το ακριβές στέλεχος του ιού. Χθες, οι αρμόδιες ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άρχισε η σφαγή 150.000 πουλερικών στο αγρόκτημα όπου εντοπίσθηκε το κρούσμα της γρίπης των πτηνών. Ο H5N8 δεν έχει ποτέ εντοπισθεί στον άνθρωπο.

    [04] Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για τις «χρυσές βίζες»

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Μιγκέλ Μασέντο παραιτήθηκε την Κυριακή, τρεις ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου που συνδέεται με υπόθεση διαφθοράς στη χορήγηση «χρυσών θεωρήσεων διαβατηρίων» σε αλλοδαπούς επενδυτές και οδήγησε στη σύλληψη πολλών δημοσίων λειτουργών. Ο Μιγκέλ Μασέντο δήλωσε ότι δεν φέρει προσωπική ευθύνη στην υπόθεση, πρόσθεσε ότι το πολιτικό του κύρος επλήγη και εξήγησε ότι έλαβε την απόφαση αυτή «για να υπερασπισθεί την κυβέρνηση, το κύρος του κράτους και την αξιοπιστία των θεσμών».

    Η πορτογαλική αστυνομία έχει συλλάβει ένδεκα άτομα, ανάμεσά τους τον διοικητή της υπηρεσίας ελέγχου των συνόρων της αστυνομίας Μανουέλ Ζαρμέλα Πάλος , τη γενική γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Αντόνια Ανες και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Πρωτοκόλλου και Συμβολαιογράφων Αντόνιο Φιγκερέντο. Σύμφωνα με το περιοδικό Expresso, η έρευνα δεν εμπλέκει τον Μιγκέλ Μασέντο, ωστόσο ο παραιτηθείς υπουργός Εσωτερικών έχει στενές σχέσεις με πολλούς εμπλεκομένους, και ιδιαίτερα με τον Αντόνιο Φιγκερέντο. Τρεις κινέζοι πολίτες κρατούνται επίσης και ανακρίνονται από την Παρασκευή. Από το 2012, οι χρυσές βίζες (συνολικά 1.649) έχουν εξασφαλίσει έσοδα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και έχουν χορηγηθεί σε Κινέζους, Ρώσους , Βραζιλιάνους και Νοτιοαφρικανούς επενδυτές, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

    [05] Οι πρόωρες γέννες η Νο 1 αιτία θανάτου των μικρών παιδιών

    Πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία οι επιπλοκές λόγω πρόωρης γέννησης έχουν ξεπεράσει πια κάθε άλλη αιτία παιδικού θανάτου. Πάνω από ένα στα δέκα μωρά στη Γη γεννιέται πρόωρα, ενώ περισσότερα από 3.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε ημέρα λόγω τέτοιων επιπλοκών, όπως ανακοινώθηκε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πρόωρου Τοκετού (ή Προωρότητας). Από τους συνολικά 6,3 εκατομμύρια θανάτους παιδιών κάτω των πέντε ετών που εκτιμάται ότι συνέβησαν το 2013, σχεδόν το 1,1 εκατομμύριο θάνατοι (ποσοστό 17,4%) αποδίδονται σε επιπλοκές εξαιτίας του πρόωρου τοκετού, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας επιστημονικής έρευνας, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Μπλακ της Σχολής Δημόσιας Υγείας Μπλούμπεργκ του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περοδικό The Lancet.

    Στην Ευρώπη τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων λόγω πρόωρου τοκετού (στο σύνολο των παιδικών θανάτων) καταγράφονται κατά σειρά στην ΠΓΔΜ, τη Σλοβενία, τη Δανία, τη Σερβία, τη Βρετανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

    [06] Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Λουίς Νούνιες

    Την πόρτα της φυλακής θα περάσει σήμερα ο Χοσέ Λουίς Νούνιες, ο οποίος κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία της δωροδοκίας από το ανώτατο δικαστήριο της Καταλονίας. Ο 83χρονος, ο οποίος από το 1978 έως το 2000 είχε διατελέσει πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης, ωστόσο, το αίτημά του για προσωρινή αναβολή εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε δεν έγινε δεκτό από την έδρα. Ο Νούνιες με το γιο του, Γιόσεπ Λουίς, κρίθηκαν ένοχοι και τιμωρήθηκαν με ποινή 2 ετών και δύο μηνών. Μετά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου διατάχθηκε η άμεση προφυλάκιση του Νούνιες.

    [07] Τρεις εβδομάδες εκτός ο Μόντριτς

    Χωρίς τον Λούκα Μόντριτς θα αγωνίζεται η Ρεάλ Μαδρίτης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Ο Κροάτης διεθνής μέσος υπέστη θλάση στη δεξιά γάμπα, χθες, στο φιλικό παιχνίδι της εθνικής ομάδας της χώρας του με την αντίστοιχη της Ιταλίας και αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στα μέσα του επόμενου μήνα. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ο Μόντριτς θα επιστρέψει στην ενδεκάδα της Ρεάλ για το παιχνίδι του τσάμπιονς λιγκ στις 27 Νοεμβρίου στην Ελβετία κόντρα στη Βασιλεία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 November 2014 - 9:30:29 UTC