Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έξυπνη» τσάντα αποτρέπει την κλοπή
  • [02] Δικογραφία σε βάρος 16χρονου, που δημοσίευε άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών στο διαδίκτυο
  • [03] Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Τελεσίδικη η απόφαση απόλυσης του καθηγητή που έπαιρνε «φακελάκια» από φοιτητές
  • [04] Πατέρας πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γιο του, στα Μέγαρα
  • [05] Σεισμική δόνηση 4 βαθμών, βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς
  • [06] Ραντεβού στο Παρίσι με τους επικεφαλής της τρόικας
  • [07] Ξεκινά το πρώτο ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες
  • [08] Οι ηφαιστειακές εκρήξεις μετά το 2000 «φρέναραν» την άνοδο της θερμοκρασίας στη Γη

  • [01] «Έξυπνη» τσάντα αποτρέπει την κλοπή

    Μια «έξυπνη» τσάντα που αποτρέπει την κλοπή της, μικρά συναρμολογούμενα σκάφη που κινούνται με αιολική ενέργεια και παρέχουν υπηρεσίες εναλλακτικού, θαλάσσιου περιηγητικού τουρισμού, ένα αυτοϊσορροπούμενο δίτροχο ηλεκτροκίνητο όχημα εφοδιασμένο με λογισμικό που το καλείς στο σημείο όπου βρίσκεσαι και έρχεται μόνο του (!) και μια διαδικτυακή πλατφόρμα crowdfunding για τη χρηματοδότηση και συμμετοχή των πολιτών σε κοινωφελή έργα και δράσεις, είναι οι επιχειρηματικές ιδέες των τεσσάρων ομάδων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας «To biz or not biz?» και προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του (στις 24 και 25 Νοεμβρίου), το οποίο θα αναδείξει και τον νικητή.

    Εκτός της καινοτομίας που χαρακτηρίζει τις ιδέες, υπάρχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που -όπως προκύπτει από τη συνομιλία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τους «εγκεφάλους» αυτών των ιδεών- σχετίζονται με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, μέχρι και την ελπίδα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

    Η «έξυπνη» τσάντα που αποτρέπει την κλοπή της

    Η 24χρονη Λίλια Ραντουκάν, τελειόφοιτη στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης) συνέλαβε την ιδέα για την «έξυπνη» τσάντα που αποτρέπει την κλοπή της. Η τσάντα θα περιέχει έναν εσωτερικό μηχανισμό με αισθητήρες που αντιλαμβάνεται και ξεχωρίζει το χέρι του ιδιοκτήτη, ενώ ειδοποιεί άμεσα, αν ξένο χέρι επιχειρήσει να εισβάλει στο εσωτερικό της τσάντας. Μάλιστα, είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να πατήσει κάποιο κουμπί ενεργοποίησης ώστε να είναι φιλικό και προς άτομα μεγάλης ηλικίας, πρόσθεσε.

    [02] Δικογραφία σε βάρος 16χρονου, που δημοσίευε άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών στο διαδίκτυο

    Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, μέσω του διαδικτύου, με δράστη 16χρονο από τα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από πρόσφατες καταγγελίες τριών ανήλικων κοριτσιών (μιας 14χρονης και δύο 15χρονων) που μετέβησαν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ανέφεραν ότι άγνωστο άτομο είχε δημιουργήσει σελίδα στο «Facebook», στην οποία υπήρχαν άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων ήταν και φωτογραφίες των κοριτσιών που κατήγγειλαν το γεγονός.

    Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε, προέκυψαν τα στοιχεία του κατόχου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου, αλλά και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της ανωτέρω σελίδας στο διαδίκτυο, που όπως διαπιστώθηκε ήταν ο 16χρονος. Στο σπίτι του 16χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

    [03] Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Τελεσίδικη η απόφαση απόλυσης του καθηγητή που έπαιρνε «φακελάκια» από φοιτητές

    Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε τελεσίδικα την περίπτωση του καθηγητή, ο οποίος ζητούσε χρήματα από φοιτητές, προκειμένου να «περάσουν» το μάθημά του, επισημαίνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με αφορμή προσφυγή του καθηγητή κατά της απόλυσής του, με το επιχείρημα ότι έχει υποστεί οικονομική καταστροφή και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του. «Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αντιμετώπισε με τον πρέποντα τρόπο και τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες την προ ετών μεμονωμένη περίπτωση ενός μέλους του ΔΕΠ που είχε τότε προβεί σε πράξεις, τις οποίες έκρινε με τελεσίδικες αποφάσεις της η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία σέβεται πλήρως και ανεπιφύλακτα το ΠΑΜΑΚ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    «Αποτελεί κανόνα η απόλυτη καταδίκη πράξεων εκτροπής από την ακαδημαϊκή δεοντολογία» προσθέτει το ΠΑΜΑΚ, υπογραμμίζοντας ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση του καθηγητή «αντιμετώπισε με συναίσθηση ευθύνης και τηρώντας, σε όλο το χρονικό διάστημα της δικαστικής διαδρομής της, όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις του για τη διαχείριση παρόμοιων υποθέσεων».

    [04] Πατέρας πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γιο του, στα Μέγαρα

    Πατέρας πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 40χρονο γιο του, με κυνηγετική καραμπίνα, κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, μέσα στο σπίτι τους, στις 7 το πρωί, στα Μέγαρα. Τα αίτια του οικογενειακού επεισοδίου δεν έχουν γίνει γνωστά απο την αστυνομία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είναι χρήστης ναρκωτικών, κάτι που πιθανότατα σχετίζεται με το συμβάν. Ο πατέρας συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων, ενώ ο γιος νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

    [05] Σεισμική δόνηση 4 βαθμών, βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς

    Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε εστιακός βάθος 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός και στη Ζάκυνθο. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

    [06] Ραντεβού στο Παρίσι με τους επικεφαλής της τρόικας

    Στο Παρίσι μεταβαίνει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για να συναντηθεί, αύριο, με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους εκπροσώπους των δανειστών και να εξετασθεί το πλαίσιο της «επόμενης ημέρας» από το νέο έτος. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η σχετική απόφαση ελήφθη χθες το βράδυ. Σημειώνεται, ότι και χθες υπήρξε νέα αποστολή στοιχείων από την ελληνική πλευρά προς τους δανειστές, έπειτα από συνεχείς συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου και υπό τον πρωθυπουργό.

    [07] Ξεκινά το πρώτο ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες

    Ένα ξεχωριστό, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, κινηματογραφικό φεστιβάλ, το «Athens Adventure Film Festival», θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών (Κολλέγιο Ψυχικού), εκεί όπου αθλητές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι και εταιρείες εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να εντυπωσιάσουν το κοινό. Το πρώτο ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες όπως skiing, climbing, surfing, mountain biking, kayaking, alpinism, trail running, snowboarding και πολλές άλλες.

    Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

    - «Κινηματογραφικές ταινίες»: Θα πραγματοποιηθούν 20 προβολές με τις περισσότερες από αυτές να αποτελούν πρεμιέρες στη χώρα μας. Αφορούν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται με τη δύναμη του ανθρώπου μετατρέποντας τα στοιχεία της φύσης σε ένα ατέλειωτο πεδίο δράσης.

    - «Έκθεση φωτογραφίας» από καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους: Θα κοσμεί τους χώρους του φεστιβάλ ταξιδεύοντας το κοινό στις ομορφότερες «στιγμές» της Ελλάδας και του κόσμου. (Φωτογράφοι: Γκιριτζιώτης Μπάμπης, Δανιηλίδης Νικόλαος, Καλτσάς Κωνσταντίνος, Κατωπόδης Γεράσιμος, Λέφας Ηλίας, Ματσούκα Πηνελόπη.)

    - «Ομιλίες / Παρουσιάσεις»: Σύγχρονοι θρύλοι του ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού, άνθρωποι που επανειλημμένα άγγιξαν τα σωματικά και πνευματικά τους όρια, θα μιλήσουν για τις περιπέτειες τους.

    [08] Οι ηφαιστειακές εκρήξεις μετά το 2000 «φρέναραν» την άνοδο της θερμοκρασίας στη Γη

    Οι επιστήμονες ανέκαθεν γνώριζαν ότι, παρόλο που εντάσσονται στις φυσικές καταστροφές, οι εκρήξεις ηφαιστείων έχουν και μια θετική πλευρά: οι στάχτες τους, το διοξείδιο του θείου και τα άλλα υλικά που εκτινάσσουν στην ατμόσφαιρα, σκιάζουν τη Γη και την κρατούν πιο δροσερή. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις στον πλανήτη μας μεταξύ 2000 - 2013 μετρίασαν την κλιματική αλλαγή και «φρέναραν» την άνοδο της θερμοκρασίας, που κανονικά θα ήταν μεγαλύτερη, αν το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» δεν είχε αντισταθμιστεί εν μέρει από την ηφαιστειακή «ασπίδα».

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιστήμονα της ατμόσφαιρας Ντέιβιντ Ρίντλεϊ του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, που πρόκειται να κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης «Geophysical Research Letters», σύμφωνα με το «Science», εκτιμούν ότι τα μικροσκοπικά σωματίδια που εκτοξεύτηκαν από τα ηφαίστεια στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και τα οποία αντανακλούν ένα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στο διάστημα, εμπόδισαν την μέση παγκόσμια θερμοκρασία να αυξηθεί κατά 0,05 έως 0,12 βαθμούς Κελσίου στην χρονική περίοδο 2000 - 2013. Αυτή η επίδραση εκτιμάται ότι εξουδετέρωσε το 25% έως 50% της αναμενόμενης ανόδου της θερμοκρασίας κατ' αυτή την χρονική περίοδο εξαιτίας της συνεχούς συγκέντρωσης των «αερίων του θερμοκηπίου» στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, βοηθάει να εξηγηθεί γιατί τα τελευταία 15 χρόνια έχει «φρεναριστεί» η κλιματική αλλαγή, σε σημείο που οι μόνιμοι σκεπτικιστές να έχουν «σηκώσει κεφάλι» και να αμφισβητούν εκ νέου την πραγματικότητα του φαινομένου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 November 2014 - 9:30:26 UTC