Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη θα επισκεφθεί ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Κατάληψη στο ΑΠΘ για τον Νίκο Ρωμανό
  • [03] Έξι προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Ν. Ρωμανό
  • [04] Διευκρινίσεις ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση
  • [05] Ο Μπαράκ Ομπάμα λέει ότι η μάχη κατά του ιού Έμπολα θα διαρκέσει πολύ
  • [06] Συνάντηση των ΥΠΕΞ του διεθνούς συνασπισμού στις Βρυξέλλες, για το μέτωπο κατά των τζιχαντιστών
  • [07] «Γνώρισα καλύτερα τη γλώσσα μου» είπε η Χάρις Αλεξίου για τη μετάφραση του βιβλίου του Φαμπιέν Μαρσό

  • [01] Την έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη θα επισκεφθεί ο Αλ. Τσίπρας

    Στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, θα βρεθεί σήμεραο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συζητήσει θέματα εργασιακών σχέσεων στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται διεθνώς, αλλά και στην ΕΕ ειδικότερα.

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετό διάστημα. Ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει με τα στελέχη του Γραφείου και θέματα που αφορούν την Ελλάδα, καθώς είναι γνωστό ότι το Γραφείο έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια.

    Από τη Γενεύη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπουαύριο θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και πολιτικές δυνάμεις της Σερβίας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η κατάσταση στην περιοχή, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα προβλήματα εθνικισμών, η εγκληματικότητα, οι σχέσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και οι προοπτικές τους.

    [02] Κατάληψη στο ΑΠΘ για τον Νίκο Ρωμανό

    Υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα περίπου 50 φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11 το πρωί, αντεξουσιαστές πρόκειται να συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου για την ίδια υπόθεση και στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί άλλη συγκέντρωση για τον Νίκο Ρωμανό, στην πλατεία Καλλιθέας.

    [03] Έξι προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Ν. Ρωμανό

    Επεισόδια σημειώθηκαν χθες βράδυ στα Εξάρχεια, μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τον Νίκο Ρωμανό.

    Αφού ολοκληρώθηκε η πορεία ομάδα ατόμων κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και άρχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

    Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προχώρησε σε έξι προσαγωγές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες άτομα έβαλαν φωτιά και σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ του οποίου ο οδηγός πρόλαβε να βγει εγκαίρως χωρίς να τραυματιστεί, αλλά και σε επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα.

    [04] Διευκρινίσεις ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση

    Περισσότερες διευκρινίσεις στα δημοσιονομικά αλλά και μεγαλύτερες δεσμεύσεις στα διαρθρωτικά μέτραζητά με ηλεκτρονικό μήνυμα, που απέστειλε σήμερα στην ελληνική κυβέρνηση η τρόικα.

    Σχετική συζήτηση μεταξύ των δύο μερών αναμένεται -μέσω τηλεδιάσκεψης- εντός της ημέρας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται η έλευση των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα περί τα τέλη της εβδομάδας.

    «Η διαπραγμάτευση γίνεται και είναι σκληρή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο Μέγκα ενώ, στον ίδιο σταθμό, ο Χρήστος Πρωτόπαπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ξεκολλάει η συζήτηση».

    [05] Ο Μπαράκ Ομπάμα λέει ότι η μάχη κατά του ιού Έμπολα θα διαρκέσει πολύ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει ποσό 6,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση του αγώνα κατά του Έμπολα πριν από τη διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις εορταστικές ημέρες χαρακτηρίζοντας τη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού μακρά διαδικασία. Ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας σε ένα προάστιο της Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι η στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του ιού Έμπολα είχε αρχίσει να φέρνει κάποια αποτελέσματα, αλλά απομένουν πολλά να γίνουν ακόμη στη μάχη για να νικηθεί ο ιός.

    «Κάθε καυτό σημείο είναι μια χόβολη που αν δεν προσεχθεί μπορεί να εξελιχτεί σε μια νέα πυρκαγιά, έτσι δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε την επιφυλακή μας, ούτε για ένα λεπτό,» δήλωσε ο Ομπάμα. «Εμείς δεν πρέπει απλώς να καταπολεμήσουμε αυτή την επιδημία, θα πρέπει να την εξαλείψουμε» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    [06] Συνάντηση των ΥΠΕΞ του διεθνούς συνασπισμού στις Βρυξέλλες, για το μέτωπο κατά των τζιχαντιστών

    Μια στρατηγική πέραν από τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές, στην πρώτη συνάντηση σε αυτό το επίπεδο που λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη βελγική πρωτεύουσα.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ-Αμπάντι, του στρατηγού Τζον Άλεν ο οποίος συντονίζει το συνασπισμό αλλά και των υπουργών Εξωτερικών των περίπου εξήντα κρατών που συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό θα είναι η στρατιωτική εκτίμηση για μια «στρατηγική» πέραν από τις αεροπορικές επιδρομές.

    Επίσης θα συζητηθούν και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως ο καλύτερος συντονισμός για να μπλοκαριστούν οι δρόμοι και οι πηγές χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους αλλά και να καταπολεμηθεί η μαύρη προπαγάνδα των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

    [07] «Γνώρισα καλύτερα τη γλώσσα μου» είπε η Χάρις Αλεξίου για τη μετάφραση του βιβλίου του Φαμπιέν Μαρσό

    Τα φετινά βραβεία μετάφρασης, απένειμε η Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και μεταξύ άλλων βράβευσε τη Χάρις Αλεξίου για τη μετάφραση του βιβλίου του Φαμπιέν Μαρσό (Fabien Marsaud) "Πάντα Ηρωες".

    Ο Fabien Marsaud, γνωστός με το ψευδώνυμο Grand Corps Malade, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Γάλλους καλλιτέχνες, έχει λάβει πλήθος διακρίσεων και το 2008 τιμήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση με τον τίτλο του ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων. Το καλοκαίρι του 1997 εργαζόταν σε μια αθλητική κατασκήνωση και έκανε μια βουτιά στην πισίνα, η οποία στάθηκε μοιραία γι΄αυτόν, καθώς τραυματίστηκε πολύ σοβαρά τη σπονδυλική του στήλη και η διάγνωση ήταν ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει ξανά. Ωστόσο ύστερα από έναν χρόνο εντατικής θεραπείας και επίμονης προσπάθειας, διέψευσε τις προβλέψεις και κατάφερε να περπατήσει. Στο βιβλίο αφηγείται με χιούμορ, περιπαικτική διάθεση και πολύ συναίσθημα τη δωδεκάμηνη περιπέτειά του ως ατελούς τετραπληγικού μεταφέροντας τις εμπειρίες τόσο τις δικές του όσο και των ομοιοπαθών συντρόφων του από το Κέντρο Αποκατάστασης.

    «Μου άρεσε η ιστορία του Φαμπιέν, κατά κάποιο τρόπο την είχα ζήσει και εγώ όταν είχε ένα πρόβλημα υγείας ο αδελφός μου και γι' αυτό με συγκίνησε πολύ» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χάρις Αλεξίου και συμπλήρωσε:«Τόλμησα τη μετάφραση από τη αγάπη μου για το γραπτό. Διαβάζω πολύ και μου αρέσει να γράφω. Ηταν πολύ σημαντικό για μένα και γνώρισα καλύτερα τη δική μου γλώσσα. Ηδη κάνω μετάφραση ενός άλλου βιβλίου διότι το ευχαριστήθηκα πολύ και νομίζω ότι θα συνεχίσω».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 December 2014 - 7:30:22 UTC