Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεισφέρουν αγόγγυστα στην προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης
  • [02] Ένταση στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού
  • [03] Χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ σε 450 πολύτεκνες αγρότισσες από τον ΟΓΑ
  • [04] Το προσεχές Σαββατοκύριακο, η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων Τράπεζας Πειραιώς - Γενικής Τράπεζας
  • [05] Με πολιτικό και μεταναστευτικό «άρωμα» η τελετή των λατινοαμερικάνικων βραβείων Grammy
  • [06] Οι ηλικιωμένοι που τρέχουν, διατηρούνται νεότεροι και περπατάνε καλύτερα

  • [01] Ν. Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεισφέρουν αγόγγυστα στην προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης

    Τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην προσπάθεια της χώρας για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας και την εθνική ανασυγκρότησή της, επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

    Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εξάρει παράλληλα το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στον Έλληνα πολίτη, στον συνάνθρωπο, παραστάτες στην ανάγκη και την αντιξοότητα, έχοντας κερδίσει την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, την οποία ανταποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο» παρατηρεί και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός προσβλέπει σε εσάς. Γνωρίζει ότι στέκεσθε φρουροί σε κάθε εσχατιά της ελληνικής γης και συμπαραστάτες της κοινωνίας σε κάθε δυσκολία. Γι' αυτό σας περιβάλλει με αγάπη, σας τιμά και σας ευχαριστεί».

    [02] Ένταση στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

    Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ήδη στις φυλακές βρίσκεται εισαγγελέας και αστυνομική δύναμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ηλικιωμένη γυναίκα, συγγενής Γεωργιανού κρατούμενου, συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, μια ομάδα κρατουμένων αντέδρασε προκαλώντας υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου, ενώ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ελαφρά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

    Ειδικότερα, περίπου 20 με 25 κρατούμενοι, αφού έσπασαν την κεντρική θύρα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, χτύπησαν ελαφρά κάποιους από αυτούς και στη συνέχεια κατέλαβαν το εσωτερικό θυρωρείο των φυλακών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, το επεισόδιο έληξε και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

    [03] Χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ σε 450 πολύτεκνες αγρότισσες από τον ΟΓΑ

    Χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ και τιμητικό έπαινο θα λάβουν από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), 450 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες, οι οποίες είναι ασφαλισμένες στον κλάδο κύριας ασφάλισης του Οργανισμού. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας, και η δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων από τις πολύτεκνες αγρότισσες, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου και θα διατηρηθεί έως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.

    «Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικό και Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες» δήλωσε αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης.

    [04] Το προσεχές Σαββατοκύριακο, η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων Τράπεζας Πειραιώς - Γενικής Τράπεζας

    Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των συστημάτων της Γενικής Τράπεζας στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το δίκτυο των 1.850 ΑΤΜ και τα συστήματα εξυπηρέτησης των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών θα λειτουργούν κανονικά ενώ από σήμερα το μεσημέρι θα παύσει η λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας εξυπηρέτησης πελατών (internet banking) που εξυπηρετεί τους πελάτες της Γενικής Τράπεζας. Από το απόγευμα της Κυριακής 23 Νοεμβρίου όλοι οι πελάτες θα εξυπηρετούνται από την πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής (winbank) της Τράπεζας Πειραιώς.

    Από την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 όλοι οι πελάτες της Γενικής Τράπεζας θα μπορούν να εξυπηρετούνται πλήρως για όλες τις συναλλαγές τους μέσω των 830 καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

    [05] Με πολιτικό και μεταναστευτικό «άρωμα» η τελετή των λατινοαμερικάνικων βραβείων Grammy

    Περισσότερο πολιτική παρά καλλιτεχνική χροιά είχε η φετινή απονομή των λατινοαμερικάνικων μουσικών βραβείων Grammy όπου μεγάλοι νικητές ήταν ο 46χρονος ισπανόφωνος τραγουδιστής Μαρκ Άντονι και ο μακαρίτης θρύλος της κλασικής κιθάρας και βιρτουόζος του φλαμέγκο, Πάκο ντε Λουθία. Η τελετή των βραβείων συνέπεσε με την τηλεοπτική ομιλία του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος εξήγγειλε το σχέδιο του για τη μεταναστευτική πολιτική ένα ζήτημα που είναι εξόχως σημαντικό για τους ισπανόφωνους των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ακροατήριο χειροκρότησε το πολιτικό συμπέρασμα της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, με το οποίο θα μπορούσε να επιτραπεί σε περίπου 5 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά να παραμείνουν και να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Το χειροκρότημα «μοιράστηκε» και στον Ισπανό τραγουδιστή Ενρίκε Ιγκλέσιας ο οποίος την ίδια ώρα αποδεχόταν το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης με το Παρίσι. «Απόψε δεν είναι μόνο μια ιστορική βραδιά για όλους του Λατίνους καλλιτέχνες, αλλά και για όλους τους Λατίνους που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες,» είπε ο 39χρονος τραγουδιστής προσθέτοντας το δικό του σχόλιο στην πολιτική προέκταση της μουσικής βραδιάς στο Λας Βέγκας. Στους μεγάλους νικητές της τελετής ήταν ο Μάρκ Άντονι που κέρδισε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο «σάλσα» άλμπουμ της χρονιάς αλλά και ο μεγάλος απών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Πάκο ντε Λουθία που πέθανε από καρδιακή προσβολή το Φεβρουάριο σε ηλικία 66 ετών. Στους νικητές της βραδιάς ήταν επίσης ο Πορτορικάνος τραγουδιστής Ρίκι Μάρτιν ο συμπατριώτης του Εδουάρδο Κάμπρα, ο τραγουδοποιός Αντρές Κάστρο και πολλοί άλλοι.

    [06] Οι ηλικιωμένοι που τρέχουν, διατηρούνται νεότεροι και περπατάνε καλύτερα

    Το τρέξιμο διατηρεί νεότερο έναν ηλικιωμένο, επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι, χάρη στο συχνό τζόκινγκ, ένας άνθρωπος τρίτης ηλικίας μπορεί να περπατάει όπως ένας 20χρονος, δαπανώντας περίπου την ίδια ενέργεια. Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι οι ηλικιωμένοι που προτιμούν να κάνουν απλώς περπάτημα ως άσκηση αντί για τρέξιμο, δαπανούν 22% περισσότερη ενέργεια από έναν 20χρονο. Με άλλα λόγια, για να περπατά κανείς καλά στα γεράματα, καλά θα κάνει να τρέχει επίσης κατά διαστήματα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ρότζερ Κραμ του Τμήματος Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Μπόουλντερ του Κολοράντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», μελέτησαν 30 υγιείς εθελοντές (15 άνδρες και 15 γυναίκες) με μέση ηλικία 69 ετών, οι οποίοι είτε έτρεχαν, είτε έκαναν περπάτημα για να εξασκηθούν, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα επί τουλάχιστον μισή ώρα κάθε φορά, για ένα διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. «Αυτό που βρήκαμε, είναι ότι οι ηλικιωμένοι που συμμετέχουν τακτικά σε αεροβικές δραστηριότητες, ιδίως κάνοντας τρέξιμο, έχουν χαμηλότερο μεταβολικό κόστος (δαπάνη ενέργειας) όταν περπατάνε, όχι μόνο σε σχέση με όσους συνομήλικούς τους κάνουν καθιστική ζωή, αλλά και σε σχέση με όσους μόνο περπατάνε για άσκηση», δήλωσε ο Ρότζερ Κραμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 November 2014 - 9:30:23 UTC