Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκ. Χαρδούβελης: Πρέπει να έρθουμε σε μια ασφαλή για τη χώρα συμφωνία με τους δανειστές και θα προλάβουμε
  • [02] Με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Βουλής συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Με τις μέγιστες δυνατές ποινές για διαφθορά θα τιμωρούνται οι γιατροί που λαμβάνουν «φακελάκια»
  • [04] Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
  • [05] Bloomberg: Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της βρίσκονται σε αδιέξοδο

  • [01] Γκ. Χαρδούβελης: Πρέπει να έρθουμε σε μια ασφαλή για τη χώρα συμφωνία με τους δανειστές και θα προλάβουμε

    «Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία που θα αφορά την επόμενη ημέρα, έχουμε συνείδηση της ευθύνης. Η διαπραγμάτευσή μας θα είναι σκληρή, ειλικρινής και αποτελεσματική. Θέλουμε συμφωνία που θα πηγαίνει τη χώρα μπροστά και θα το πετύχουμε» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έπειτα από την ωριαία συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

    Ο κ. Χαρδούβελης, στη μακροσκελή του δήλωση, πρόσθεσε: «Σήμερα, χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν ωφελούν οι λεονταρισμοί που συνήθως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Αυτή η χώρα τούς πληρώνει χρόνια τώρα και πάντα κατόπιν εορτής. Πρέπει να έρθουμε σε μια ασφαλή για τη χώρα συμφωνία με τους δανειστές και θα προλάβουμε». Δίνοντας προσωπικό τόνο στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οφείλει να προασπίζεται τη δημοσιονομική σταθερότητα και να αντιστέκεται στον λαϊκισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όσο περνάει από το χέρι του δεν θα επιτρέψει να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός και πως εργάζεται για να υπάρξει συνολική ρεαλιστική συμφωνία με τους δανειστές το συντομότερο δυνατό.

    Με σαφή αναφορά στα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τις ευθύνες του, ο κ. Χαρδούβελης είπε: «Κάποιοι, χωρίς κανένα κόστος ή θέλοντας να θολώσουν τα νερά και την πραγματικότητα, μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν μου έχουν φορτώσει. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί, όπως τα γνωρίζει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση, για μένα αυτό είναι αρκετό. Παραμένω αφοσιωμένος στο έργο μου, που είναι η ασφαλής μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας στη φάση της ανάπτυξης».

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η οικονομία ήδη σταθεροποιείται με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η καλή της πορεία θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα γίνουν. Μίλησε για φιλική σχέση με τους δανειστές, για την επόμενη μέρα και σημείωσε ότι η οικονομία θα ανακάμψει ταχύτερα μέσα σε κλίμα στήριξης από τους εταίρους. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, θα οργανώσουμε το κράτος και θα ανεβάζουμε διαρκώς το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων».

    «Αυτά θα γίνουν σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, το οποίο και υπηρετώ μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες» επισήμανε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

    [02] Με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Βουλής συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και της Συμβουλευτικής Διασκέψεως (Βουλής) της Κίνας Ντου Κινγκλίν (DU Qinglin) είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Κατά την υποδοχή του Κινέζου αξιωματούχου, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως αυτή η επίσκεψη είναι μία ακόμα απόδειξη της υψηλής στάθμης και του υψηλού επιπέδου των διμερών σχέσεων, που αναπτύσσονται με πολύ ταχείς ρυθμούς. Εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και επισήμανε: «Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, πραγματοποιήθηκαν τρεις σημαντικές επισκέψεις και τρεις επαφές, κατά τις οποίες είχα την ευκαιρία να δω τον Πρόεδρο της Κίνας, τον πρωθυπουργό και ξανά στο περιθώριο της Συσκέψεως στο Μιλάνο να ξαναδώ τον κ. Λι, όπου πραγματικά, μέσα από αυτές τις φιλικές επαφές, εμβαθύνουμε τη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες». Και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε πολύ τη συνεπή στήριξη που παρέχει η Κίνα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που πέρασε η ελληνική οικονομία και που περνάει σήμερα ακόμα ο ελληνικός λαός».

    Ο Κινέζος αξιωματούχος μετέφερε τους φιλικούς χαιρετισμού του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κεκιάνκ (Li Keqiang) στον κ. Σαμαρά και απένειμε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπογράμμισε ότι η Κίνα και η Ελλάδα είναι καλοί φίλοι και καλοί εταίροι, εντελώς αξιόπιστοι.

    [03] Με τις μέγιστες δυνατές ποινές για διαφθορά θα τιμωρούνται οι γιατροί που λαμβάνουν «φακελάκια»

    Με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, παρουσία του προκατόχου του, Άδ. Γεωργιάδη, ανακοίνωσε σήμερα μέτρα η υλοποίηση των οποίων εκτιμά ότι θα μειώσει τα φαινόμενα παραβατικότητας σε αυτό τον χώρο.

    Με τη νέα νομοθεσία θα επιβάλλονται και στον χώρο της Υγείας οι μέγιστες δυνατές ποινές που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τη διαφθορά.

    Στο εξής, όποιος δέχεται ή αξιώνει «φακελάκι» θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το μέγιστο της ποινής που έχει ορίσει ο νομοθέτης για το συγκεκριμένο αδίκημα, ενώ ακόμη και ανώνυμες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρού ή άλλου επαγγελματία υγείας θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

    [04] Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

    Την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, σε μια φάση, για τη διάθεση μιας έκτασης περίπου 915 στρεμμάτων στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», εκτός των ορίων της δημοτικής ενότητας του δήμου Κασσάνδρας, στην περιοχή Σάνη, στη Χαλκιδική, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο, δεδομένης της τοποθεσίας του, είναι κατάλληλο για την κατασκευή γηπέδου γκολφ 18 οπών διεθνών προδιαγραφών, καθώς και για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών και υποδομών τουρισμού και αναψυχής.

    [05] Bloomberg: Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της βρίσκονται σε αδιέξοδο

    Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ανθίσταται σε πιέσεις της τρόικας των πιστωτών για πρόσθετες εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό του 2015 ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο πρόσωπα που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων. Το αδιέξοδο εγκυμονεί τον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χωρίς δίχτυ ασφαλείας την 1η Ιανουαρίου (του 2015), μετά τη λήξη του προγράμματος στο τέλος του έτους, δήλωσαν τα ίδια πρόσωπα.

    Οι εκπρόσωποι της τρόικας - του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) - είναι εξοργισμένοι, επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα για να καλύψει το (δημοσιονομικό) κενό, μετά τη συζήτηση που είχαν νωρίτερα στον μήνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Το αδιέξοδο σημαίνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τα βήματα που απαιτούνται για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος βοήθειας και για το ό,τι θα ακολουθήσει, δήλωσαν οι δύο πηγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 2014 - 15:30:28 UTC