Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο Στ. Δήμας είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Καρ. Παπούλια
  • [02] Υπoψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο Σταύρος Δήμας
  • [03] Με τον Σταύρο Δήμα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός
  • [04] Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το θέμα της σημερινής συνεδρίασης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Η αίτηση του Ν. Ρωμανού απορρίφθηκε από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
  • [06] Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ για την πρόσβαση των κρατουμένων στην εκπαίδευση
  • [07] Η Gazprom επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησαν εκ νέου οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία
  • [08] Έκθεση για τα «100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ 1914- 2014»

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο Στ. Δήμας είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Καρ. Παπούλια

    Στην απόφαση για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση».

    Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος, σκέφτηκαν πολύ προσεκτικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. «Γιατί για να πετύχουμε, καταλήξαμε στην επιλογή ενός προσώπου που εκπληρώνει στο ακέραιο τις προδιαγραφές του προεδρικού αξιώματος» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι επέλεξαν τον κ. Σταύρο Δήμα, «ένα πολιτικό πρόσωπο μετριοπαθές, με μακρά διαδρομή, ευπαρουσίαστο διεθνώς, με μεγάλη υπουργική και κυβερνητική εμπειρία, καταξιωμένο ως Επίτροπος Περιβάλλοντος στην ΕΕ και μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας, του συμβόλου της συναίνεσης».

    «Πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Κάρολου Παπούλια» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

    [02] Υπoψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο Σταύρος Δήμας

    Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και στις τρεις ψηφοφορίες της Βουλής, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Διαβάστε επίσης:Ευ. Βενιζέλος: Ο Στ. Δήμας είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Καρ. Παπούλια

    [03] Με τον Σταύρο Δήμα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

    Συνάντηση με τον Σταύρο Δήμα είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο κ. Δήμας, σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «θα μιλήσει ο πρόεδρος».

    [04] Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το θέμα της σημερινής συνεδρίασης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Λίγο μετά τη μία αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό θέμα συζήτησης την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την τακτική του κόμματος. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, είναι να πείσει όσο το δυνατό περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές να μην ψηφίσουν Πρόεδρο, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και στη συνέχεια να ζητήσει ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό.

    Η Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάζει συνεχώς τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει τους επιμέρους χειρισμούς αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των κυβερνητικών επιχειρημάτων, αλλά, κυρίως, τις επιθέσεις που αναμένεται να δεχθεί από τον ξένο Τύπο αλλά και διάφορους αξιωματούχους της ΕΕ, που διαφωνούν με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [05] Η αίτηση του Ν. Ρωμανού απορρίφθηκε από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Στο αρχείο (απέρριψε) έθεσε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, την αίτηση του Νίκου Ρωμανού, που ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πειραιά με το οποίο δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πειραιά.

    [06] Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ για την πρόσβαση των κρατουμένων στην εκπαίδευση

    Την εξέταση του γενικότερου ζητήματος της πρόσβασης των κρατουμένων στην εκπαίδευση, με εξάντληση της ευαισθησίας από την πλευρά της Πολιτείας, προτείνει η Σύγκλητος του ΑΠΘ, με αφορμή την έμπρακτη διαμαρτυρία του Νίκου Ρωμανού, σχετικά με την περιορισμένη εφαρμογή του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών. «Είναι, προφανώς, ευθύνη της Πολιτείας να λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που κρίνονται, στο πλαίσιο του νόμου, αναγκαία για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Κατά τη θεσμοθέτηση, επιβολή και εφαρμογή αυτών των μέτρων, ωστόσο, σκόπιμο είναι να λαμβάνεται υπόψη, πρωτίστως, ο ρόλος της εκπαίδευσης ως κρίσιμης οδού κοινωνικής επανένταξης στο πλαίσιο ενός σωφρονιστικού συστήματος που δεν επιδιώκει να εκδικείται, αλλά φιλοδοξεί να σωφρονίζει. Στο πλαίσιο αυτό, παράμετροι όπως η ηλικία των κρατουμένων και η διαγωγή τους πρέπει, επίσης, να λαμβάνονται υπόψη κατά την εξέταση αιτημάτων πρόσβασης στην εκπαίδευση» αναφέρεται στο ψήφισμα.

    Η Σύγκλητος υιοθέτησε ομόφωνα, το περιεχόμενο της σχετικής, από 3-12-2014, ανακοίνωσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), με τίτλο: «Εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων: "Η εκπαίδευση είναι ελπίδα και όχι απειλή για την κοινωνική επανένταξη"».

    [07] Η Gazprom επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησαν εκ νέου οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία

    Η ρωσική δημόσια επιχείρηση φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε και πάλι την παράδοση φυσικού αερίου στην Ουκρανία έπειτα από διακοπή έξι μηνών με αφορμή διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Η Μόσχα είχε διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία τον Ιούνιο εξαιτίας των μεγάλων οφειλών της ουκρανικής εταιρείας Naftogaz και της άρνησης του Κιέβου να πληρώσει τη νέα αυξημένη τιμή. Νωρίτερα σήμερα, την επανάληψη των παραδόσεων αερίου έκανε γνωστή η ουκρανική εταιρεία Ukrtransgaz.

    Η Gazprom αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ξεκίνησε την παροχή αερίου στην Ουκρανία σήμερα το πρωί από τις 09.00 ώρα Ελλάδος.

    [08] Έκθεση για τα «100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ 1914- 2014»

    Tην έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών «100 χρόνια ΕΣΗΕΑ 1914- 2014» εγκαινιάζει το πρωί της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. H έκθεση εγκαινιάζεται στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ την ίδια ημέρα που, εκατό χρόνια πριν, στις 14 Δεκεμβρίου του 2014, υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Ενώσεως από μια χούφτα δημοσιογράφους της εποχής κάτω από αντίξοες, για τον τόπο, συνθήκες, για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας και την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

    Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που υπογράφεται από το ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, πρόκειται για μια εκδήλωση που καλύπτει σημαντικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής δημοσιογραφίας, με έργα και ντοκουμέντα από τη συλλογή και το αρχείο της Ενώσεως, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Η επιμέλεια της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, είναι του Χάρη Καμπουρίδη και της Θεοδώρας Πασαχίδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 December 2014 - 11:30:32 UTC