Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση για τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής
  • [02] Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία του νέου προϋπολογισμού - Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας
  • [03] Οκτακόσιοι Αη Βασίληδες ξεχύθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας
  • [04] Συνολικά 296 οι προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
  • [05] Αυτοψία σε περιοχές του δήμου Χαλκηδόνας μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Νεκρή 24χρονη στις Σέρρες
  • [06] Ένα εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στις Φιλιππίνες, λόγω του τυφώνα Χαγκοπίτ
  • [07] Ανεπαρκείς βρίσκει τις μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας, η Α. Μέρκελ
  • [08] Η Β. Κορέα αρνείται ότι bloggers της έκλεψαν στοιχεία της Sony
  • [09] Ορχάν Παμούκ: Στην Τουρκία όλος ο κόσμος φοβάται. Δεν είναι φυσιολογικό
  • [10] Πέντε νεκροί τη νύχτα στην ανατολική Ουκρανία, δυο μέρες μετά τη νέα κατάπαυση του πυρός
  • [11] Από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση πάσχει ο Μπ. Ομπάμα
  • [12] Αύριο η νεκροψία του Μένη Κουμανταρέα που βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη
  • [13] Την Τρίτη η κηδεία του Μ. Κουμανταρέα

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση για τον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής

    Προβάδισμα 3,1% έναντι της ΝΔ καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής.

    Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,6%, έναντι 25,5% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 4,6%, το Ποτάμι με 4,1%, η Χρυσή Αυγή με 3,9%, οι ΑνΕλ με 2,2% και η ΔΗΜΑΡ με 1,4%. «Άλλο» απαντούν 8,2% των ερωτηθέντων, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 11%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα.

    Εξάλλου, στην ερώτηση τι είναι καλύτερο για τη χώρα, 57% των ερωτηθέντων απαντούν ότι επιθυμούν η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και 37% να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές.

    [02] Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία του νέου προϋπολογισμού - Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας

    Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή, η συζήτηση επί του σχεδίου του προϋπολογισμού με τις ομιλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

    Μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία.

    Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά του προϋπολογισμού και των απαιτήσεων της τρόικας, προγραμματίζουν για το απόγευμα τα συνδικάτα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥθα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    Ανάλογα συλλαλητήρια προγραμματίζονται σε πολλές πόλεις της χώρας.

    [03] Οκτακόσιοι Αη Βασίληδες ξεχύθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας

    Περίπου 800 άτομα ντύθηκαν με στολέςτουΆγιου Βασίληκαι έτρεξαν το πρωί 2,5 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου, Αμαλίας, Πανεπιστημίου) στο πλαίσιο της υιοθέτησης του θεσμού του «Santa Run».

    Το 1ο Athens Santa Run έγινε στο Citylink (στη στοά Βουκουρεστίου και Αμερικής) και διοργανώθηκε από τα Holmes Place, με συνδιοργανωτή τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του δήμου Αθηναίων).

    Κάθε δρομέας κατέβαλε 10 ευρώ για να συμμετάσχει και τα χρήματα δόθηκαν για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών του δήμου Αθηναίων.

    [04] Συνολικά 296 οι προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

    Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και τις ώρες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, συνολικά 296 προσαγωγές.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, 43 από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν, 19 εκ των οποίων για επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

    Εξάλλου, στα επεισόδια τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίωνκαήκαν περίπτερα και καταστήματα, έσπασαν στάσεις λεωφορείων και τηλεφωνικούς θαλάμους αλλά και μάρμαρα κτιρίων στην οδό Πανεπιστημίου.

    Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ομάδων ατόμων στα Εξάρχεια συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα.

    [05] Αυτοψία σε περιοχές του δήμου Χαλκηδόνας μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Νεκρή 24χρονη στις Σέρρες

    Αυτοψία στις περιοχές της Χαλκηδόνας, δυτικά της Θεσσαλονίκης, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, βιοτεχνίες, χωράφια και δρόμοι, πραγματοποιούν από το πρωί συνεργεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Τσουκνιδά.

    «Ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τεράστιος και υπερχείλισε παραπόταμος του Αξιού. Από το πρωί τα πράγματα είναι καλύτερα, έχει υποχωρήσει αρκετά το νερό, ενώ κάναμε παρεμβάσεις για να διορθώσουμε τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Τσουκνιδάς.

    Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης έσπασε σε δύο σημεία το ανάχωμα στα Κουφάλια και σ' ένα τρίτο από τα Κουφάλια προς Χαλκηδόνα. Σήμερα γίνονται όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ συνεχίζεται η άντληση νερών από σπίτια, καταστήματα και μαντριά.

    Εν τω μεταξύ, τραγικό θάνατο βρήκε μια 24χρονη γυναίκα στις Σέρρες, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στην επαρχιακή οδό Κάτω Καμήλα, όταν η νεαρή οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

    Είναι το δεύτερο περιστατικό με νεκρό που σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες, λόγω κακοκαιρίας, στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς είχε προηγηθεί ο θάνατος του 77χρονου κτηνοτρόφου στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

    Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του Κιλκίς και της Χαλκιδικής.

    [06] Ένα εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στις Φιλιππίνες, λόγω του τυφώνα Χαγκοπίτ

    Ο τυφώνας Χαγκοπίτ σάρωσε τις κεντρικές περιοχές των Φιλιππίνων, με ανέμους που προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και στύλων του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε σχολεία, δημοτικά κέντρα, δημαρχία και εκκλησίες.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η εκκένωση αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί σε περίοδο ειρήνης.

    Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από αξιωματούχους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Η καταιγίδα αυτή είναι τόσο ισχυρή που θα μπορούσε να προκαλέσει βιβλικές καταστροφές», δήλωσε ο μετεωρολόγος Άλβιν Πιούρα.

    [07] Ανεπαρκείς βρίσκει τις μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας, η Α. Μέρκελ

    Οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχουν υποσχεθεί να προχωρήσουν η Γαλλία και η Ιταλία είναι ανεπαρκείς, εκτίμησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της, μία εβδομάδα αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει τους προϋπολογισμούς των δύο αυτών χωρών για το 2015 την άνοιξη.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «καθόρισε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία και η Ιταλία πρέπει να παρουσιάσουν επιπλέον μέτρα. Αυτό είναι δικαιολογημένο διότι οι δύο χώρες βρίσκονται ουσιαστικά σε μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η Μέρκελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt. «Όμως η Επιτροπή είπε επίσης ξεκάθαρα ότι οι προτάσεις που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι δεν είναι επαρκείς. Κάτι με το οποίο συμφωνώ», πρόσθεσε η καγκελάριος.

    Η συνέντευξη αυτή της Μέρκελ δόθηκε δύο ημέρες πριν την αναμενόμενη επανεκλογή της στην ηγεσία του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), οι υποστηρικτές του οποίου είναι ιδιαιτέρα ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά το θέμα της λιτότητας.

    Πριν από μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε μια τελευταία αναβολή στο Παρίσι και τη Ρώμη, ανακοινώνοντας ότι θα εξετάσει την άνοιξη τους προϋπολογισμούς τους για το 2015, όμως παράλληλα ζήτησε από τις δύο χώρες να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά τους, υπό την απειλή κυρώσεων.

    [08] Η Β. Κορέα αρνείται ότι bloggers της έκλεψαν στοιχεία της Sony

    Η Βόρεια Κορέα αποποιήθηκε σήμερα κάθε ευθύνης για τη διαδικτυακή επίθεση που είχε πρόσφατα στόχο την αμερικανική εταιρεία Sony Pictures Entertainment με αποτέλεσμα να υποκλαπούν απόρρητα στοιχεία 47.000 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και διασημοτήτων. Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας κατήγγειλε τις «ψευδείς φήμες» που εμπλέκουν την Πιονγκγιάνγκ στην επίθεση αυτή, την οποία όμως χαρακτηρίζει «νόμιμη ενέργεια».

    Σε άρθρο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA επισημαίνεται ότι η επίθεση ενδέχεται να είναι έργο υποστηρικτών της Βόρειας Κορέας που επιθυμούσαν να την υπερασπιστούν από την κωμωδία που θα βγει σύντομα στους κινηματογράφους με τίτλο «The Interview» σε παραγωγή της Sony. Στο κινηματογραφικό αυτό έργο περιλαμβάνεται μια συνωμοσία της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, ενώ η Πιονγκγιάνγκ στο παρελθόν είχε δεσμευθεί ότι θα εκδικηθεί «χωρίς έλεος» για την ταινία αυτή.

    Στο άρθρο του KNCA επικρίνεται και η Νότια Κορέα επειδή «κυκλοφόρησε την ψευδή φήμη ότι η Βόρεια Κορέα εμπλέκεται στη διαδικτυακή επίθεση», ενώ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποστηρικτών και φίλων της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας σε όλο τον κόσμο». Επεσήμανε εξάλλου ότι οι «Φύλακες της ειρήνης» (Guardians of peace), που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, είναι μια ομάδα που διάκειται θετικά προς την Πιονγκγιάνγκ.

    Οι κυβερνοπειρατές που ευθύνονται για τη διαδικτυακή επίθεση που σημειώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου εναντίον της Sony Pictures Entertainment υπέκλεψαν απόρρητες πληροφορίες 47.000 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και διασημοτήτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

    Τα ονόματα, οι διευθύνσεις, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, όπως και οι ημερομηνίες γέννησης υποκλάπηκαν, καθώς και άλλες πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε πλαστογράφους, σύμφωνα με την εταιρία Identity Finder.

    [09] Ορχάν Παμούκ: Στην Τουρκία όλος ο κόσμος φοβάται. Δεν είναι φυσιολογικό

    Ο Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2006, κατήγγειλε την ατμόσφαιρα «φόβου» που επικρατεί στη χώρα του και τις πιέσεις που ασκεί η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση στην ελευθερία του Τύπου, σε μια σπάνια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα σε τουρκική εφημερίδα. «Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει φόβος. Παρατηρώ ότι όλος ο κόσμος φοβάται, δεν είναι φυσιολογικό (?) Η ελευθερία της έκφρασης έχει πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο», δήλωσε ο Παμούκ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου του βιβλίου, που ακόμη δεν έχει μεταφραστεί, «Το μουσείο της αθωότητας». Ο συγγραφέας κατήγγειλε τις πιέσεις που ασκεί στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας η κυβέρνηση και κυρίως τις ενέργειες της δικαιοσύνης και τις απολύσεις δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση. «Πολλοί φίλοι μου λένε ότι αυτός ή εκείνος ο δημοσιογράφος έχασε τη δουλειά του. Πλέον ακόμη και οι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στην εξουσία διώκονται. Δεν έχω δει τίποτα παρόμοιο πουθενά», επεσήμανε ο Παμούκ, 62 ετών.

    Ο συγγραφέας σχολίασε επίσης τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δεν είναι ίσοι «διότι αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση», προκαλώντας αντιδράσεις διεθνώς. «Το τελευταίο μου (βιβλίο) αναφέρεται στην καταπίεση των γυναικών στην Τουρκία (?) Αν πρέπει να επικρίνουμε την Τουρκία κοιτώντας την με μια ματιά από το εξωτερικό, θα ήταν για τη θέση των γυναικών στην κοινωνία. Οι πολιτικοί μας κάνουν απερίσκεπτες δηλώσεις για το θέμα, σα να θέλουν να προκαλέσουν αντιδράσεις», είπεο Παμούκ αναφερόμενος στα σχόλια του Ερντογάν.

    [10] Πέντε νεκροί τη νύχτα στην ανατολική Ουκρανία, δυο μέρες μετά τη νέα κατάπαυση του πυρός

    Πέντε πολίτες σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία χθς βράδυ, δύο ημέρες αφού τέθηκε σε ισχύ νέα κατάπαυση του πυρός και ανακοινώθηκε η έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και του στρατού. Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο προπύργιο των αυτονομιστών Ντονέτσκ, όπου σποραδικές εκρήξεις εξακολουθούσαν να ακούγονται και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

    Ο φιλοκυβερνητικός κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ έκανε λόγο για δύο νεκρούς πολίτες στο χωριό Κριακίβκα μετά την πτώση όλμου στην αυλή ενός σπιτιού.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από έξι πολίτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εβδομάδας στην επαρχία.

    Όπως αναφέρει ο ουκρανικός στρατός, θερμά σημεία των μαχών παραμένουν τα προπύργια των αυτονομιστών Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, καθώς και η περιοχή γύρω από το Ντεμπαλτσέβε, βορειοανατολικά του Ντονέτσκ όπου οι αντάρτες έχουν ενισχύσει την παρουσία τους.

    [11] Από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση πάσχει ο Μπ. Ομπάμα

    Με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση διεγνώσθη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις εξαιτίας πονόλαιμου, δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του. «Τα συμπτώματα που παρουσίασε ο πρόεδρος συνάδουν με μία φλεγμονή που σχετίζεται με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα», δήλωσε ο γιατρός του Ομπάμα, Ρόνι Τζάκσον. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι η επιστροφή του γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο, η οποία προκαλεί συμπτώματα όπως καούρες ή ενοχλήσεις στην περιοχή του λαιμού.

    [12] Αύριο η νεκροψία του Μένη Κουμανταρέα που βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη

    Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, που βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στην Κυψέλη, επί της οδού Ζακύνθου, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του.

    Ο συγγραφέας έφερε τραύματα στο κεφάλι, ενώ το διαμέρισμα είχε σημάδια έρευνας.

    Πάντως φαίνεται ότι ο ίδιος άνοιξε την πόρτα στον δράστη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης.

    Η κηδεία του συγγραφέα θα γίνει την προσεχή Τρίτη.

    [13] Την Τρίτη η κηδεία του Μ. Κουμανταρέα

    Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία του πεζογράφου Μ. Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

    Ο συγγραφέας που ήταν 83 ετών, έφερε σύμφωνα με μια πρώτη ιατροδικαστική εξέταση μώλωπες στον λαιμό και το πρόσωπο, χωρίς ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου και ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

    Ο Μένης Κουμανταρέας ήταν βιωματικός συγγραφέας, ενώ η γραφή του κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

    Είχε μεγαλώσει στην Αθήνα και ήταν απόφοιτος του Πρότυπου Λυκείου Αθηνών Κάρολος Μπερζάν, ενώ φοίτησε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αν και εργαζόταν κατά καιρούς σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες, από το 1982 ζούσε αποκλειστικά από τη συγγραφική του δραστηριότητα.

    «Ο τραγικός θάνατος του Μένη Κουμανταρέα στέρησε την ελληνική λογοτεχνία από έναν από τους κορυφαίους πεζογράφους της και τη χώρα από έναν ενεργό πολίτη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας.

    «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και τη βαθειά λύπη μου για την δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα, ενός πνευματικού ανθρώπου που άφησε έντονο το αποτύπωμα του στα ελληνικά γράμματα» τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος.

    Διαβάστε επίσης:

    Δηλώσεις ανθρώπων των Γραμμάτων για τον Μένη Κουμανταρέα

    Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό του Μ. Κουμανταρέα, από τον Β. Χατζηβασιλείου, στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 December 2014 - 11:30:34 UTC