Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνονται οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων
  • [02] Ν. Αναστασιάδης:«Καλούμε την 'Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων »

  • [01] Αυξάνονται οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

    «Οι οφειλέτες πρέπει να θυμούνται ότι μπορούν να ωφεληθούν από τις πολλές δόσεις του νέου σχήματος μέσα στα χρονικά περιθώρια που θέτει ο νόμος» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και τονίζει:«Μετά το τέλος της εφαρμογής της νέας ρύθμισης θα επανέλθουμε στη βασική ρύθμιση του νόμου 4152/13, που προβλέπει τη ρύθμιση των οφειλών σε 12 δόσεις».

    Η ρύθμιση των 100 δόσεων απευθύνεται κυρίως στους μικρούς οφειλέτες, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο πλήθος των οφειλετών

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι 124.754 από τους 220.615 οφειλέτες δηλαδή σχεδόν ο ένας στους έξι, οφείλουν ποσά έως 15.000 ευρώ.

    Κυβερνητική πηγή, η οποία κλήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσειδημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, οι εκπρόσωποι των δανειστών ασκούν έντονες πιέσεις για αλλαγές στο σχήμα της νέας ρύθμισης, δεν αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιων πιέσεων, διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση εμμένει με αποφασιστικότητα στη διατήρηση της ρύθμισης, η οποία ελήφθη για να ανακουφίσει και να διευκολύνει τους οφειλέτες. Η ίδια πηγή ανέφερε, ότι ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές στο μέλλον, «όχι πάντως από αυτή την κυβέρνηση», αποκλείεται να θιγούν όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση.

    [02] Ν. Αναστασιάδης:«Καλούμε την 'Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων »

    Μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".«Εύχομαι το συντομότερο δυνατόν να συνειδοτοποιήσει και η Τουρκία ότι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει όφελος, όχι απλώς των Τουρκοκυπρίων, αλλά και των γειτόνων στην περιοχή, είναι να τερματίσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να επιτρέψει μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος» τονίζει ο κ. Αναστασιάδης.

    Αναφερόμενος στον τριμερή διάλογο Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου, ξεκαθαρίζει πως δεν στρεφεται εναντίον της όποιας τρίτης χώρας, υπονοώντας σαφώς την Τουρκία, την οποία καλεί να συμμετάσχει σε κοινές προσπάθειες για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και για τη δημιουργία κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    Ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει την πεποίθηση πως «η ανεύρεση υδρογονανθράκων δεν θα πρέπει ποτέ να αποτελεί την αιτία τριβής και συγκρούσεων(...)» αλλά αντίθετα «θα έπρεπε να αποτελεί κίνητρο για όλους τους εμπλεκόμενους ώστε το συντομότερο δυνατόν να λυθεί το κυπριακό.

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζει εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης και του λαού, τη βαθύτατη εκτίμηση και ικανοποίηση για την έμπρακτη συμπαράσταση της Ελλάδας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που περνά η Κυπριακή Δημοκρατία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 November 2014 - 13:30:21 UTC