Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών
  • [02] Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί έλλειψης φαρμάκων
  • [03] Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο
  • [04] Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο
  • [05] Τ. Πατρίκιος: Η ποίηση δημιουργώντας αμφιβολίες ανατρέπει τις καθιερωμένες βεβαιότητες για να καταλήξει όμως σε μια συλλογικότερη
  • [06] Ένα φιλί μεταφέρει έως και 80 εκατομμύρια βακτήρια

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών

    Συνάντηση δύο ωρών είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

    «Κάναμε μια ενδελεχή κουβέντα για όλα. Η διαπραγμάτευση προχωράει» ανέφερε ο υπουργός σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.

    Είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών και σε ερώτηση πότε θα επιστρέψει η τρόικα, απάντησε: «Ακόμα δεν το ξέρουμε».

    Επιπλέον, ύστερα από σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε: «Θα προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις μέσα στο χρονοδιάγραμμα».

    Ερωτηθείς δε αν αισθάνεται ότι τον «άδειασαν», απάντησε «όχι».

    [02] Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί έλλειψης φαρμάκων

    Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται καταγγελίες για σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης ανάγκης από τις οποίες προκύπτουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, ώστε να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων που αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί πώλησης και διάθεσης φαρμάκων.

    Το πρωί, επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, ο οποίος έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του στο πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων και παιδικών εμβολίων και έχει τονίσει πως εξαιτίας χαμηλής τιμής, μεγάλες ποσότητες φαρμάκων «φεύγουν» για το εξωτερικό. Ο κ. Λουράντος μάλιστα έχει υποστηρίξει ότι σε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα μεγάλης ζήτησης η έλλειψη δεν έχει προηγούμενο, ενώ πρόσφατα χαρακτήρισε το πρόβλημα «ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική κρίση».

    Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει εισαγγελέας.

    [03] Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο

    Στην αμερικανική πρεσβεία έφτασε η κεφαλή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια προσπάθησαν να θυροκολλήσουν ψήφισμα στην πρεσβεία, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν. Στο μεταξύ, προς την αμερικανική πρεσβεία κατευθύνεται και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, υπό το «βλέμμα» ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Οι διαδηλωτές βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

    [04] Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Της πορείας ηγείται, όπως κάθε χρόνο, η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης, την οποία μεταφέρουν μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Αυτή την ώρα η κεφαλή της πορείας βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών, και κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία. Ένα άλλο κομμάτι της πορείας βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας, ενώ προσυγκέντρωση πραγματοποιείται και στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή, αλλά ωστόσο διακριτική. Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, καθώς και η περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών. Επίσης, κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι.

    [05] Τ. Πατρίκιος: Η ποίηση δημιουργώντας αμφιβολίες ανατρέπει τις καθιερωμένες βεβαιότητες για να καταλήξει όμως σε μια συλλογικότερη βεβαιότητα

    «Πάντα φοβάμαι για κάτι, πάντα ελπίζω σε κάτι, πάντα προσπαθώ να γίνω ελεύθερος». Ανατρέποντας τη φράση του αγαπημένου του Νίκου Καζαντζάκη, ο Τίτος Πατρίκιος επιχείρησε να συμπυκνώσει τα συμπεράσματα της ζωής και της τέχνης του, για τα οποία μίλησε στο φετινό Tedx Athens, αλλά και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Καθισμένος σε μία μεγάλη πολυθρόνα στην κατάμεστη αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ο βραβευμένος ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, με την χαρακτηριστικά ήρεμη φωνή του μύησε το κοινό στα μυστικά της ποίησης, «μιας τέχνης που περισσότερο γράφεται και λιγότερο διαβάζεται».

    Σε μια εποχή που κυριαρχούν οι αντιλήψεις των άκρων, τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η ποίηση; «Στο να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση, στο να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τον απέναντι. Εάν δεν γνωρίσουμε τον άλλον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Θα είμαστε απομονωμένοι ο καθένας μέσα στις δικές του βεβαιότητες.

    Η ποίηση δημιουργώντας αμφιβολίες ανατρέπει τις καθιερωμένες βεβαιότητες για να καταλήξει όμως σε μια συλλογικότερη βεβαιότητα», ανέφερε ο Τίτος Πατρίκιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά την ομιλία στο Tedx Athens. Και συμπλήρωσε: «Αν δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν μπορεί να υπάρξει κατάληξη και συμπέρασμα. Όταν ξεκινάς μόνο από βεβαιότητες, έχεις προδιαμορφωμένο το συμπέρασμα, αγνοώντας την ίδια την πραγματικότητα, οπότε δεν είναι κατάληξη. Κατά την γνώμη μου τα πιο βάσιμα συμπεράσματα είναι εκείνα, τα οποία ξεκινούν και τελικά υπερβαίνουν τις ίδιες τις αμφιβολίες». «Η ποίηση έχει σκοπούς;» αναρωτήθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Τίτος Πατρίκιος για να δώσει μόνος του την απάντηση: «Ίσως έχει σκοπιμότητες, αποβλέποντας να εκφράσει ένα κοινωνικό σύνολο και να λειτουργήσει μέσα σε αυτό. Όταν όμως ο ίδιος ο ποιητής βάζει σκοπούς, τότε κινδυνεύει να την καταστρέψει. Ο περίφημος Γάλλος συγγραφέας Μπαλζάκ όταν ρωτήθηκε γιατί γράφει, είχε πει, με πολύ χιούμορ, για τη δόξα και το χρήμα. Εάν όμως γράφεις με σκοπό τη δόξα και το χρήμα είναι σίγουρο ότι θα τα χάσεις και τα δύο».

    [06] Ένα φιλί μεταφέρει έως και 80 εκατομμύρια βακτήρια

    Έως 80 εκατομμύρια βακτήρια μεταφέρονται από το ένα στόμα στο άλλο στη διάρκεια ενός φιλιού διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη -η πρώτη του είδους της- δείχνει επίσης ότι δύο σύντροφοι που φιλιούνται τουλάχιστον εννιά φορές μέσα στην ημέρα, καταλήγουν να μοιράζονται τις ίδιες κοινότητες μικροοργανισμών στο στόμα τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 November 2014 - 15:30:24 UTC