Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Παπαδημούλης: Η στάση της τρόικας είναι μήνυμα και στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ο χάρτης των ανεξάρτητων βουλευτών μετά την ανεξαρτητοποίηση του Π. Μελά
  • [03] Εντοπίστηκε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά το Καλάσνικοφ του Αλβανού πιστολέρο
  • [04] Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ερευνητής Δημήτρης Τριχόπουλος
  • [05] Τέταρτη αρκούδα νεκρή, για το 2014, σε τροχαίο ατύχημα

  • [01] Δημ. Παπαδημούλης: Η στάση της τρόικας είναι μήνυμα και στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

    «Η στάση της τρόικας που τα θέλει όλα οφείλεται στο ότι θεωρεί την κυβέρνηση τελειωμένη, δεδομένη, αλλά είναι ένα μήνυμα και στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θα έχουμε δυσκολίες μπροστά μας. Αυτό που ισχυριζόμαστε είναι ότι με τη δύναμη της στήριξης του ελληνικού λαού, μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευτεί και να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από την κυβέρνηση του «ναι σε όλα».

    Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει: «Και το δεύτερο Παρίσι απέδειξε αυτό που είχε αποδείξει το πρώτο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι τις κόκκινες γραμμές τις βάζει η τρόικα και το αποτέλεσμα είναι ταπεινωτικό, για την κυβέρνηση. Τώρα, η κυβέρνηση πήγε στο Παρίσι για δεύτερη φορά παρακαλώντας την τρόικα, που θα έδιωχνε, να ξαναγυρίσει. Αυτό και μόνο δείχνει το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης η οποία, ενώ λέει «ναι σε όλα» στην τρόικα, παριστάνει το λιοντάρι μπας και πείσει κανένα Έλληνα ψηφοφόρο».

    Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι «θα μπορούσε η αναζήτηση συναίνεσης για τον ΠτΔ να υπάρχει και πριν από τις εκλογές. Το πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος τον ΠτΔ. Δυστυχώς, η σπουδή του κ. Σαμαρά να τορπιλίσει την πρόταση είτε για συνάντηση Τσίπρα - Σαμαρά είτε για σύσκεψη υπό τον ΠτΔ όλων των αρχηγών κόβει αυτή τη δυνατότητα. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύουμε να χτυπάμε κλειστές πόρτες.. Εμείς πιστεύουμε ότι ο ΠτΔ πρέπει να εκλεγεί με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία συμμερίζομαι απολύτως και στη διαμόρφωση της οποίας έχω συμβάλει».

    [02] Ο χάρτης των ανεξάρτητων βουλευτών μετά την ανεξαρτητοποίηση του Π. Μελά

    Τους 24 βουλευτές απαριθμούν συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Παναγιώτη Μελά, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μελά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν πλέον με 12 βουλευτές.

    Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον 16 που έχουν ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και 8 ακόμη είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα. Σύνολο 24 βουλευτές.

    Οι ανεξαρτητοποίηση του κ. Μελά έρχεται μετά τη δημόσια δήλωσή του ότι θα πράξει κατά συνείδηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αντίδραση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

    Ο ίδιος ο κ. Μελάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πριν από λίγο απέδωσε την απόφασή του στις «αισχρότητες», κατά δήλωσή του, με τις οποίες αντιμετωπίστηκε η δημόσια τοποθέτησή του για το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και συνδέει τη στάση του με τις δηλώσεις της κ. Ξουλίδου.

    [03] Εντοπίστηκε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά το Καλάσνικοφ του Αλβανού πιστολέρο

    Το πυροβόλο όπλο Καλάσνικοφ, του αλβανικής καταγωγής κακοποιού, Αρμπέρ Μπάκο, εντοπίστηκε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1.

    Στο σημείο καταδύθηκαν άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών παρουσία ανδρών της ασφάλειας Αττικής και της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και εντόπισαν το συγκεκριμένο όπλο.

    Αρχικά οι έρευνες την προηγούμενη εβδομάδα είχαν γίνει στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου χωρίς αποτέλεσμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο των ερευνών υποδείχθηκε από τον προφυλακισθέντα. Η πύλη Ε-1 είναι κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην περιοχή της Δραπετσώνας.

    Υπενθυμίζεταιότι, ο31χρονος στις 22 Νοεμβρίου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

    [04] Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ερευνητής Δημήτρης Τριχόπουλος

    Έναν κορυφαίο Έλληνα ερευνητή έχασε, στις 2 τα ξημερώματα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα. Ο ακαδημαϊκός και διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Αθηνών Δημήτρης Τριχόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών στην καρδιολογική μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα, από οξύ καρδιακό επεισόδιο.

    [05] Τέταρτη αρκούδα νεκρή, για το 2014, σε τροχαίο ατύχημα

    Θανατηφόρο τροχαίο, το τέταρτο συνολικά για το 2014, με θύμα αρκούδα, σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, στον κάθετο άξονα «Κοζάνη - Φλώρινα - Νίκη» της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κλειδιού.

    Η περιορισμένη ορατότητα λόγω της πυκνής ομίχλης, είχε ως αποτέλεσμα διερχόμενο όχημα να παρασύρει και να σκοτώσει ακαριαία ενήλικη αρκούδα ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και το αυτοκίνητο.

    Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας και έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος όπου και διαπίστωσε το θάνατο του ζώου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 December 2014 - 11:30:29 UTC