Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Β. Σόιμπλε σήμερα, στο Βερολίνο
  • [02] Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, επί της τροπολογίας για τον Ν. Ρωμανό
  • [03] Eκρηκτικό μηχανισμό περιείχε η ύποπτη τσάντα, που βρέθηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας
  • [04] Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτη τσάντα, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι
  • [05] Μολότοφ από αγνώστους σε αστικό λεωφορείο στα Εξάρχεια
  • [06] Άγκυρα και Λονδίνο συμφώνησαν να συνεργαστούν πιο στενά κατά των τζιχαντιστών
  • [07] Ο Τζ. Μπάιντεν θα επισκεφθεί τον Ν. Αναστασιάδη, στο νοσοκομείο
  • [08] ΟΗΕ: Τουλάχιστον 3.419 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2014
  • [09] Παρουσιάστηκε ο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2014»

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Β. Σόιμπλε σήμερα, στο Βερολίνο

    Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για διήμερη επίσκεψη. Το απόγευμα, μετά τις 17:00, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ και τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με τον οποίον θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου, στις 16:30.

    Υπενθυμίζεται πως ο Β. Σόιμπλε επισήμανε χθες από τις Βρυξέλλες ότι θα μπορούσε να καταστεί διαθέσιμη μια γραμμή πιστώσεων για την Ελλάδα έως και τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ διαβεβαίωσε πως για κάτι τέτοιο δεν θα απαιτείτο νέα χρηματοδότηση. Η προβλεπόμενη επιμήκυνση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας θα έδινε στην Αθήνα αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου ή να προκηρυχθούν και να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές, εάν χρειαζόταν, πριν το πρόγραμμα στήριξης ολοκληρωθεί και συμφωνηθούν οι όροι για την χορήγηση μιας προληπτικής γραμμής πιστώσεων μετά το μνημόνιο, σημείωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    [02] Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, επί της τροπολογίας για τον Ν. Ρωμανό

    Ανοιχτός να προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές μέχρι τις 12 το μεσημέρι, που θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της τροπολογίας που αφορά τον Νίκο Ρωμανό και δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.Η τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης είχε δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης ενώ την επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεση ρητή νομοθετική λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είχε επισημάνει και το ΠΑΣΟΚ.

    Βουλευτές όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων έκαναν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσαφηνίσει πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να αποκλείει οποιαδήποτε παρερμηνεία και να διασφαλίζει ότι το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης με βραχιολάκι θα εφαρμοστεί στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

    Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι κατατέθηκαν πέντε παρεμφερείς τροπολογίες και προτάσεις με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης του Νίκου Ρωμανού.

    «Κανείς δεν θέλει να πάθει τίποτα κανένας άνθρωπος ιδιαίτερα ο νεαρός κρατούμενος» τόνισε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος πρόσθεσε: «Θέλει μελέτη το ζήτημα. Θα μελετήσω τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, δεν έχω καμία αντίρρηση. Μέχρι αύριο έχουμε το περιθώριο να τις συζητήσουμε».

    «Πιστεύω ότι την τελευταία στιγμή η πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Αν αρχίσει την απεργία δίψας σε ένα- δύο 24ώρα οι βλάβες στον Ρωμανό θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας αυτό» δήλωσε ο δικηγόρος του νεαρού, Φρ. Ραγκούσης.

    [03] Eκρηκτικό μηχανισμό περιείχε η ύποπτη τσάντα, που βρέθηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας

    Υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στην ύποπτη τσάντα που είχε βρεθεί έξω από υποκατάστημα Τράπεζας στο Χαλάνδρι ύστερα από διπλό προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έσπευσε στο σημείο πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη. Η περιοχή γύρω από το υποκατάστημα στο Χαλάνδρι παραμένει αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις.

    [04] Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτη τσάντα, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι

    Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε από το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών σε ύποπτη τσάντα που εντοπίστηκε τα ξημερώματα έξω από υποκατάστημα Τράπεζας στο Χαλάνδρι. Η τσάντα εντοπίστηκε ύστερα από διπλό προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα». Η περιοχή γύρω από το υποκατάστημα παραμένει αποκλεισμένη, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι ακριβώς περιείχε η τσάντα.

    [05] Μολότοφ από αγνώστους σε αστικό λεωφορείο στα Εξάρχεια

    Μολότοφ σε αστικό λεωφορείο που διερχόταν από την οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, έριξαν άγνωστοι λίγο μετά τις έξι το πρωί. Οι δράστες ανάγκασαν πρώτα τον οδηγό και τους επιβάτες που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο να αποβιβαστούν και στη συνέχεια εκτόξευσαν μολότοφ, προκαλώντας υλικές ζημιές.

    [06] Άγκυρα και Λονδίνο συμφώνησαν να συνεργαστούν πιο στενά κατά των τζιχαντιστών

    Η Βρετανία και η Τουρκία θα μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες για τους ξένους μαχητές στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι δρουν στη Συρία και το Ιράκ σε μια προσπάθεια αυτοί να μην αποτελέσουν απειλή όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Άγκυρα, ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία και η Τουρκία πολεμούν «έναν κοινό εχθρό, την ακραία τρομοκρατία». «Ο πρωθυπουργός (Νταβούτογλου) και εγώ συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να ανταλλάσσουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες», επεσήμανε ο Κάμερον στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο Νταβούτογλου υπερασπίστηκε την Τουρκία, η οποία έχει δεχθεί κατηγορίες περί του ότι οι έλεγχοι στα σύνορά την ήταν ελλιπείς. «Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να ανησυχεί περισσότερο από την Τουρκία από την τρομοκρατία στη Συρία και το Ιράκ (...). Οι προσπάθειες της Τουρκίας θα πρέπει να υποστηριχθούν», δήλωσε ο Νταβούτογλου.

    [07] Ο Τζ. Μπάιντεν θα επισκεφθεί τον Ν. Αναστασιάδη, στο νοσοκομείο

    Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Μανχάταν, όπου νοσηλεύεται μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί τον κ. Αναστασιάδη στο νοσοκομείο απόψε, μεταξύ 6:00 και 7:00 μμ τοπική ώρα). Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε τηλεφωνήσει στον Πρόεδρο της Κύπρου λίγες ώρες πριν την εγχείρηση για να του ευχηθεί «καλή επιτυχία» και «περαστικά». Επίσης, είχε ξανατηλεφωνήσει και αμέσως μετά την εγχείρηση και συνομίλησε με τη σύζυγο του Κύπριου προέδρου, 'Αντρη Αναστασιάδη.Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης αναμένεται να τον επισκεφθεί και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του «είναι σταθερή και εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά». Ο Πρόεδρος της Κύπρου είχε εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης το Σάββατο το βράδυ και εκτιμάται ότι «αν όλα κυλήσουν ομαλά», θα εξέλθει από το νοσοκομείο την ερχόμενη Δευτέρα.

    [08] ΟΗΕ: Τουλάχιστον 3.419 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2014

    Τουλάχιστον 3.419 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο, με τον διάπλου αυτόν να έχει γίνει «η πιο θανάσιμη διαδρομή του κόσμου» ένας απολογισμός ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCP). Από την αρχή της χρονιάς, περισσότεροι από 207.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ το 2011, όταν 70.000 μετανάστες είχαν εγκαταλείψει τις χώρες τους στη διάρκεια της εξέγερσης της αραβικής άνοιξης.

    [09] Παρουσιάστηκε ο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2014»

    Η ετήσια πολιτιστική έκδοση «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» συμπλήρωσε φέτος 23 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα της Ελλάδας, καταγράφοντας τα πολιτιστικά δρώμενα όλου του χρόνου σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού, στο θέατρο, το χορό, τον κινηματόγραφο, τη μουσική, τα εικαστικά, τη φωτογραφία, κ.α?. Στη διάρκεια της παρουσίασης της φετινής έκδοσης «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2014», που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, τιμήθηκαν ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου, Νίκος Κούνδουρος, ο οποίος λόγω ενός μικρού προβλήματος υγείας δεν κατάφερε να παραστεί και η σπουδαία τραγουδίστρια και μοναδική ερμηνεύτρια των έργων του Μίκη Θεοδωράκη, Μαρία Φαραντούρη, γιατί με το έργο τους ανέδειξαν την τέχνη τους αλλά και το ελληνικό πνεύμα παγκοσμίως.

    Παρουσιάζοντας τη φετινή έκδοση ο συγγραφέας και σύμβουλος έκδοσης Κώστας Γεωργουσόπουλος είπε: «Είναι ένα ελληνοταμείο μνήμης, δημιουργικότητας, μεγάλης φαντασίας και ποιότητας. Κακά τα ψέματα η ελληνική πολιτιστική κατάθεση είναι η μόνη η οποία έχει αντίκρισμα στον κόσμο, όλα τα άλλα χρειάζονται δανειοδότηση. Εμείς αντιθέτως μπορούμε αυτή τη στιγμή και φαίνεται από την συμμετοχή μας ειδικά στα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης, να δανείζουμε ιδέες στους ανθρώπους και στον κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και με την ποίησή μας, τα εικαστικά μας ή το θέατρό μας, όταν του δίνεται η δυνατότητα να κάνει εξαγωγή των συλλήψεών του και της πρωτοτυπίας του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 2014 - 7:30:28 UTC