Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι βασικοί άξονες της πρότασης της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [02] Ι. Βρούτσης: Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες
  • [03] Τηλεδιάσκεψη τρόικας με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
  • [04] «Οι Ιρακινοί αρχίζουν να απωθούν τους τζιχαντιστές»
  • [05] Γ. Νταλάρας: Το ρεμπέτικο τραγούδι δίνει έναν μπούσουλα, δεν κάνει πολιτικό μανιφέστο
  • [06] Ελλάδα-Σερβία 0-2

  • [01] Οι βασικοί άξονες της πρότασης της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

    Θεσμικές αλλαγές που θα έχουν στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την αποκατάσταση του ρυθμιστικού ρόλου του προέδρου της Δημοκρατίας, τη διαφοροποίηση του τρόπου εκλογής του, τη διασφάλιση εξάντλησης της κυβερνητικής τετραετίας, είναι μερικές από τις αλλαγές που βρίσκονται στον πυρήνα της πρότασης που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Στόχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι να καταθέσει την πρότασή της έως τις 3 Δεκεμβρίου προκειμένου, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, να ληφθεί η απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής.

    Ο πρόεδρος της επιτροπής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα τους βασικούς άξονες, στους οποίους θα κινηθεί η πρόταση του κόμματός του για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

    [02] Ι. Βρούτσης: Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες

    Αυξάνονται καθημερινά οι αιτήσεις οφειλετών προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

    Έτσι, ενώ στις 10 Νοεμβρίου εκδόθηκαν 58 αποφάσεις, στις 13 Νοεμβρίου έφτασαν τις 891, για να ανέλθουν στις 1053 αποφάσεις, σήμερα. Ήδη, μέσα σε μία εβδομάδα λειτουργίας της νέας ρύθμισης έχουν εισπραχθεί από τα Ταμεία, ποσά που ανέρχονται στα 4.067.631,23 ευρώ, με τα περισσότερα από αυτά (2.028.681,99 ευρώ) να έχουν εισπραχθεί σήμερα.

    Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την περαιτέρω πορεία των υπαγωγών στη νέα ρύθμιση και τόνισε ότι, «συνιστά ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας για όσους θέλουν πραγματικά να μπουν στο δρόμο της ασφαλιστικής ευσυνειδησίας και της υπευθυνότητας».

    [03] Τηλεδιάσκεψη τρόικας με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

    Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας πραγματοποιήθηκε σήμερα για τα μεγέθη του Προϋπολογισμού του 2015, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών «η συζήτηση ήταν θετική και θα συνεχιστεί».

    [04] «Οι Ιρακινοί αρχίζουν να απωθούν τους τζιχαντιστές»

    Η στρατηγική της νέας κυβέρνησης του Ιράκ να στρατολογήσει τους Κούρδους και μέλη τοπικών φυλών για να βοηθήσουν στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους αρχίζει να αποδίδει καρπούς, υποστήριξε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη.

    Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι έχει δεσμευτεί ότι θα καταβάλει μισθό στους άνδρες των τοπικών φυλών, θα τους εξοπλίζει και θα τους εκπαιδεύει, ενώ προσφέρει και εγγυήσεις στους εθελοντές.

    "Αυτή η στρατηγική αποδίδει καρπούς" είπε ο Νικολάι Μλαντένοφ μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. "Οι κοινότητες αρχίζουν να ανακτούν εδάφη" πρόσθεσε.

    Η σφαγή των 322 μελών της φυλής Άλμπου Νιμρ από το Ισλαμικό Κράτος ώθησε και άλλες κοινότητες να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές, τόνισε ο Μλαντένοφ.

    Ο Βούλγαρος διπλωμάτης κάλεσε όλες τις άλλες οργανώσεις που δεν έχουν ταχθεί με το ΙΚ να συζητήσουν με τη Βαγδάτη για να επιλύσουν τις διαφορές τους και να πολεμήσουν και αυτές στο πλευρό της κυβέρνησης εναντίον των ισλαμιστών.

    [05] Γ. Νταλάρας: Το ρεμπέτικο τραγούδι δίνει έναν μπούσουλα, δεν κάνει πολιτικό μανιφέστο

    Στις ιστορικές διαδρομές του ρεμπέτικου τραγουδιού αναφέρθηκε ο Γιώργος Νταλάρας με αφορμή τις συναυλίες που θα δώσει σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, με θέμα το ρεμπέτικο (Rembetiko Unplugged: The Greek Blues), σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο Τύπου του ελληνικού προξενείου στο Μανχάταν.

    «Αυτή τη φορά, ήρθα εδώ για κάτι παλιό, που μας πάει πολύ πίσω, αλλά που έχει σχέση με την Αμερική» είπε ο ερμηνευτής και πρόσθεσε: «Οι συναυλίες μας δεν έχουν την ποικιλότητα που είχαν άλλες μας εμφανίσεις. Τώρα, επικεντρωνόμαστε σε ένα από τα πιο χρωματισμένα και αυστηρά κομμάτια του ελληνικού τραγουδιού».

    Ο Γιώργος Νταλάρας σημείωσε: «Εμείς οι νεότεροι αρχίζουμε και το ψάχνουμε το ρεμπέτικο. Και λέω νεότεροι, σε σχέση με τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Οι γενιές όμως που γέννησαν το ρεμπέτικο δεν έψαξαν ποτέ να το βρουν. Ο καιρός που έγραψαν τα τραγούδια δεν τους έδινε την πολυτέλεια να αναζητήσουν ούτε από πού ξεκινάει αυτό το τραγούδι, ούτε τι το συντηρεί σήμερα και ούτε το τι θα γίνει αύριο. Αν πάμε πίσω στην ιστορία του ρεμπέτικου, θα δούμε ότι ξεκινάει πολύ νωρίς, τον 18ο αιώνα. Αυτό το ρεμπέτικο, το οποίο γνωρίζουμε εμείς ως εθνικό τραγούδι, ξεκινάει πολύ νωρίς τη δεκαετία του ΄30. Από τότε αρχίζει ο κόσμος στην Ελλάδα να μιλάει για το ρεμπέτικο. Το ρεμπέτικο όμως είχε μια ιστορία εξήντα μέχρι ογδόντα χρόνων πίσω από το 1930. Ξεκινάει από τη Μικρά Ασία, κυρίως από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, περνάει από μια πολύ μικρή ομάδα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και κυρίως, το μεγάλο σώμα, γεννιέται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δηλαδή, το ρεμπέτικο τραγούδι έχει ρίζα στην Αμερική και αυτό το μαθαίνουμε σιγά σιγά. Γι αυτό λέω ότι οι δικές μας γενιές αρχίζουν και ψάχνουν».

    Σε μια περίοδο κρίσης είναι καλύτερα ο καθένας να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει στο άμεσο περιβάλλον του και να προστατέψει τις πεποιθήσεις του, τις αντιλήψεις του και κυρίως την αισθητική του, δήλωσε ο Γ. Νταλάρας τονίζοντας: «Πιστεύω λοιπόν ότι το ρεμπέτικο τραγούδι σ' αυτές τις εποχές δίνει έναν μπούσουλα. Δεν κάνει πολιτικό μανιφέστο».

    [06] Ελλάδα-Σερβία 0-2

    «Διαζύγιο» με τη νίκη έχει πάρει η Εθνική ομάδα, που ηττήθηκε και από τη Σερβία με 2-0 (60΄ Πέτροβιτς, 90΄+2 Γκούντελι) στον φιλικό αγώνα που διεξήχθη στα Χανιά και συμπλήρωσε έξι συνεχείς αγώνες χωρίς νίκη, αφού τελευταία φορά που «χαμογέλασαν» οι διεθνείς ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 2014 - 19:30:22 UTC