Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Τζάγκρη: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ιδεολογικά στοιχεία πλέον
  • [02] Παραίτηση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Ι. Τζιφόπουλου
  • [03] Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν οι κτηνοτρόφοι
  • [04] Ιδιωτικός όμιλος παρείχε ιατρική περίθαλψη στους Σύρους απεργούς πείνας στο Σύνταγμα
  • [05] Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου - Παραμένει κρατούμενη η Βίκυ Σταμάτη
  • [06] Έρευνα σε ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, στο οποίο διέμενε ο Αλβανός πιστολέρο
  • [07] H κοινοπραξία FRAPORT AG - SLENTEL Ltd παίρνει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
  • [08] Μετά τις 15:00 ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

  • [01] Θ. Τζάγκρη: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ιδεολογικά στοιχεία πλέον

    «Στη συνάντησή μας με τον κ. Τσίπρα συζητήσαμε, αφενός την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και αφετέρου διαπιστώσαμε τη σύγκλιση σε ό,τι αφορά στο θέμα της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή», δήλωσε η Θεοδώρα Τζάγκρη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» για τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πρόσθεσε πως «υπάρχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος και να αποκτήσει ηγεμονικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά» και σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα προοδευτικό χαρακτηριστικό ούτε εκλογικό χαρακτήρα. Δεν έχει ιδεολογικά στοιχεία πλέον. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο είναι να πάμε σε μια ξεκάθαρη, αυτοδύναμη νίκη και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους δικούς μας όρους με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ. Θα σας το πω αγγλικά: με whatever it takes θα πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει ό,τι χρειαστεί».

    Συνεχίζοντας με το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Οποιοσδήποτε άλλος αυτήν τη στιγμή θα ήταν καλύτερος από τον κ. Βενιζέλο για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια πλήρως απολίτικη προσωπικότητα. Έχει μοναδικό του κριτήριο την προσωπική του ατζέντα και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ και το οδηγεί καθημερινά στην εξαφάνιση».

    [02] Παραίτηση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Ι. Τζιφόπουλου

    Την παραίτηση του αναπληρωτή πρύτανη, καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου, έκανε αποδεκτή ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, μετά τη δημοσιοποίηση -από το Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος Φιλολογίας- παλαιότερης τηλεοπτικής συνέντευξης του πρώτου, στην οποία ανέφερε ότι «φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας», καθώς και ότι «εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου».

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ αναφέρεται:«Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου.Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε., δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.».

    Με βάση τον νέο νόμο οι αντιπρυτάνεις ορίζονται από τον Πρύτανη και ο αντικαταστάτης του κ.Τζιφόπουλου αναμένεται να οριστεί εντός των επόμενων ημερών.

    [03] Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν οι κτηνοτρόφοι

    Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα, προκειμένου να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

    Νωρίτερα, εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Καρασμάνη και τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στους οποίους έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κτηνοτροφίας, που φέτος έχει πληγεί σημαντικά από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά.

    Μεταξύ άλλων, οι κτηνοτρόφοι ζητούν την αποπληρωμή των οφειλών της εξισωτικής αποζημίωσης, την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 χωρίς περικοπές, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς και του καταρροικού πυρετού, την άμεση ρύθμιση του θέματος των βοσκοτόπων, την άμεση έκδοση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των ποιμνιοστασίων με νομιμοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης και την πληρωμή των βιολογικών προγραμμάτων που εκκρεμεί εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως αναφέρουν.

    Αρχικά, οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Πλατεία Αττικής, όπου επικράτησε ένταση όταν κάποιοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο και απωθήθηκαν από την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χημικών.

    Ακολούθησε πορεία και συγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη, όπου βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο είχε αποκλειστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο.

    Όμως, ένταση και διαφωνίες επικράτησαν και μεταξύ των κτηνοτρόφων, καθώς εκπρόσωποι ομοσπονδιών ήταν αντίθετοι στην προοπτική συνάντησης με την πολιτική ηγεσία, ζητώντας να κατέβει ο κ. Καρασμάνης στην είσοδο του υπουργείου και να απευθυνθεί σε όλους.

    Στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων παρόντες ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος στον αγώνα των κτηνοτρόφων και χαρακτήρισε τεράστιες τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στην κτηνοτροφία.

    [04] Ιδιωτικός όμιλος παρείχε ιατρική περίθαλψη στους Σύρους απεργούς πείνας στο Σύνταγμα

    Ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι, καθώς βρίσκονται στην έκτη μέρα απεργίας πείνας, Σύροι μετανάστες περιμένουν στην ουρά για να εξεταστούν από γιατρούς, μπροστά από τα τρία ασθενοφόρα, που με πρωτοβουλία του ομίλου «Υγεία», εγκαταστάθηκαν για σήμερα στην πλατεία Συντάγματος.

    Μικρά παιδιά, γυναίκες, κάποιες υποβασταζόμενες, και άνδρες δέχονται τη βοήθεια των 20 γιατρών που η διοίκηση του «Υγεία» έστειλε προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν προβλήματα υγείας, να βοηθήσουν όσους έχουν κάποιο πρόβλημα, να δώσουν φάρμακα σε όσους δεν παίρνουν την αγωγή τους και να νοσηλευτούν αν χρειαστεί, δωρεάν, στα νοσοκομεία του ομίλου.

    [05] Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου - Παραμένει κρατούμενη η Βίκυ Σταμάτη

    Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ενώ παραμένει κρατούμενη η σύζυγος του πρώην υπουργού 'Αμυνας, Βίκυ Σταμάτη.

    Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (τρία έναντι δύο), αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, που παραμένει στη φυλακή επί 2,5 χρόνια. Στην κατηγορουμένη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

    Στο άκουσμα της απόφασης, η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο πατέρας της σηκώθηκε αμέσως από το εδώλιο και αγκάλιασε και φίλησε την κόρη του. Με χειροκροτήματα και λυγμούς ανακούφισης αντέδρασαν και οι οικείοι της κατηγορουμένης που βρίσκονταν στην αίθουσα.

    Με απόφασή του, το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτή αντίστοιχη αίτηση που είχε υποβάλει η κατηγορουμένη Βίκυ Σταμάτη, η οποία εδώ και μήνες νοσηλευέται φρουρούμενη με ψυχολογικά προβλήματα στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο.

    Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση των εισαγγελέων έδρας.

    [06] Έρευνα σε ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, στο οποίο διέμενε ο Αλβανός πιστολέρο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, από το πρωί, έρευνα της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, σε ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, κοντά στο νυχτερινό μαγαζί, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ ένας 31χρονος Αλβανός τραυματίζοντας περίπου 15 άτομα.

    Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου φαίνεται πως αναγνώρισε τον δράστη της επίθεσης σε φωτογραφία που παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός κακοποιός φέρεται να είχε νοικιάσει κάποιο δωμάτιο όπου έμενε μαζί με κάποιο άλλο άτομο.

    Οι αστυνομικοί ερευνούν, επίσης, τη διαδρομή που ακολούθησε ο αδίστακτος κακοποιός μέσω καμερών ασφαλείας και κυκλοφορίας στη γύρω περιοχή του Πειραιά, αλλά και της Αθήνας.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες εντοπίστηκε το τζιπ που είχε ενοικιάσει ο δράστης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τα άλλα άτομα που φέρονται να εμφανίζονται στο βίντεο μαζί του πριν την επίθεση.

    [07] H κοινοπραξία FRAPORT AG - SLENTEL Ltd παίρνει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

    Με εφάπαξ τίμημα 1,234 δισ. ευρώ και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, η κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd ανακηρύχτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ο προτιμητέος επενδυτής προσέφερε για την Ομάδα Α 609 εκατ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 11,3 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό και 625 εκατ. ευρώ και 11,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για την Ομάδα Β αντίστοιχα. Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν ανέρχονται σε περίπου 330 εκατ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων ετών, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος.

    [08] Μετά τις 15:00 ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, γνωστό ως «Βίλα Σαίντ» που ευρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα των Παρισίων, θα διεξαχθούν και αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους της τρόικας. Οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και υπολογίζεται ότι κατά την πρώτη σημερινή μέρα θα κρατήσουν έως πολύ αργά το βράδυ.

    Αύριο Τετάρτη η έναρξη των συζητήσεων προβλέπεται από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα. Παρ' όλα αυτά δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο.

    Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, έφθασε στο Παρίσι το μεσημέρι με το κυβερνητικό αεροπλάνο.

    Στην ομάδα συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Από το γραφείο του πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου, από δε το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαππας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 2014 - 13:30:26 UTC