Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την αποφυλάκιση του Στάθη Μπούκουρα, εισηγείται η εισαγγελέας
  • [02] Επιχείρηση διάσωσης άνδρα από τον Γαλλικό ποταμό
  • [03] Την παραπομπή του Ρ. Σπυρόπουλου σε δίκη για κακούργημα, ζητά ο εισαγγελέας
  • [04] Σήμα κινδύνου από το ΕΜΠ για τη λειτουργία του

  • [01] Την αποφυλάκιση του Στάθη Μπούκουρα, εισηγείται η εισαγγελέας

    Την παραμονή στη φυλακή των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτών, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία, παράλληλα, κρίνει ότι μπορεί να αποφυλακιστεί ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

    Η εισαγγελέας Εφετών, κ. Στεφανάτου, ζητά από τους εφέτες να απορρίψουν τις προσφυγές που κατέθεσαν οι βουλευτές Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

    Ωστόσο, για τον συγκατηγορούμενό τους στην υπόθεση, Στάθη Μπούκουρα, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι πρέπει να γίνει δεκτή η προσφυγή του. Μεταξύ άλλων λόγων, η κ. Στεφανάτου θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και έτσι προτείνει στο Συμβούλιο να δεχθεί την έξοδό του από τη φυλακή. Σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, η εισαγγελέας ζητά την επιβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    [02] Επιχείρηση διάσωσης άνδρα από τον Γαλλικό ποταμό

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διάσωση άνδρα, που εντοπίστηκε από διερχόμενο, στον Γαλλικό ποταμό, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης.

    Σημειώνεται ότι το ποτάμι έχει «φουσκώσει» από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

    [03] Την παραπομπή του Ρ. Σπυρόπουλου σε δίκη για κακούργημα, ζητά ο εισαγγελέας

    Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για την κατηγορία της απιστίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ζητά με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας.

    Η υπόθεση αφορά την άρση κατάσχεσης λογαριασμών της αλυσίδας "Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ", η οποία είχε οφειλές στο ΙΚΑ ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ. Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται και η παραπομπή των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πράξη του βασικού κατηγορούμενου.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι με την απόφασή του ο διοικητής του ΙΚΑ ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με την άρση της κατάσχεσης χάθηκαν σε λίγες ημέρες από τους λογαριασμούς της εταιρείας ποσά που θα μπορούσαν να έχουν εισπραχθεί για τις ασφαλιστικές οφειλές της.

    [04] Σήμα κινδύνου από το ΕΜΠ για τη λειτουργία του

    Υπό το βάρος του προβλήματος που έχει ανακύψει από τον αυξημένο αριθμό των φοιτητών που καλούνται να δεχθούν τα ανώτατα ιδρύματα και της αδυναμίας τους, όπως δηλώνουν, να τους εκπαιδεύσουν, συνεδριάζει την Παρασκευή και το Σάββατο η σύνοδος των Πρυτάνεων.

    Σήμα κινδύνου σχετικά, εξέπεμψε και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «εάν δεν εξασφαλιστούν, όπως δηλώθηκε στις συναντήσεις με το υπουργείο Παιδείας εγκαίρως πρόσθετα κονδύλια για τη σημαντική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, η λειτουργία του Ιδρύματος θα καταστεί πρακτικά αδύνατη εντός του 2015».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 2014 - 17:30:23 UTC