Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς θα διεκδικήσει αποστασίες για να εκλέξει Πρόεδρο
  • [02] Χαλάει ο καιρός - Ισχυρές καταιγίδες αύριο σε όλη τη χώρα
  • [03] Απολογείται ο Αλβανός «πιστολέρο» του Μικρολίμανου
  • [04] Στις κάλπες σήμερα και αύριο οι δικηγόροι
  • [05] Και φέτος, θα στολιστεί ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο με κουτιά από γάλα
  • [06] Περιορίστηκε η πτώση στις τιμές του πετρελαίου
  • [07] Την 1η Οκτωβρίου στη Μοντάνα παντρεύτηκε η Σκάρλετ Γιόχανσον
  • [08] Γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών Ισραήλ και Παλαιστινίων
  • [09] Πλούσιο σε... «συναντήσεις» το νέο πρόγραμμα του Ιανού
  • [10] Πρεμιέρα για την «Κοιλάδα των εκπλήξεων» του Πίτερ Μπρουκ στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς θα διεκδικήσει αποστασίες για να εκλέξει Πρόεδρο

    Την εκτίμηση ότι το πολιτικό κλίμα γίνεται πολωτικό και οδηγεί σε σύγκρουση εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις με επίκεντρο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα διεκδικήσει αποστασίες για να εκλέξει Πρόεδρο» και έκανε λόγο για κλίμα πολιτικής δυσοσμίας , τρομοκρατίας , φημών και εκβιασμών, προσθέτοντας πως αυτό είναι φθορά για την ίδια την Δημοκρατία. Η αποστασία βουλευτών, είπε απαντώντας σε ερωτήσεις, είναι ένα κρίσιμο θέμα γιατί κρίνει την πολιτική πορεία του τόπου . Ο κ. Σαμαράς, ποντάρει όλη του την στρατηγική σε ένα πλαίσιο αποσταθεροποίησης. Δεν λέω ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου «ότι θα τα πάρει», όμως το κλίμα, σημείωσε, αποσταθεροποιεί την πολιτική ζωή και το πολώνει. Ακόμη και αν υπάρξει αυτή η «πύρρειος» νίκη με την εκλογή Προέδρου, στη συνέχεια στις εκλογές, όποτε γίνουν, θα οδηγηθεί η ΝΔ σε ποσοστά αντίστοιχα με αυτά του ΠΑΣΟΚ.

    Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα μιας έντιμης εξόδου, στις εκλογές που πρέπει να γίνουν τώρα. Ωστόσο, δήλωσε, έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν αντέχει την φυσιολογική συνεννόηση, δεν πάει στη Βουλή, δεν με καλεί σε συνάντηση.

    Στην ερώτηση αν τον καλέσει ο πρωθυπουργός, θα του ζητήσει να παραιτηθεί, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν έχει καμία σημασία τι θα του πω και επικαλέστηκε παλαιότερες αντιπαραθέσεις μεταξύ πρωθυπουργών και αρχηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να σημειώσει ότι παρά τις εντάσεις ο πολιτικός διάλογος δεν σταμάτησε ποτέ.

    [02] Χαλάει ο καιρός - Ισχυρές καταιγίδες αύριο σε όλη τη χώρα

    Επιδείνωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός, από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαίααύριο θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.

    Πιο συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

    ΑύριοΤετάρτη, θα εκδηλωθούν κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.

    Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν την Πέμπτη στην ανατολική χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν.

    [03] Απολογείται ο Αλβανός «πιστολέρο» του Μικρολίμανου

    Σήμερα απολογείται ο Αλβανός «πιστολέρο» Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε μπαρ στο Μικρολίμανο, μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθεςαπό τον 33ο τακτικό ανακριτή.

    Ο κατηγορούμενος, αν και στον ανακριτή Πειραιά επέλεξε να απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση στο Μικρολίμανο χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αυτή τη φορά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του, ο οποίος επιστρέφει από τη Μυτιλήνη, όπου βρίσκεται.

    [04] Στις κάλπες σήμερα και αύριο οι δικηγόροι

    Οι δικηγόροι των 63 Δικηγορικών Συλλόγων της χώραςπροσέρχονται σήμερα και αύριοστις κάλπες, λόγω του πανελλαδικού δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

    Υπενθυμίζεται ότι την διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου οι δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις.

    [05] Και φέτος, θα στολιστεί ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο με κουτιά από γάλα

    Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο με κουτιά από γάλα, θα στολίσουν και φέτος στον χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, αλλά και στους σταθμούς «Ελληνικό» και «Πειραιάς», οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με τις Συγκοινωνίες Αθηνών.

    «Τα φετινά Χριστούγεννα γινόμαστε ακόμη περισσότεροι και συγκεντρώνουμε πιο πολύ γάλα από ποτέ. Μετακινηθείτε με τις Συγκοινωνίες Αθηνών, και ελάτε με τα παιδιά σας την ερχόμενη Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στους σταθμούς "Σύνταγμα", "Ελληνικό" και "Πειραιάς", στον πιο ξεχωριστό στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

    «Αντί για στολίδια όμως, φέρτε μαζί σας τουλάχιστον ένα κουτί γάλα, για να φτιάξουμε όλοι μαζί το πιο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, για όλα εκείνα τα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη και που ονειρεύονται, πως φέτος ο Αϊ Βασίλης μπορεί να τους φέρει ένα ζεστό ποτήρι γάλα».

    Eκτος από γάλα όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν: βρεφικά γάλατα (σκόνη), παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, ζάχαρη.

    [06] Περιορίστηκε η πτώση στις τιμές του πετρελαίου

    Η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Ασίας περιόρισε κάπως την πτώση της μετά την κατρακύλα των τελευταίων ημερών εξ αιτίας της άρνησης του καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παγκόσμια παραγωγή του μαύρου χρυσού. Στην Ασία η τιμή του αργού πετρελαίου WTI για παράδοση τον Ιανουάριο υποχώρησε κατά 66 σεντς στα 68,34 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του πετρελαίου Brent της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση την ίδια περίοδο έπεσε κατά 61 σεντς στα 71,93 δολάρια ανά βαρέλι. Ο Ντάνιελ Άνγκ αναλυτής της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη, θεωρεί ότι μια σχετική ηρεμία έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές του μαύρου χρυσού οι οποίες προσπαθούν « να προσαρμοστούν μετά την πτώση κατά 10% στις τιμές την τελευταία εβδομάδα».

    [07] Την 1η Οκτωβρίου στη Μοντάνα παντρεύτηκε η Σκάρλετ Γιόχανσον

    Το Φίλσμπουργκ της Μοντάνα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο τόπος όπου η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της Ρομέν Ντοριάκ επέλεξαν για να τελέσουν το μυστικό τους γάμο όπως γράφουν τα περισσότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το περιοδικό People, το οποίο επικαλείται πηγές του δημαρχείου όπου έγινε η μυστική γαμήλια τελετή η ξανθιά ηθοποιός παντρεύτηκε τον Γάλλο σύντροφο της την 1η Οκτωβρίου.

    [08] Γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών Ισραήλ και Παλαιστινίων

    Ένα σχέδιο ψηφίσματος για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων με με κυρίαρχο στόχο την τελική συμφωνία θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στα μέσα του Δεκεμβρίου, όπως δήλωσεχθες, ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ.

    Ο Ριγιάντ Μανσούρ εξήγησε ότι το κείμενο που είναι Γαλλικής εμπνεύσεως θα πρέπει αφενός να ορίσει την προθεσμία των διαπραγματεύσεων για την οριστική ειρηνευτική συμφωνία και αφετέρου να θέσει τη δυνατότητα μιας δεύτερης προθεσμίας για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

    «Οι Γάλλοι πιέζουν όλο και περισσότερο, προσπαθούν να συγκεντρώσουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και νομίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν», δήλωσε ο Ριγιάντ Μανσούρ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Η πρωτοβουλία του Παρισιού θα εξεταστεί σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τους ομόλογούς του της ΕΕ, στο πλαίσιο συνεδρίασης του ΝΑΤΟ.

    Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι στενός σύμμαχος του Ισραήλ, θα είναι ζωτικής σημασίας.

    Οι Παλαιστίνιοι, από την πλευρά τους, με την υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου, έχουν κυκλοφορήσει από τον Σεπτέμβριο ένα σχέδιο ψηφίσματος που καλεί για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής μέχρι το Νοέμβριο το 2016.

    [09] Πλούσιο σε... «συναντήσεις» το νέο πρόγραμμα του Ιανού

    Με «απρόβλεπτες» συναντήσεις με μουσικούς, συγγραφείς αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, των τεχνών, της πολιτικής και της οικονομίας, γιορτάζει φέτος ο Ιανός τα 30 χρόνια δημιουργικής και επιτυχημένης δράσης στον χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, αλλά και τα εννιά χρόνια του πολυχώρου του, στην Αθήνα.

    Οι θεματικές συναντήσεις στο Caf? του Ιανού περιλαμβάνουν εκδηλώσεις με ανθρώπους που με το έργο τους καθόρισαν ποικιλοτρόπως τη σύγχρονη Ελλάδα, ενώ στόχο έχουν το άνοιγμα του δημόσιου διαλόγου πάνω σε καίρια θέματα της καθημερινότητάς. Δήμητρα Γαλάνη, Μύρων Μιχαηλίδης, Σταμάτης Κραουνάκης, Ρέα Γαλανάκη, Πέτρος Μάρκαρης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μπουτάρης, Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος είναι μόνο μερικές από τις προσωπικότητες που θα συνομιλήσουν με το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τις ερωτήσεις του στον κάθε καλεσμένο, έως και τρεις μέρες πριν από την κάθε συνάντηση, στην ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας της εκδήλωσης ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου magazine@ianos.gr.

    Επίσης, όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Ιανού, θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το ianos.gr.

    Παράλληλα, στον πολυχώρο λειτουργεί για τρίτη χρονιά η «ΙANOS Αίθουσα Τέχνης» που παρουσιάζει θεματικά εικαστικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με άμεση ή έμμεση αναφορά στον χώρο του βιβλίου, αλλά και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

    [10] Πρεμιέρα για την «Κοιλάδα των εκπλήξεων» του Πίτερ Μπρουκ στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

    Ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου θεάτρου ο Πίτερ Μπρουκ επιστρέφει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (2-6/12) με την πιο πρόσφατη δουλειά του, την «Κοιλάδα των εκπλήξεων» («The Valley of Astonishment»). Μια παράσταση- μύηση στις άγνωστες πτυχές του ανθρώπινου εγκεφάλου και των αισθήσεων που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από το ταξίδι της στον κόσμο.

    Η παράσταση, συμπαραγωγή της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας, περιγράφεται ως «ένα καλειδοσκοπικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου εγκεφάλου», μια περιδιάβαση στον ανθρώπινο νου, χρησιμοποιώντας ως όχημα τη «συναισθησία», ένα νευρολογικό φαινόμενο, κατά το οποίο «το ερέθισμα μιας αίσθησης, όπως η όραση ή η ακοή, γεννά αυτόματα και ακούσια αντιληπτικές εμπειρίες σε κάποια άλλη αισθητήρια λειτουργία, εξαιτίας της αυξημένης αλληλεπίδρασης ανάμεσα στα αισθητηριακά κέντρα του εγκεφάλου».

    Τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις έχουν εξαντληθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 December 2014 - 7:30:23 UTC