Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαρύ το «κατηγορώ» του εισαγγελέα για τον Θ. Τσουκάτο
  • [02] Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης 700 μεταναστών
  • [03] Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
  • [04] Στον σταθμό «Κορυδαλλός» έφτασε ο «μετροπόντικας»
  • [05] Το Lagonisi Resort στα επενδυτικά σχέδια του Σαουδάραβα πρίγκιπα
  • [06] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hellas online από τη Vodafone
  • [07] «Προχωρά η συζήτηση με την τρόικα»

  • [01] Βαρύ το «κατηγορώ» του εισαγγελέα για τον Θ. Τσουκάτο

    Ο άλλοτε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος είναι ανάμεσα στους 64 κατηγορούμενους στην υπόθεση της SIEMENS για τους οποίους ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητά την παραπομπή τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Με την πολυσέλιδη πρόταση του ο Εισαγγελέας Εφετών, αναπληρωτής Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνός Μπρης, ζητά την παραπομπή του άλλοτε ισχυρού μέλους του ΠΑΣΟΚ για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του Ν1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, κατηγορία που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

    Κατά την εισαγγελική κρίση ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος πρέπει να δικαστεί για την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του και φαίνεται να κατατέθηκαν σε δύο εμβάσματα από την SIEMENS. Ο κ. Μπρης θεωρεί πως το επίμαχο ποσό σχετίζεται με την υπόθεση της "σύμβασης 8002" του ΟΤΕ με την γερμανική εταιρία και είχε τελικούς αποδέκτες στελέχη του ΟΤΕ.

    [02] Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης 700 μεταναστών

    Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες διεξάγεται η επιχείρηση διάσωσης των 700 μεταναστών που βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις», υπό σημαία Κιριμπάντι, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο, ανοικτά της Ιεράπετρας.

    Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εκτός από τους μετανάστες στο πλοίο βρίσκονται και ένοπλοι.

    Το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού.

    [03] Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Παράλληλα, έχουν εξαγγείλει, τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 14:00. Στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Γενική πανεργατική 24ωρη απεργία, έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.

    [04] Στον σταθμό «Κορυδαλλός» έφτασε ο «μετροπόντικας»

    Την είσοδό του στον Σταθμό «Κορυδαλλός» έκανε σήμερα το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων, ο γνωστός «μετροπόντικας» που έχει κατασκευάσει συνολικά 2,110 μέτρα σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» (μήκους 7,6 χλμ. σήραγγας, με 6 σταθμούς).

    Το εργοτάξιο του σταθμού στην Πλατεία Ελευθερίας επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μαζί με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλο, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Χρ. Τσίτουρα και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρακολούθησαν την πρόοδο των εργασιών.

    «Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είμαι πολύ ευτυχής, γιατί προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ήδη έχει κατασκευαστεί περίπου το 1/3 του. Ήρθαμε σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας, μια λαϊκή συνοικία, όπου οι άνθρωποι του μόχθου θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται με το Μετρό και να φθάνουν ως το Σύνταγμα μέσα σε 15 λεπτά. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα, που έχουν κατασκευαστεί στη νοτιοδυτική Αθήνα, μια περιοχή, που έχει ανάγκη από υποδομές», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    [05] Το Lagonisi Resort στα επενδυτικά σχέδια του Σαουδάραβα πρίγκιπα

    Το Lagonisi Resort είναι μία από τις επενδύσεις που ενδιαφέρουν το Σαουδάραβα πρίγκιπα, Αουαλιντ Μπιν Ταλάλ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, όπως πρόεκυψε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τις συζητήσεις που είχε στο Ριάντ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

    Ο πρίγκιπας επαναβεβαίωσε το επενδυτικό του ενδιαφέρον για τη χώρα μας και υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει δηλώσει την πρόθεσή του να «φέρει» στην Ελλάδα τη διάσημη αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons αλλά και την αλυσίδα Ruffles Resort.

    [06] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hellas online από τη Vodafone

    Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της hellas online από τη Vodafone Ελλάδας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ποσοστού 72,7% που κατείχαν στην hellas online οι εταιρείες Intracom Holdings και World Equities Investments Holdings SA".

    Kατέχοντας ήδη μερίδιο 18,4% στην hellas online, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό της ποσοστό Vodafone Ελλάδας, πλέον ανέρχεται στο 91,2%.

    Η Vodafone Ελλάδας και η hellas online, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, ως ξεχωριστές εταιρείες, συνεχίζοντας και διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους, πάντα με επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών κινητής και σταθερής επικοινωνίας, καθώς και την παροχή της βέλτιστης εξυπηρέτησης, των πελατών τους.

    [07] «Προχωρά η συζήτηση με την τρόικα»

    Η συζήτηση προχωρά αναλυτικά και διεξοδικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Αυτό σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.

    Την Τετάρτη η έναρξη των συζητήσεων προβλέπεται από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Γκ. Χαρδούβελης: Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 2014 - 19:30:24 UTC