Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού
  • [02] Χίλιες επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • [03] Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών η τιμή της αμόλυβδης
  • [04] Νέα στοιχεία θα σταλούν στην τρόικα
  • [05] Tρεις τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στη Ρώμη
  • [06] Πρόωρες εκλογές στη Σουηδία
  • [07] Με επετειακή κονσόλα γιορτάζει η Sony τα 20ά γενέθλια του Playstation

  • [01] Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού

    Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2015.

    Στην αρχή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, καθώς "την ώρα που εμείς συζητάμε τον Προϋπολογισμό, η κυβέρνηση συνδιαλέγεται μέσω e-mail και τηλεδιασκέψεων με την Τρόικα για την επιβολή νέων μέτρων που τον ανατρέπουν".

    "Προτείνουμε να αναβληθεί η συζήτηση για λίγες μέρες, μέχρις ότου καταλήξει η κυβέρνηση με την Τρόικα, ποιον Προϋπολογισμό θα ψηφίσει το Σώμα - ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός και να δούμε τη Δευτέρα καμία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να τον ανατρέπει. Αυτό θα ήταν προσβολή και για την κυβέρνηση και για το Σώμα" ανέφερε ο κος Καμμένος.

    "Το έχουμε συζητήσει αυτό εκτενώς" απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. "Πολλοί εκτιμούσαν και τα δύο προηγούμενα χρόνια ότι δεν θα εκτελεστεί ο Προϋπολογισμός - και όμως εκτελέστηκε. Επειδή είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προτείνω να διεξαχθεί κανονικά η συζήτηση" συμπλήρωσε.

    Έκκληση να αντιμετωπιστεί η υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Π. Λαφαζάνη, κατόπιν συνάντησης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

    [02] Χίλιες επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Η πρόσληψη χιλίων επιπλέον αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θα καλύψουν τα υπάρχοντα κενά στα σχολεία, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

    Οι θέσεις αυτές προέρχονται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού, που εξοικονομούνται από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε άδειες άνευ αποδοχών. Η αποδέσμευση των πιστώσεων εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα κι έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις του υφυπουργού Παιδείας, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, αρμόδιου για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Σήμερα υπέγραψε την σχετική απόφαση και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

    [03] Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών η τιμή της αμόλυβδης

    Οι τιμές λιανικής της αμόλυβδης βενζίνης βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, ως αποτέλεσμα της διακύμανσης των διεθνών τιμών διύλισης των πετρελαιοειδών προϊόντων.

    Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και υπενθυμίζει ότι το παραπάνω συμπέρασμα είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (www.fuelprices.gr).

    Η μέση πανελλαδική τιμή λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων διαμορφώνεται σε χαμηλό τετραετίας, δηλαδή στο 1,546 ευρώ ανά λίτρο (1/12/2014).

    Υπενθυμίζεται ότι οι διακυμάνσεις των λιανικών τιμών των υγρών καυσίμων ακολουθούν με μεγάλη ακρίβεια τις διακυμάνσεις των τιμών διυλιστηρίου οι οποίες είναι αποτέλεσμα της μεταβολής των διεθνών τιμών διύλισης των πετρελαιοειδών προϊόντων για την περιοχή της Μεσογείου.

    [04] Νέα στοιχεία θα σταλούν στην τρόικα

    Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας. Αντίθετα, αποφασίστηκε να σταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών, αργά απόψε ή αύριο το πρωί, νέο email με επιπλέον στοιχεία. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Διευκρινίσεις ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση

    [05] Tρεις τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στη Ρώμη

    Τρεις διαδηλωτές τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία σήμερα το απόγευμα, σε μικρή απόσταση από την Γερουσία της Ρώμης.

    Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της γερουσίας, όπου εντός της σημερινής ημέρας αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Ρέντσι.

    Στην κινητοποίηση πήραν μέρος άνεργοι, φοιτητές, εποχικοί εργαζόμενοι και μέλη συνδικάτων βάσης. Πολλοί μαθητές λυκείων της Ρώμης που τελούν υπό κατάληψη, προχώρησαν σε ρίψη αυγών κατά των αστυνομικών.

    [06] Πρόωρες εκλογές στη Σουηδία

    Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν δήλωσε σήμερα ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015 μετά την αποτυχία της κεντροαριστερής, κυβέρνησης συνασπισμού της οποίας ηγούνταν να περάσει το πρώτο της σχέδιο προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο.

    «Είναι μια εντολή να αφήσουμε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν μπροστά σε αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό» δήλωσε ο Λεβέν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο ίδιος, που διετέλεσε πρωθυπουργός μόλις για δύο μήνες, πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου.

    [07] Με επετειακή κονσόλα γιορτάζει η Sony τα 20ά γενέθλια του Playstation

    Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας Sony, ανακοίνωσε, ότι θα κυκλοφορήσει επετειακή έκδοση της διάσημης παγκοσμίως παιχνιδομηχανής Playstation με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης κονσόλας στην αγορά.

    Η επέτειος των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου Playstation είναι σήμερα.

    Οι κονσόλες θα βγουν στην αγορά της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να φτάσουν και στην Ευρώπη.

    Οι επετειακές κονσόλες θα είναι χρώματος γκρι με διάφορα μικρά σύμβολα ζωγραφισμένα πάνω τους, σύμφωνα με προωθητικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τη Sony.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 December 2014 - 17:30:24 UTC