Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλευτές υπογράφουν κείμενο-πλατφόρμα για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλη
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου την Παρασκευή
  • [03] Υπό κατάληψη παραμένουν τα γραφεία της ΓΣΕΕ
  • [04] Κλειστοί αύριο το μεσημέρι σταθμοί του μετρό
  • [05] Υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ
  • [06] Λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο Ν. Ρωμανός
  • [07] Θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό η ανεξάρτητη βουλευτής Κ. Μάρκου
  • [08] Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
  • [09] Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Παναθηναϊκός 84-62
  • [10] ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-0
  • [11] Παραμένει στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός

  • [01] Βουλευτές υπογράφουν κείμενο-πλατφόρμα για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλη

    Είκοσι βουλευτές υπέγραψαν μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κείμενο - πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ό,τι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές.

    Στο κείμενο, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών προτείνεται να γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές σε ορατό χρονοδιάγραμμα εντός του 2015.

    Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου την Παρασκευή

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά τη συνάντησή τους, αύριο, στις 9 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και το θέμα της αυριανής έλευσης του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα.

    [03] Υπό κατάληψη παραμένουν τα γραφεία της ΓΣΕΕ

    Στο κτίριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) παραμένουν περίπου 30 άτομα, τα οποία το έχουν καταλάβει ως «ένδειξη αλληλεγγύης», όπως ανέφεραν, «στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό».

    Στην περίμετρο του κτιρίου έχουν παραταχθεί δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο και άλλων ατόμων στα γραφεία της Συνομοσπονδίας. Οι πόρτες των γραφείων παραμένουν ανοικτές, ενώ η αστυνομία έχει διαμηνύσει στους καταληψίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μπορούν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

    [04] Κλειστοί αύριο το μεσημέρι σταθμοί του μετρό

    Κλειστοί θα είναι αύριο, στις 13.00, οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» και «Κατεχάκη», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [05] Υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ

    Υπό κατάληψη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων, από ομάδα ατόμων, οι οποίοι αρνούνται να βγουν από το κτίριο.

    Η κατάληψη εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτιρίου.

    Συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πληροφορήθηκαν την κατάληψη ενώ η συνεδρίαση της συγκεκριμένης παράταξης ήταν σε εξέλιξη και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημέρωση για τα αιτήματα των καταληψιών και τους λόγους της κατάληψης.

    [06] Λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο Ν. Ρωμανός

    Ιατρικό δελτίο εξέδωσε αργά το απόγευμα το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς" για την πορεία της υγείας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Το δελτίο που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Χ. Τσάμης αναφέρει: "Το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός, παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο, το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του".

    [07] Θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό η ανεξάρτητη βουλευτής Κ. Μάρκου

    Στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας για την εδραίωση κλίματος συναίνεσης και συνδιαλλαγής, όπως είπε, απέναντι σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης χωρίς όρια και αξίες, αναφέρθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

    Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2015, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια ευκαιρία να εδραιώσουμε την πολιτική σταθερότητα και τη συναίνεση».

    «Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές υπεκφυγές και για «παρών», κατέληξε η κ. Μάρκου.

    [08] Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

    H ουκρανική προεδρία και οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν σήμερα την πλήρη κατάπαυση του πυρός στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών αρχής γενομένης από την 9η Δεκεμβρίου, σε μια νέα απόπειρα να τερματιστούν οι φονικές συγκρούσεις σε αυτήν την περιοχή.

    «Η "ημέρα της ηρεμίας" θα ξεκινήσει την 9η Δεκεμβρίου» επισήμανε η προεδρία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε έπειτα από μία συνάντηση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο και των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

    Οι Αρχές των δύο αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες αυτές για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    Ο «πρόεδρος» της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Πλοτνίτσκι, εμφανίστηκε λιγότερο κατηγορηματικός και έκανε λόγο για μία «προφορική» συμφωνία διευκρινίζοντας ότι κανένα έγγραφο που να οριστικοποιεί τη συμφωνία αυτή δεν έχει υπογραφεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    [09] Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Παναθηναϊκός 84-62

    Ο Παναθηναϊκός συνετρίβη στην Πόλη από την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, ενώ απώλεσε και τη διαφορά (+18) της ευρείας νίκης του στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με το βαρύ 84-62 από την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, σε αγώνα για την 8η ημέρα της Ευρωλίγκας, με τους Τούρκους να έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της 2ης θέσης του 3ου ομίλου.

    Τα δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62.

    [10] ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-0

    Με γκολ πέναλτι του Μιλιάζες στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

    [11] Παραμένει στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός

    «Ζωντανός» στη μάχη του τίτλου έμεινε ο Παναθηναϊκός, που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο με 1-0 επί του Παναιτωλικού (πρώτη ήττα μετά από 6 παιχνίδια), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που χάρισε στους «πράσινους» την 4η σερί νίκη τους πέτυχε στο 81΄ ο Πέτριτς.

    Σε εξ αναβολής αγώνα της 6ης ημέρας για πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με τέρματα του Μπακασέτα στο 41΄ και του Μάσα στο 3ο λεπτάτων καυστερήσεων (90΄+3). Με την έκτη αυτή νίκη του ο Αστέρας βρλίσκεται στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης με 20 βαθμούς, ενώ η Νίκη Βόλου παρέμεινε ουραγός με παθητικό 9 ήττες και μόλις 4β, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία.

    Με γκολ πέναλτι του Μιλιάζες στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2014 - 21:30:24 UTC