Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΣΕΒΕΕ: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις έκλεισε από το 2008 έως το 2013
  • [02] Με την υπογραφή κοινής δήλωσης, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι
  • [03] Απεργούν οι πιλότοι της Λουφτχάνσα Δευτέρα και Τρίτη

  • [01] ΓΣΕΒΕΕ: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις έκλεισε από το 2008 έως το 2013

    Ο κ. Καββαθάς ανέπτυξε ένα εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα τους άξονες δράσης και στρατηγικής της ΓΣΕΒΕΕ Έκανε λόγο για επιλογή συγκεκριμένων κλάδων που θα διαδραματίσουν τον ρόλο της «ατμομηχανής». Βασικά κριτήρια για την επιλογή αυτών των κλάδων, όπως είπε θα είναι η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και οι διασυνδέσεις που μπορούν να έχουν με άλλους κλάδους της οικονομίας.

    «Η κλίμακα της ανάπτυξης πρέπει να σχεδιαστεί με βάση επιχειρηματικές μονάδες μικρού και μεσαίου μεγέθους. Η επιλογή αυτής κλίμακας υπαγορεύεται από το ίδιο το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, αλλά και από το γεγονός ότι η απασχόληση στην κλίμακα αυτή είναι μαζικότερη και περισσότερο ανθεκτική »τόνισε ο κ. Καββαθάς.

    «Το ζήτημα της χρηματοδότησης της ανάπτυξης δεν είναι δυνατό να αφεθεί στην άναρχη ιδιωτική πρωτοβουλία. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης οφείλει να προέλθει από έναν προϋπολογισμό (και όχι απλώς από ένα πρόγραμμα) δημοσίων επενδύσεων, ο οποίος πρέπει να οικοδομηθεί έτσι ώστε να έχει αντικυκλικό χαρακτήρα και προσανατολισμό τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ .Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΒΕΕ έχει ήδη προτείνει την εξαίρεση του ελλείμματος του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων από το συνυπολογισμό του στο συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα» είπε μεταξύ άλλων οπρόεδρος της συνομοσπονδίας.

    [02] Με την υπογραφή κοινής δήλωσης, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι

    Με την υπογραφή κοινής δήλωσης για τον χριστιανικό διάλογο αλλά και αναφορές στην ανησυχητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, ολοκληρώθηκε, στο Φανάρι, η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου. Στο κοινό ανακοινωθέν - τονίζεται η ανάγκη για τη συνέχιση του ενδοχριστιανικού διαλόγου στην παράδοση που έχει ξεκινήσει μετά την άρση σχίσματος, αλλά και για πρώτη φορά τίθενται ευθέως πολιτικά ζητήματα, όπως η επιβίωση των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

    Στο κοινό ανακοινωθέν -που οι δύο Εκκλησίες και οι δύο προκαθήμενοι είχαν επεξεργαστεί κατά διάρκεια της προετοιμασίας της επίσημης επίσκεψης- τονίζεται η ανάγκη για τη συνέχιση του ενδοχριστιανικού διαλόγου στην παράδοση που έχει ξεκινήσει μετά την άρση σχίσματος, αλλά και για πρώτη φορά τίθενται ευθέως πολιτικά ζητήματα, όπως η επιβίωση των χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Οι χριστιανικές κοινότητες απειλούνται με πλήρη εξαφάνιση, τονίζεται στο ανακοινωθέν, στο οποίο επισημαίνεται: «Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε μια Μέση Ανατολή χωρίς χριστιανούς».Μετά την υπογραφή της κοινής διακήρυξης ακολούθησε γεύμα στο οποίο παρακάθισε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Αμέσως μετά το πέρας του γεύματος ο Πάπας αποχώρησε εν μέσω κωδωνοκρουσιών και ισχυρών μέτρων ασφαλείας. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί πανηγυρική θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, κατά τη διάρκεια της οποίας το Σύμβολο της Πίστεως ("Πιστεύω") στην αρχική ελληνική εκδοχή του διαβάστηκε από τον άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

    Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε εκδηλώσεις που έγιναν στο Φανάρι εκπροσώπησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Αμανατίδης.

    [03] Απεργούν οι πιλότοι της Λουφτχάνσα Δευτέρα και Τρίτη

    Το συνδικάτο των γερμανών πιλότων καλεί σε απεργία αύριο, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη, στον γερμανικό αερομεταφορέα Λουφτχάνσα μετά την αποτυχία των συνομιλιών για συνταξιοδοτικά ζητήματα. Η Λουφτχάνσα ανακοίνωσε πως η απεργία είναι τελείως δυσανάλογη και ζήτησε την άμεση επανάληψη των συνομιλιών.

    Η διένεξη σχετικά με τις αλλαγές που προτείνονται σε ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων που είχε διαμορφωθεί πριν από δεκαετίες, έχει οδηγήσει φέτος σε επανειλημμένες απεργίες οι οποίες έχουν δυσχεράνει τις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας.

    Η Λουφτχάνσα ανακοίνωσε πως η απεργία είναι τελείως δυσανάλογη και ζήτησε την άμεση επανάληψη των συνομιλιών. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έκανε παραχωήσεις κατά τις πρόσφατες συνομιλίες, προσφέροντας μεταξύ άλλων μια μισθολογικής αύξησης 5%, αλλά επανέλαβε πως δεν θα δεχθεί το αίτημα οι νέοι πιλότοι, όπως κι αυτοί που εργάζονται ήδη στην εταιρία, να μπορούν να συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 55 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 November 2014 - 13:30:22 UTC