Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ εγγυητής της εθνικής σταθερότητας
  • [02] Στο νοσοκομείο ο Χρ. Μαρκογιαννάκης
  • [03] Χ. Αθανασίου: Θέμα χρόνου να λυθεί η υπόθεση Ρωμανού
  • [04] Β. Σόιμπλε: Καλή η απόφαση του Αντ. Σαμαρά
  • [05] Το αίτημα για δίμηνη παράταση, καταθέτει ο Γκ. Χαρδούβελης

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ εγγυητής της εθνικής σταθερότητας

    Για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης ως εγγυητή της εθνικής σταθερότητας, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγοντας με ομιλία του τις διαδικασίες για την διαμόρφωση των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων του συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, σε σχετική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    «Καθώς βαδίζουμε προς την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς τα διλήμματα είναι πάρα πολύ καθαρά και σκληρά», είπε, θα αναδεικνύεται αυτός ο ρόλος του χώρου και της παράταξης ως εγγυητή όχι απλά και μόνο της κυβερνητικής σταθερότητας και της προεδρικής συναίνεσης, αλλά ως εγγυητή της εθνικής στρατηγικής και της εθνικής σταθερότητας, είτε γίνουν εκλογές είτε δεν γίνουν.

    [02] Στο νοσοκομείο ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

    Στο Ωνάσειο μεταφέρεται αυτή την ώρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε ευρισκόμενος στη Βουλή.

    [03] Χ. Αθανασίου: Θέμα χρόνου να λυθεί η υπόθεση Ρωμανού

    Η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είναι θέμα χρόνου να λυθεί, με την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) και με την - έως τότε - εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων του, όπως προβλέπει η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα, είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

    Ταυτοχρόνως, ο κ. Αθανασίου κάλεσε τους γονείς του απεργού πείνας, τους νομικούς παραστάτες του ή και ειδικούς που θα του παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη να τον πείσουν ώστε να αντιληφθεί πως είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί το σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και να επιλυθεί η υπόθεσή του.

    «Τα άλλα δεν γίνονται. Είναι κατάλυση όλου του δικονομικού συστήματος και του κράτους δικαίου» είπε συμπερασματικά για τα όσα προτείνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ για νομοθέτηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Κοινή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων

    [04] Β. Σόιμπλε: Καλή η απόφαση του Αντ. Σαμαρά

    Σε θετικά σχόλια για τις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που καταβάλουν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο Γερμανός υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι ήταν εν γνώσει της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές. Ο Β. Σόιμπλε ανέφερε πως ήταν μια καλή απόφαση, ενώ παράλληλα εγκωμίασε την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της.

    Ο κ. Σόιμπλε εξήρε επίσης τον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

    [05] Το αίτημα για δίμηνη παράταση, καταθέτει ο Γκ. Χαρδούβελης

    Το αίτημα για επέκταση κατά δυο μήνες του οικονομικού προγράμματος που αφορά την Ελλάδα, υποβάλει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

    Αυτό βεβαίωναν από τη βελγική πρωτεύουσα καλά πληροφορημένες ελληνικές διπλωματικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν ταυτοχρόνως ότι ως τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα δεν είχε παραδοθεί στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία αφορά την ως τώρα αξιολόγηση των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στους όρους του προγράμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 December 2014 - 19:30:22 UTC