Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κανείς δεν δικαιούται να υπονομεύσει τη σταθερότητα
  • [02] Επισκέψεις Αλ. Τσίπρα σε Γενεύη και Βελιγράδι
  • [03] Επεισόδια στο Πολυτεχνείο μετά το τέλος της πορείας
  • [04] Προβλήματα από τη βροχή και στην Ηγουμενίτσα
  • [05] Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την εμπλοκή της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Κανείς δεν δικαιούται να υπονομεύσει τη σταθερότητα

    Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης εμποδίζοντας με εκβιασμούς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ελληνική οικονομία σε σημείο καμπής» ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση και προειδοποιώντας ότι υπάρχει όριο στις υποχωρήσεις της κυβέρνησης.

    «Τώρα που διαπραγματευόμαστε έχουν τεθεί όροι για αύξηση φόρων και μείωση εισοδημάτων. Τις απορρίψαμε. Οι εταίροι προβλέπουν δημοσιονομικό κενό, που δεν επαληθεύεται. Το 2013 και 2014 μας ζητούσαν νέα περιοριστικά μέτρα που αρνηθήκαμε να πάρουμε. Αν είχαμε πάρει τα μέτρα που μας ζητούσαν δεν θα βρισκόμασταν σήμερα στο στάδιο της ανάπτυξης. Μας ζητούν περιοριστικά μέτρα που θα αναχαιτίσουν την ανάπτυξη. Τώρα η πίεση είναι μεγαλύτερη γιατί είναι η τελευταία αξιολόγηση. Ξεκαθαρίσαμε ότι αυτά δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν αλλά αν πέσουμε έξω στα μέσα τις χρονιάς θα πάρουμε διορθωτικά μέτρα. Άλλες απαιτήσεις τις δεχθήκαμε γιατί τις αντέχει η οικονομία και άλλες γιατί είναι λογικές αλλά η μείωση των δόσεων ή η μείωση των συντάξεων θα ήταν μήνυμα καταστροφής. Τόσο στην δημοσιονομική προσαρμογή όσο και στις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα έκανε πολλά. Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν έχουν γίνει πολλά, κανείς δεν δικαιούται να υποβαθμίζει τις προσπάθειες ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Αυτό που θα κρίνει όμως την έκβαση της εθνικής προσπάθειας είναι η πολιτική σταθερότητα. Αυτή την σταθερότητα κανείς δεν δικαιούται στο εσωτερικό να την υπονομεύσει αλλά ούτε και στο εξωτερικό δικαιούται κανείς να την επικαλείται. Παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις δεν θα δεχθώ. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να φέρεται όπως μας φέρονταν πριν από δύο και τέσσερα χρόνια. Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, τα δημοσιονομικά έχουν εξυγιανθεί, οι μεταρρυθμίσεις έχουν προχωρήσει, η ανάκαμψη έχει επιτευχθεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ απευθυνόμενος προς την τρόικα είπε ότι «είμαστε έτοιμοι για συμφωνία».

    [02] Επισκέψεις Αλ. Τσίπρα σε Γενεύη και Βελιγράδι

    Στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, θα βρίσκεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συζητήσει θέματα εργασιακών σχέσεων στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται διεθνώς, αλλά και στην ΕΕ ειδικότερα.

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετό διάστημα. Ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει με τα στελέχη του Γραφείου και θέματα που αφορούν την Ελλάδα, καθώς είναι γνωστό ότι το Γραφείο έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια.

    Από τη Γενεύη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπου την Πέμπτη θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και πολιτικές δυνάμεις της Σερβίας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η κατάσταση στην περιοχή, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα προβλήματα εθνικισμών, η εγκληματικότητα, οι σχέσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και οι προοπτικές τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την επίσκεψή του, αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να τονίσει την ανάγκη προώθησης της Διαβαλκανικής Συνεργασίας και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής, αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τώρα τα προβλήματα εθνικισμών που δηλητηριάζουν το κλίμα και δημιουργούν εντάσεις στην περιοχή.

    [03] Επεισόδια στο Πολυτεχνείο μετά το τέλος της πορείας

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επεισόδιαμεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.Στις οδούς Στουρνάρη, Σολωμού, Τζωρτζ, Πατησίων και στην πλατεία Εξαρχείων έχουν στηθεί οδοφράγματα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα, σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ και σε κάδους. Η αστυνομία έκανε έξι προσαγωγές.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, η οποία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και περνώντας από τη Βουλή κατέληξε στα Προπύλαια.

    Παρά τη βροχή, πλήθος κόσμου έλαβε μέρος στη διαδήλωση. Συμμετείχαν πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ) και το ΕΕΚ.

    Ο Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ που πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις.

    [04] Προβλήματα από τη βροχή και στην Ηγουμενίτσα

    Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Εκτός από τα Ιωάννινα που επλήγησαν από ανεμοστρόβιλο περίπου στις 5 το απόγευμα, κάτι ανάλογο έγινε λίγο αργότερα και στην Ηγουμενίτσα, όπου ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη, ενώ από τη δυνατή βροχή κατέβηκαν χείμαρροι με πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και πολλά υπόγεια. Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική, ενώ λόγω της έντονης νεροποντής κάποιοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους για περισσότερο από μισή ώρα.

    Επίσης δύο μεγάλοι χείμαρροι έγιναν αιτία να πλημμυρίσουν δρόμοι στο χωρίο Μαυρούδι και στα Σύβοτα, όπου επίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλά υπόγεια.

    [05] Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την εμπλοκή της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση

    Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ καταδίκασαν σθεναρά σήμερα την εμπλοκή της Ρωσίας στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία και υποδέχθηκαν με επιφύλαξη τις πρώτες ανακοινώσεις που έγιναν σχετικά με την εφαρμογή μιας εκεχειρίας στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

    Έπειτα από διαβουλεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Πάβλο Κλίμκιν, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών του Συμφώνου καταδίκασαν «τη συνεχιζόμενη και σκόπιμη αποσταθεροποίηση που προκαλεί η Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία» και ζήτησαν από τη Μόσχα να «ανακαλέσει» την απόφαση της «παράνομης» προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας τον περασμένο Μάρτιο.

    Η Ρωσία διαψεύδει κάθε εμπλοκή της υπέρ των φιλορώσων αυτονομιστών στις συγκρούσεις που μαίνονται στις ανατολικές περιοχές της χώρας, όμως, για το ΝΑΤΟ, η εμπλοκή αυτή έχει αποδειχθεί και η κατάσταση «έχει σοβαρές επιπτώσεις στην σταθερότητα και την ασφάλεια σε ολόκληρη την ευρωατλαντική περιοχή» επισημαίνουν οι ΥΠΕΞ των 28 κρατών μελών του ΝΑΤΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 December 2014 - 21:30:21 UTC